Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja vcera dodelal matkarnu dal jsem do ni 2x narva oceanik colour 36W 120Cm vecer hodim foto budu kombinovat i 400w sodik 4 trubicemi narva oceanik colour 36W
Já sem taky uvažoval o přísvícení Mh v květu , protože pod sodíkem se to po přepnutí strašně tahá a patra se rozjedou. Nezkoušel někdo nechat po přepnetí , třeba ještě metal na týden a pak až dát sodík???
Ono totož když vezmu ty oceaniky tak dnes už mám odrůdu PPP zralou a dám už Final Solution ale zralé jsou jen ty vrcholové , spodní jsou světlejší ale na ty seru. Jinak pod zárivkama mně fascinuje , že není žlutý ani jeden list , pod sodíkem to v tom to stupni zralosti vypadá jak na podzim , chce to asi opravdu doplnit spektrum sodíku něčím vhodným , vidím že mám zaděláno na další pokusy.
skusal som dva growy za sebou: ten isty growbox, ta ista odrodu, dokonca ten isty phenotyp, tie iste hnojiva, ta ista technika .. proste uplne vsetko rovnake - az na svetlo.
Jeden grow som dal 150W NIMH CDO-TT, a druhy zase 150W SON-T PIA Plus. Rozdiel? Pod tym MH sa to menej taha, palicky su kompaktnejsie, pod sodikom su zase lepsie vyvinute spodne palicky, t.j. sodik viac presvieti do hlbky. Mozno je to tym, ze tie horne palicky su redsie a tym padom prepustaju viac svetla dolu.
este som nemal moznost posudit rozdiely v kvalite materialu, ale na pohlad to je zhruba to iste, az na tu hustotu paliciek. Pod sodikom maju proste poschodia dalej od seba, a s tym MH skoro ani nebolo vidiet stonky, ake boli tie palicky kompaktne.
Možná že by to chtělo jed po přepnutí třeba 21 dnů Mh a potom zbytek sodík , ty palice by ještě dojely a bylo by to kompaktnější jak říkáš , nebo svítit dohromady a 14 dnů před koncem MH vypnout.
preco nesvietit MH cely cas? ked uz ju raz kupis a mas ju doma, preco ju nevyuzit...
iste, vysokotlake sodiky maju pri rovnakej wattazi vyssi svetelny tok, ale vysledok je skoro rovnaky.
este ma napadlo, ze pri tom MHcku som este posledne 2 tyzdne prisvecoval 2x18W ReptiGLO 8.0, a pri tom sodiku su tam po celu dobu kvetu, takze aj to moze vysledok ovplyvnit.
No to ale můžeš mít Agro výbojku , ta má posílenou modrou složku. A pod tou Mh ,jak vypadaly rostliny ???
Jaká jsou listy , když je kytka zralá , pod oceanikama vypadá pořád stejně , jako bys ji teprve zasadil .
mrkni sa do mojho threadu, com mam v podpise, je tam zdokumentovany cely ten grow s MH. akurat ku koncu listy nezltli, lebo som ich flushoval iba kratko.
s tou Agro to ma nieco do seba, myslim, ze tam slo PRAVE o tu modru zlozku. moze byt zaujimave porovnanie Agro vs. normalny sodik a Agro vs. MH...
Já to prostuduju ,ale ještě mně napadlo což tak svítít 3hodiny MH a 5 Sodík ?? pro svícení dohromady bych musel zvětšít skříň , těch 1m*1m by byl asi ideál , na 75*91 co teď dělám to bude moc wattů. Uvidím pouvažuju o tom.
metalsodik - to jsi na to celkem kapnul - teplota svetla po vychodu a pri zapadu je vic do cerveny, intezita je nizsi - pres poledne je jednak vic uv zareni, je vic modry a je vetsi intenzita - takze jako pridavek k sodiku, zapnout mh na dve hodky pres "poledne" bude pro kytky celkem prirozeny. ...ale jak bys to chtel stridat, kdyz se ti nevejdou dve, to by te asi dlouho nebavilo.. kazdopadne ze to bude moc vatu - toho bych se vubec nebal kdyz to bude na dve hodky... 400w sodik 12hod + napr. 250mh 2-4hod pres poledne + 100w uv spcialka 0.5h - je idealni kombinace
ono, tady na groweru to moc lidi nedela ale lidi na og naprosto bezne pestej pod mh i v kvetu prave v konbinaci se sodikem..
jj vitpky - ja jsem to ale mysle skorem vazne kdyz uz nekdo ty vybojky ma tak proc to nepusit. na druhou stranu mit to pusteny furt jak to maji manici na og je trochu luxus - vic to hreje, vic to zere a navic je to takle vic podle prirody
no a ja o tom premejslel chtel jse se zeptat samozreme ze se prodavaji zarovky napodobujici mesicni svit do terarek atd. hned jak jsem nane narazil tak me napadlo jestli by neudelaly dobe mejm kiti tak jestli o tom nekdo neco vite tak dejte vedet diky.
ineken - nikdy jsem nenarazil na nikoho kdo by zarivky napodobujici mesicny svit pouzival, mas sanci se stat prukopnikem a zajistit se nehynouci slavu - teda ze predpokladu ze to bude necu uzitecnyho delat ...
to ostatni, kombinace mh a sodiku + uv zdroje - to jsou veci ktere jsou uz vyzkousene.