Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím mám problém, na horních listech ne všech ale nechci to podcenit hnědne střed a listy jsou u toho středu diravé hnědé jakoby suché. Kytky zalévám až když je půda skoro suchá hnojim biobizz fish mix 1ml /l + občas stříkám na listy.
Hodím tu foto.
Jaktěživ: Cestičky pravděpodobně vrtalka, ty tečky navíc můžou být třasněnka nebo sviluška. Vše buď ze substrátu (pokud ho před pěstem neprojedeš v mikrovlnce nebo troubě, počítej s parazitama na 99%) nebo od sousedů. Na vše výše jmenovaný platí vertimec, maj ho skoro všude. Kup ho, namíchej dle letáku, postříkáš 1x a bude klid. Možná se časem vrátí, tak 14 dní+ zase hlídej listy. Předpokládám, že ještě nekveteš takže se nemáš čeho bát (těsně před kosou určitě neaplikovat). Více info v letáku u výrobku. Ať to roste.
fotosynteza: tečky většinou značí parazita, sát můžou smutnice (hledej mušky), nebo třasněnky nebo svilušky (hledej na listu, nebo pod listem). Odhaduju ty svilušky, ty se většinou rozmnoži na jedný kytce,která to nejvíc schytá a pak se pomalu šíří na ostatní (hledej mini broučky pod listem). Pokud něco takovýho najdeš tak vertimec. Pokud nenajdeš nic a bude se to dále šířiť nafoť a hoď to sem znova. Čau.
Dík za radu. Substrát jsem prolil vařící vodou,trouba ani mikrovlnka mě (pro přístě budu vědět) nenapadla. Koupím a napíšu jak to dopadlo. Koukal jsem na netu na ten Vertimec můžeš doporučit kolik si toho dával ať jim neublížím ?
HarryX23: já reagoval na kolegy před tebou, u tebe to nevypadá na parazita ale spíš na nějakou plíseň ale můžu se plést. Pokud ano tak kuprikol byl na hodně plísní ale je to ošemetný, plísní je spoustu druhů a ne každej výrobek ti pomůže na všechny, navíc boje s plísní bývaj dlouhý s nejistým výsledkem, ke všemu kuprikol nechává takovej bílej povlak na listech, takže ho používat fakt když si je člověk jistej, že je to plíseň. Bohužel ti ale nedokážu poradi na 100%, protože s tímhle si jistej nejsem. Ničemu neublížíš, když zkontroluješ rostlinu jestli nenajdeš nějaký potvory (dívej se důkladně pod listy) ale já bych spíš odhadoval tu plíseň. Další věc ve hře může být nedostatek nějakýho prvku (nemám s fish mix zkušenost), nebo něco s kořenama. Možná někdo zkušenější poradí, nebo můžeš zkusit nafotit víc fotek. Jestli je to plíseň, tak ji můžeš živit těma postřikama, takže je lepší s něma přestat, jestli nedostatek prvku tak pravděpodobně zrušení postřiku kytce ještě přitíží. Dobrý co? Ale vzhled k tomu, že jinak kytky vypadaj zdravě tak asi fakt plíseň. Uvidíme co řeknou kolegové.
hellfire: Takovou dobu se snažím dopátrat co ty cestičky způsobilo. Očividně se jedná o tu vrtalku... Díky. Postříkal jsem to Total Explosion, co mi tu zbyl od mšic na mátě... Snad to na ně zabere. Je lepší listy, které byli napadané odstranit?
Hellfire: Díky moc za radu. Včera jsem potkal kamaráda a ten si myslí, že se jedná o bekyně, ale těm bych se chtěl vyhnout, tak zkusím postřik, jak si psal a uvidím. Určitě to bude ze substrátu, nikdy jsem o dávání do trouby neslyšel, ale aspoň mám tip na příště.
Daven: Já osobně jsem napadený listy utrhal, aby se kytka nevysilovala jejich obnovou, stejně to většinou byly menší listy ve spodní části, ale nejsem odborník.
Ahoj poradi mi někdo? Kytky jsou v substratu ale zezactku byli ve skleníku a nevím jestli chytli plíseň nebo je to tim substratem naky jedou v pohodě ale naky furt zloutnou viz foto....ale ty maly veskleniku nebyli a zloutnou taky tak ja uz nevim..
Prosím Vás potrebujem poradiť, viem, že bude ťažké poradiť keď nemáte fotku, ale mám niečím napadnutú rastlinu: celý list vyzerá ako keby bol 1000x prebodnutý špendlikom alebo ihlou. Zatiaľ trpý vršok rastliny a ide to smerom na dol ( rastlina už v kvete - autoflower) čo použiť, je to 2 týždeň v kvete
Ahoj, potřebuji radu kytičky zalévám vždy ráno a pak jdou buď pod světlo nebo na slunce. Během dne na slunci vyschnou a proto je ještě zaleju nebo orosím. Jedna rostlina roste uplně normálně a je hezky otevřená, ale druhá má svěšení listy. Myslíte,že je to z přelití? Díky