Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tohle budu řešit až tak za měsíc. Uvidim taky jak budou ty řízky velký. Nechám je narůst tak na 10 až 15 cm a pak pujdou na květ. Akorát ještě nevim, kolik jich tam dám, ale každopádně je nebudu nějak zaštipovat aby se větvily, protože pak je z toho akorát džungle a těch 15W to zas tak dokonale neprosvítí, takže je pořádnejch palic stejně jen několik...
Kurnik,na to,že na to svietiš 15W,super
Všimol som si tým spodným šišiam už hnednú pestíky(či čo to je ),mne sa zdá,že je to pri nedostatočnom presvietení.Mne sa to deje tiež pod 70W HPS a aj predtým s úsporkami.Na tých,čo sú cez 20-30 cm od výbojky hnednú skôr a skôr aj prestanú naberať objem,alebo len veľmi málo za posledné týždne.Konečne už hádam nejaký dokončený ledkový projekt
No a na ledky mi teda vychádza jednoznačne scrog,pri terajšom umietnení lediek,teda na strope
No začínaj fakt hnědnout. Uvidim jak to poroste. Je pravda že to tolik neprosvítí. Scrog by byl dobrej, ale mě se nějak nechce s nim dělat. Příště zkusim sog, ale ne moc nahusto. Jak už sem někde psal, tak ledky vs sodík nestačí jen vyndat sodík a nahradit ho ledkama, ale chce to i upravit způsob pěstování. Každopádně budu s ledkama ještě dál laborovat a v tom by byl čert, aby se mi nepovedlo dosáhnout nějakýho dobrýho výsledku. Sem zvědavej taky na ostatní led projekty, který se rozjížděj. Ale ledky fakt jednou nahraděj konvenční zdroje světla...
Tak s tou poslednou vetou plne súhlasím.Zlacnieť výrobu energie je problém,preto ju treba efektívnejšie využívať,to je proste trend
Tiež som zvedavý a myslím,že tu by sa dal dosiahnuť pekný pomer g/w.Aj keď sú zatiaľ veľké počiatočné náklady,pokiaľ by člobvek chcel v tomto spektre dosiahnuť aspoň pár stoviek(tisícov) lumenov,spraviť taký 100W panel asi bude celkom mazec
Elektřina je čim dal tim dražší a kdyby byly ledky opravdu alespoň 4x účinnější než sodík, tak by se investice vrátila docela rychle. Nejrychlejc se investice vrátí v matkárně, kde je to už odzkoušený a ta 4x vyšší účinnost vychází. Na 3 bonsai matky pro osobní potřebu mi stačí 11W. Docela by mě zajmalo, co by rostlo pod 11W zářivkou...
Původní příspěvek od hogi Elektřina je čim dal tim dražší a kdyby byly ledky opravdu alespoň 4x účinnější než sodík, tak by se investice vrátila docela rychle. Nejrychlejc se investice vrátí v matkárně, kde je to už odzkoušený a ta 4x vyšší účinnost vychází. Na 3 bonsai matky pro osobní potřebu mi stačí 11W. Docela by mě zajmalo, co by rostlo pod 11W zářivkou...
Ja mám 3x14W na tri maminky 20cm vysoké a v pohode.Ale myslím,že tá jedna 14W by to neutiahla.Mal som predtým v skrini warmwhite 11w a svetlo nič moc,k nej som mal 15w warm+18w cool a dosť sa ťahali.No,tá 18W bola na 11W balaste,tak to asi naplno nesvietilo,ale aj tak....
Tak ICE už začíná pomalu dozrávat. Ještě do konce měsíce ji budu hnojit a pak bude mít do pulky července dietu o destilované vodě. Fotky se zapalovačem se mi moc nepovedly, ale ta levá krajní palice je dlouhá jako zapalovač. Ale vzhledem k tomu, že se mi to rozrostlo jako džungle, tak celkovej výnos nebude nic moc, protože si to navzájem stínilo a květináč byl jen 0,25l. Ale vkládám docela naděje do příštího kola, kde budu mít 8 řízků bez zaštipování rovnou na květ, takže by mělo bejt 8 pěknejch palic (minimálně jako tahle).
Mno to vypada pěkně dokonce mě až udivuje rychlost s jakou ti to roste ( jak víš mě to leze poněkud pomalu :/ )
Každopádně K+ a vyděržaj v usilí. Přihod ještě aspon jednu fotéčku z profilu
Tak už sem tohle kolo sklidil. Sklidil sem o tejden dřív, protože mi začaly vadnout a usychat listy a už nemělo cenu kytičky trápit. Výnos nebude nic moc (tipuju tak kolem 5g), ale je to rozhodně lepší než minulý kolo. Nevim, jestli byl dobrej nápad snižovat dobu svícení, to se mohlo podepsat na výnosu (teorie to ale byla zajímavá).
