Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jo to vypadá dobře a má už i padesátkový filtr.. jinak se běžně dává dvoustovkový filtr, ale samozřejmě že 50tka je ještě lepší, jen se musí častěji čistit.. Kolik teď vůbec stojí ty trysky?
123,- Kč/ks bez DPH. Jinak ten Aquajet ES asi nebude zatim maji vsude postovne za 100 usd a vice. Skoda ze jsem na ceskych strankach tohle cerpadlo nevidel.
Nevite nekdo o cerpadle podobnych parametru jako Aquajet ES ??
Miluju smrt a venku je jaro.
Naposledy upravil Luftpumpa252 12-06-2012 v 10:35 AM
Původní příspěvek od Luftpumpa252 123,- Kč/ks bez DPH. Jinak ten Aquajet ES asi nebude zatim maji vsude postovne za 100 usd a vice. Skoda ze jsem na ceskych strankach tohle cerpadlo nevidel.
Nevite nekdo o cerpadle podobnych parametru jako Aquajet ES ??
Jedine co me stve ze je to pro prerusovany provoz. I kdyz to cerpadlo vlastne asi nepojede furt bo nejakou dobu tam bude tlak. Nebo k cerpadlu pridat jeste expanzku? Pokud ano tak na kolik litru? Budu mit asi 50l zivneho roztoku.
Miluju smrt a venku je jaro.
Naposledy upravil Luftpumpa252 13-06-2012 v 23:20 PM
jojo, expanzku tam určitě přidej.. celý systémek by měl být nádrž-filtr-čerpadlo-manometr-expanzka-(filtr)-solenoidní ventil(s sekundovým časovačem)-tryska
jen netuším kolik ta expanzka, teoreticky čím větší tím lepší, ale tak 24l je si myslím dost. rastajohn používal jen 2l a výrazně mu zlepšila rovnoměrný tlak v tryskách..
Ahoj, co si myslíte o použití jednoho z těchto čerpadel? Nejspíše EP5?
Při tlaku mezi 80(5.5bar)-120(8.3bar) PSI má průtok okolo 20l/h, což se sice zdá málo, ale při použití mlhovacích trysek z onoho odkazu dripworks.com by to mohlo stačit.
Ty trysky mají při tlaku 100PSI(6.9bar) průtok 0,9GPH, což je asi 3,4l/h. To znamená, že tohle čerpadlo by mělo být schopné uživit jich asi 5 a to předpokládám, že by byly puštěné celou dobu. To samozřejmě nebudou, na icmagu jsem viděl i 4s ON/3min OFF. Při takovémhle cyklu a při použití dostatečně velké expanzní nádoby by to čerpadlo zvládlo mnohem víc trysek.
Lze nějak zjistit, kolik vyteče z expanzky vody, než se změní tlak? Řekněme, že mám 20l expanzku, natlakuje se na 120PSI(8.3bar). Kolik z ní je možné vytáhnout, aby zůstal tlak 80PSI(5.5bar)? Pak by se opět zaplo čerpadlo a dotlakovalo na 120PSI(8.3bar).
A to mě vede k další otázce, jakým zařízením se řeší, aby čerpadlo udržovalo stálé rozmezí tlaku (např. těch zmiňovaných 80-120PSI)?
Je to jen takový nápad, jak se smát za málo peněz, třeba by to bylo možné. Jakkákoli kritika je vítána!
alesh
Jsou i levnější, ale tohle se mi zdá takové nejrozumnější už od pohledu. Vyřešilo by se tím časté spínaní a vypínání, protože na to je vrtačka stavěná. Navíc podle otáček nastavím i tlak, což je další výhoda a o odběru energie se ani nebudeme bavit. Horší to bude s hlukem, ale i to se dá vyřešit. Teď jde o to, co to vydrží. Chtěl bych aero nejdřív vyzkoušet, a vrážet do toho tisíce se mi teď moc nehodí. Pokud by to nešlapalo jak má, našel bych pro něj i jiné uplatnění, což s tím menbránovým asi nikoliv