Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
já vždycky nechám naklíčit - dám do rozpustných kořenáčků z lisované rašeliny (odpadá problém dolovat sazeničku z kelímku, během kterého se může poškodit, prostě zahrabeš celý kořenáček .-) - nechám týden v pokoji - pak na týden za okno, než vyrostou lístečky druhého patra (0.patro - kulaté plodolisty nepočítám!) - a to je nejvyšší čas na přesazení. 30-40 cm imho moooc
důležité je, že malé sazeničky ještě snesou mrazíky, větší už ne
Takze ja pojedu letos OUT sestym rokem a vzdycky doma predpestovavam. Klicit seminka ale nedavam, davam je rovnou do hliny (podle me je kliceni celkem zbytecny a kdyz si sectu klady: vim ze seminko je OK, a zapory - nektery seminka vyklicej driv nektery dyl, pri manipulaci s naklicenymi seminky se muze klicek ulomit, pri zapomenuti zalejt/navlhcit klicena seminka se muze stat ze rychle zaschnou... tak mi vyjde ze negativa spis prevazujou). Vetsinou davam tak 3-4 seminka do mensiho kvetinace (kelimek od solviny, s dirkou pro odtok vody) tak 0,5 l a kdyz maj kyti tak 3 patra tak je rozsazuju do takovejhlech kvetinacu po jedny. Zaseju tak asi v pulce brezna, pestim na okne na jizni strane, presadim nekdy v dubnu a ven tak 1-2. tejden v kvetnu. Predtim, je mivam treba jeste tak tejden na balkone,aby trosku zesilily a zvykly si na venkovni teploty (zalezi jak venku je). Nejak extremne brzo predpestovavat fakt asi nema cenu, kytky rostou stejne nejvic v tom cervnu/cervenci a udelaj v ty dobe klidne 1m za 14 dni, takze predpestovavanim v unoru se nijak moc podle me neziska. Jeden rok jsem vysazoval az koncem kvetna (zasel jsem zacatkem kvetna) a taky celkem pekne vyrostly (+/- 2m), sice jsem sklizel o neco dyl (kocem rijna/zacatkem listopadu), ale to preci zas tak moc nevadi.
Vesmír je nekonečně dimenzionální prostor.
Podstata všeho je v ničem.
Čas neplyne lineárně.
Tak to pak jo. Já jsem si taky říkal, že tak v květnu si kytičky tak 20 cm vysoký přesadím někam ven, ale nikdy jsem se k tomu nedostal, tak mi vždycky zůstali na windoor. Jinak bych chtěl zkusit dát semínka rovnou do hlíny venku. Má s tím někdo tady nějaký zkušenosti?
Jinak bych tam dával jen nějaký no name, kterých mám stejně ha fooo doma.
Mne hlinu micha deda.....je to fakt borec....dal jsem mu nejaky seed nez jsem odjel na hory a za 6 dni co jsem se vratil uz z kvetinacku koukaji 5cm kyticky.....micha ho z pekne cca 5 let staryho kompostu trochy nejakyho vapence a trosky raseliny nahoru....seminka daval rovnou do hliny a ty kvetinacky pak dal na okno kousek od topeni. Ja zastavam metodu kterou jsem videl nekde v TV ....vezmu pulku vajecne skorapky dam do ni hlinu a seminko....takhle to cely dam do plata od vajicek a strcim do igelitaku....dam na slunicko a rosim to....az vykouknou rostlinky tak staci skorapku podrtit v ruce a korinky si pak cestu najdou sami....dobre na kliceni a skorapka na hnojeni taky dobra.
No podle PH.....to merim tak ze vezmu trosku toho mixu a smicham ho s destilovanou vodou....no na takovou polivku....a pak vezmu lakmusovej papirek a zmerim PH....podle toho pak pridam ostatni prvky
hlinu je nejjednodussi koupit, ale bacha na AGRO a podobne levne znacky, musite hlinu zapect (sterylizovat) jinak vam to za nejaky ten mesic zacne zloutnout a budete se divit... nejlepsi je smichat vic substratu dohromady, a pridat vapenaty dolomit - maji to treba v baumaxu takovy kybl, a tim mate pH vyresene.
Nemam pocit ze ked nepredpestovavam ze sa o qetiny nestaram sadime uz cca 10 rokov, z toho 6-7 rokov kupovane seeds, urcite je dobre predpestovat ak ma clovek fleka kam muoze casto, ale mam skusenosti ze boli predpestene z kupovanych=doma sa polievali starostlivost atd, dali sa von na flek 10 km od domu=paradny flek blizsie k domu sa neda qoli corkarom v okoli 5 km je to presmejdene, no a nemali taku vlahu da sa tam ist raz za 2 tyzdne aby neboli chodniky vyslapane a vonku chciply. Sadime kupovane seeds neni o com, ale sadim semienka rovno vonku na konci aprila vzdy a nestazujem sa, spievam ked tam dojdem zalejem, vytrham burinu...a pak je uz len