Příště pojedu klasicky 12h a poslední 2 tejdny navíc na flushing dám třeba 8h, aby kytky úplně dozrály... Už mám nachystaný řízky na další kolo. Bude tam 8 řízků, který pojedou rovnou 12h, tak uvidímě co z toho tentokrát bude. Pojedu ICE, BB, SS a Misty (sice sem si řikal, že příště chci jet jen jeden druh, ale snad se mi to zase nějak nezvrtne...)
Uvidímě jak to bude s kvalitou týhle sklizně, ale vizuálně to vypadá docela pěkně...
Tak do tejdne, takdy bude pokračování dalšího kola.
Tak sem rozjel nový osazenstvo. Je to 4 x ICE, 1 x BB, 1 x SS a 1 x Misty. Všechny kytky kromě Misty už sou pod ledkama (misty ještě nezakořenila) a jedou už rovnou 12:12. Tentokrát nechám periodu 12h po celou dobu a uvidíme co na který kytce naroste. Dneska dostaly první dávku hnojiva Wuxal 2ml a OBM 5ml na 2l vody. Ještě koupim phytamin a pak nějakej doping na palice...
Už je osazenstvo kompletní. Všechyn kytky si spokojeně vegetěj a sem zvědavej co z týhle kombinace vznikne. Objednal sem květovej stimulátor od b'cuzz a phytamin, tak až mi to přijde, tak budou dostávat i doping. Hnojiva zatim zůstanou původní a časem začnu nakupovat další přípravky. Docela by mě zajímalo, jestli nemáte někdo zkušenosti s Bloom-up od ecolizeru?
Máme tu smokereport z minulýho kola. Zatim sem chutnal ICE.
Vůně: nic moc extra. Neni skoro cejtit.
Chuť: mentolová se sladkym dozvukem. Vůbec neškrábe v krku a nenutí kašlat.
Naládoval sem do fajfky 0,1g. Po 10 minutách sem byl vysmátej (ale ne žádný záchvaty smíchu) a strašně akční. Pořád bych něco dělal a měl sem spoustu energie.
Po hodině na mě padla únava, ale ta byla jen 30 minut. Když únava opadla, tak sem vyrazil na kolo ujel v pohodě 30 km a když sem přijel, tak sem se strašně přežral, protože sem měl hlad jako kráva. Teď na mě zase padla únava a půjdu si už asi lehnout.
Takže sem s timhle modelem velmi spokojenej. Chuťově perfektní, účinnek spíš energickej a docela dlouhej, ještě teď (5hodin po hulení) mám výbornou vysmátou náladu, ale už sem dost unavenej.
Ještě bude smokereport z BB, ale tu sem sklízel pozdějc a bude suchá tak za tejden. Zatim mám poznatek že krásně sladce voní...
Další pravidelně nepravidelná aktualizace. Kytky už postupně začínaj kvést a bujně rostou. Jednu ICE sem musel zaštípnout, protože byla vyrostlá až moc, takže buhežel mi nevyšlo jet všechny kytky bez zaštípnutí. Ta ice se sama větvila už před zaštípnutim, tak se bojim, aby mi zase všechno nepřerostla. Kdyžtak ji trochu přistříhnu křídla... Zejtra by mi měl přijít květovej stimulátor, tak uvidim, jestli začnou kvést rychlejc a víc, oproti minulýmu kolu...
Jinak BB z minula je už usušená. Ještě sem ji nezkoušel, ale lepí jako kepí... Pryskyřice je na ní fakt požehnaně a má krásnou ovocnou vůni... Už se mi na ni sbíhaj sliny. Docela mě mrzí, že v tomhle kole mám jen jeden řízek BB.
Dneska sem použil květovej stimulátor a phytamin, co mi přišli. Tak sem zvědavej, jak se projeví dlouhodobější používání. Phytaminem sem postříkal i všechny pokojový kytky a zbytkem stimulátoru s OBM sem zalil feferonky.
Taky sem dneska zkoušel BB. Je to docela stoned umrtvovač. Chuť je nasládlá, ale oproti vůni nic moc extra. Skoro vůbec neškrábe, ale kouř je těžší než u ICE. Takový dobrý poblafáníčko. Člověk je pak takovej oblblej, nemůže nic pořádně dělat a sníží se koordinace pohybů a zpomalí se vnímání. Dobrý na relax a poslech hudby. Stav trvá docela dlouho. Indica původ se nezapře, ale neni to zas takovej total, že by člověk zůstal zaseklej pohledem do zdi. Na zábavu je ICE lepší...
Máme tu další fotky. Kytky rostou jako z vody. Vyrostly o 100% od doby, co sou přeplý na květ... Už se dělaj malý paličky a ICE co sem nezastříhnul, tak se taky samy větvej, takže to nebude jen jedna centrální palice, ale i postranní větve.
Další malá aktualizace. Zatim se neobjevil žádnej problém, kytkám pěkně rostou paličky a už přestávaj růst do vejšky. Zatim to vypadá docela slibně a sem zvědavej jak se bude projevovat květovej stimulátor na tvorbě palic, zatim bych řekl, že sou o něco větší než byly při minulym kole...