Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dnes jsem jim tam volal z důvodu chyby v objednávce a nedalo mi to se nezeptat, proč to tak brzo ukončili
Řeknu to svými slovy, protože ta jeho si přesně nepamatuju, ale v podstatě šílenejch objednávek a zmatek. Prej by to nestíhali, a spousta prodejců by pak měla problémy s dodávkamy, tak to museli stopnout
zdarec..
..používám jak na hydro tak i hlinu a je fajn každopadně jedu indor relativně chvili takže odskouším postupem času i jiné vyrobky,nicméně jidb jsou za dobrou cenu dobrá hnojiva a hlavně použitelná na vše...
tak jsem dnes objednal starterkit, jelikož mi kámík poradil, že to mám zkusit, že nebudu litovat... jak sem to tady tak pročetl, tak věřím, že opravdu nebudu litovat :-)
jinak mám pár otázek pro zkušené, kteří už několik kol pěstují s touto hnojkou...
mám v plánu to jet v kokosu a zajímalo by mě, jak se to s PH, s EC, jak často zalévat s hnojkou a vlastně všechny takové ty cenné rady pro začátečníka s těmito hnojivy :-)
Původní příspěvek od fedousek tak jsem dnes objednal starterkit, jelikož mi kámík poradil, že to mám zkusit, že nebudu litovat... jak sem to tady tak pročetl, tak věřím, že opravdu nebudu litovat :-)
jinak mám pár otázek pro zkušené, kteří už několik kol pěstují s touto hnojkou...
mám v plánu to jet v kokosu a zajímalo by mě, jak se to s PH, s EC, jak často zalévat s hnojkou a vlastně všechny takové ty cenné rady pro začátečníka s těmito hnojivy :-)
ide o to, ze dlhsiu dobu som nemal ani PH ani EC meter a teraz ked meriam (zatial len PH, k ec metru musim kupit baterky), tak nalial som 5,8, vytekalo 6,5. vcera som lial 5,2, vytekalo zas 6,5. chcem teda urobit preplach cistou vodou s enzymami a potom zas polievat roztokom s JIB.
EDIT: prve kolo som skusal davat k JIB aj Green Sensation od Plagronu, ale zasolovalo to kokos.
Škoda že je ve formě EDDHA jen železo. U ostatních stopových prvků je použité laciné a toxické EDTA. [/QUOTE]
EDTA vraj je toxická pri sodíku a medi,
zrovna pri Fe nebola toxicita pozorovaná, pri Zinku tiež nie...
The toxicity of tetrasodium-ethylenediaminetetraacetate (Na-EDTA) was investigated in normal rat kidney cells (NRK-52E, American Type Culture Collection) in culture. Cell death and reduced colony-forming ability were observed at Na-EDTA concentrations <100 μM, that is at concentrations lower than that required to chelate all the Ca2+ in the growth medium. No toxicity was observed when cells were exposed to 100 μM Zn- or Fe-EDTA, but the same concentration of Cu-EDTA was as toxic as Na-EDTA. Continuous exposure of the cell cultures to 5 μM Na- or Zn-EDTA for up to 7 weeks yielded no indications of toxicity.
na mikrolab.cz píšou, že chelátovou formou sa rastlina mikroprvkami nemôže predávkovať a že kovy nie sú v tejto forme toxické....
V hnojivu JUNGLE indabox jsou mikroprvky dodávány v "kleci" z aminokyselin. Rostliny samy dokáži tyto kyseliny s podobným učinkem samy vyrábět (např. kys. citronová) a používají je k uvolnění kovu z půdy a jeho transportu do rostlinného těla. Organická chelátová molekula:
zcela zamezuje toxicitě kovu. Rostlina si chelát "rozbalí" jen v případě,že daný atom kovu skutečně potřebuje. díky nosiči tvořenému aminokyselinou jsou tyto molekuly výborně vstřebatelné díky efektu "klece" z organické molekuly je vyloučena možnost předávkování mikroprvků
ale tak výrobca hovorí vždy marketingovo, takže pravda je asi vo hvi
mno, tak už víme, že nejsou úúúplně extra, ale za ty love to odvádí docela uspokojující výsledky a jsou univerzální do všech médií a systémů...tzn. že je to dostupné "všem"...a hlavně o to jim šlo...