Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to znam, vrtas se v truhliku, nebo se jenom zalibne kochas a najednou blik, klik a nic.......potom bych mozna pridal nejaky stmivatko, na sodiky by se taky neco mohlo najit...hm, cet jsem jednu celkem vazne minenou studii, nezavslou, o pestovani v umelych podminkach a tam navrhovali poustet prvni a posledni hodinu zarovky, pac maj kontinualni spektrum podobny vychazejicimu a zapadajicimu slunicku a intenzita neni v te dobe tak dulezita...a ty jdou rozsvecet a zhasinat dle libosti
to metatron neporadil bys jak jsou nejlepsi ty jeszterci zarovky mam repti glo 2,0 jeste se delaj 5,0 a 8,0 chtel jsem puvodne od narvy ale narazil jsem na tydle narva dela pro jesterky jen reptilght
smarja, ineken, citas to tu vobec? ja som sem teraz pisal, ze prisvecujem 2x18W ReptiGLO 8.0, ani som ti povodne nechcel pisat, lebo som predpokladal, ze sa mrknes do mojho thradu a tam najdes vsetko dolezite.
Ak sa ti nechce ten moj thread citat, tak ti rovno hovorim, ze tam mozes hned prasknut 8-cky (ale ta cena!), budes tam mat viac UV, ale stale v rozumnych medziach, mozes tym svietit zaroven s hlavnym svetlom, t.j. asi 12/12 a rastlinam to nijako neublizi. IMHO si myslim, a mam to plne teoreticky a ciastocne prakticky overene, ze to UV rozhodne kvalitu zlepsuje...
EDIT: tym zvysenim kvality som myslel vacsiu koncentraciu THC v zivici a zaroven zvysenu produkciu zivice ako ochranu proti UV
ineken - doporucuju nejvysi cislo tj. 8.0 - a potom postupne behem 2-3 tydnu zvysovat davky, ne hned na plno - behem rustu nepouzivat vubec, trochu to rust brzdi - na plno nasadit az v druhe fazi kvetu. vysledky zalezi hodne na tom jakou mas odrudu, nektery na uvb reagujou hodne, nektery vubec. aspon co jsem zjistoval.
jinak prirozenejsi alternativa je koupit uvb vybojku (nekolika nasobne vyssi koncentrace uvb nez u zarivek) lepe prosviti kykty a staci s ni svitit napr. na pul az hodinku v polovine osvitu - imitace poledniho slunce.
ja som vychadzal z toho, ze tie 8cky simuluju pustne prostredie pre jastery, a ked v tom mozu byt jastery cely den, kytky by to mali zvladnut tiez. ale je fakt ze na rast som to neskusal, mozno to fakt brzdi. kazdopadne na kvet som to praskol bez nejakej adaptacnej doby, hned 12/12, a rastliny(Skunk #1) to zvladli v pohode.
- uv vzbuzuje ochranou rekci kytek
- je rozmezi nezadoucich efektu ktere zacina zpomalenim rustu (neni videt pokud nemas srovnani) a konci poskozenim listy (je videt)
proto je imo vyhodnejsi zacit ne hnedle s plnou silou, protoze kytka nema vybudovany ochrany mechanizmus a tudiz je sance ze ji zabrzdis...to ze by se palily listy je uz extremni....kdyz se necha postupne vybudovat ochrana, primerenym zvysujicim se davkovanim je to asi lepsi. duvod proc ne hned po prepnuti - je prave negativni rustovy efekt, kytky jeste dost rostou a muzou se tim zbytecne zbrzdit.....tot co rika teorie, v praxi to muze byt jeste ovlivneny phenotypem..a cert vi cim jeste
Zdarec ,
našel sem jednu asi dobrou zarivku ale newim jestli by byla lepsi nez Oceanic colour. Navíc Oceanic colour je pro akvaria ale tohle se pise ze je presne pro kytky a podporuje fotosyntezu a ma cele spektrum. Je to http://narva.netdirect.cz/detailPage.asp?DPG=38191 (LT 36W/960 SPECIAL BIO LIGHT NARVA T8) tak se na to prosim nekdo mrknete ja uz bych si chtel nejaky svetla poridit. Diky moc
a co myslíš sou lepší než ty oceanic colour?? Když to maj napsaný i v popisu že sou přímo pro pěstovaní?? Hmm?? taky budes delat skrin se zarivkama?? Ma to vyhodu ze odpadne vetrak a to velke teplo
Původní příspěvek od rasta2 Zdarec ,
našel sem jednu asi dobrou zarivku ale newim jestli by byla lepsi nez Oceanic colour. Navíc Oceanic colour je pro akvaria ale tohle se pise ze je presne pro kytky a podporuje fotosyntezu a ma cele spektrum. Je to http://narva.netdirect.cz/detailPage.asp?DPG=38191 (LT 36W/960 SPECIAL BIO LIGHT NARVA T8) tak se na to prosim nekdo mrknete ja uz bych si chtel nejaky svetla poridit. Diky moc
Táto vyzerá byť vhodná na rast a klony,ak máš skriňu 1,2 m širokú.Tie CFL(ten link v inom príspevku) nejde mi rozkliknúť datasheet,takže tam nie je jasné,či majú zabudovaný balast,poprípade,či je v cene.
cau jak vam to slape pred skonem roku 2005 me takhle foto 250w+ 2x20w repti 2,0 25den 12/12 kdyby jste mel nekdo pripominky k memu osvetl kompletu tak mi tonapiste jsem stale pripraven to vylepsit.