Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No z téhle fotky to nemůže nikdo říct jistě za jak dlouho, palice jsou zatím malé a nejsou hotové a navíc jsi ani nenapsal odrůdu a popř dobu květu. Jinak cca kolem 55teho dne na květu vem lupu nebo nejaký kapesní microskop a zkoukni trichomy...Tak ať to pěkně dojede
no je to no name takže neviem priemernú dobu kvetu ale dík za radu a paličky nebudú tiež niako extra velké lebo na raste bola za oknom(windoor) a ked začala kvitnút tak sa pokazilo počasie a v kuse pršalo takže som bol nútený ju dat do skrine pod 23+18 wattové úsporky ale teraz býva dost pekne tže je na balkone.
Čauda lidičky, mam v květu první dvě kytičky, jedná se o odrůdu deimos a kvetou zhruba 4 týdny. Chtěl bych je zkosit za dva tydny, nicméně mě zajíma názor zkušenějších a proto se optam na pár dotazů: Za 1. - budou stačit dva týdny?
Za 2. - má cenu hnojit ještě jednou Pk 13/14?
Za 3. - co ty žluté listy?...někde jsem četl že by se neměli trhat dokud sami neodpadnou, ale já bych je najraději otrhal, vubec se mi nelíbí.
Díky a at to všem zraje, hlavně bez plísně!!
I když sem. banka píše že automat dozrává např. třeba v rozmezí 60-70 dnů, neznamená to, že je kytka připravena ke sklizni, po mé zkušenosti je to tak 90-100 dnů, ale samoz. záleží na modelu a podmínkách / kde roste, teplo, slunce, vlhkost atd. /
Každopádně každému radím, konopí je zralé, když se trichomy zakalí, na to stačí okulár či popříp. lupa za pár korun. Nejprve jsou průsvitné, čiré, pak se zakalí a to je ta správná doba kdy sklidit.
Sám Ed Rosenthal, Mr. Nice i všichni další mistři vždy radí . . . NESKLÍZEJTE NIC, DOKUD TO NEUZRAJE, JINAK SE O HODNĚ OCHUDÍTE ! ! !
Subatomic : těch pár suchých žluťáků klidně utrhni, nic tím nezkazíš, pokud kytce nic nehrozí stejně si dělá co chce, ona je totiž chytřejší než mi všichni dohromady :-)
Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt
Martin666: ano, presne jak rikas, zadnej automat jsem nikdy nesklízel do dvou měsíců, vetsinou je to kolem tech 3 mesicu a vic, pokud to neni nejaka odruda jako lowrider ktera zacina kvest uz ve tretim tydnu od zasazeni. Mě jde spise o to jestli ji muzu dat posledni zalivku Pk 13/14, kdyz bude zrala za cca dva tydny, nevim jak dlouho trva nez to Pk vztřebá. Jsem zvyklý 10 dni flushovat a 3 dny pred koncem nechavam substrat poradne vyschnout. Kytka pak zezloutne a palice se krasne orosí. Diky za tvou odpověd, hned letim ty žlutaky otrhat
Určitě jak píšeš, také poslední týden prolévám a pak ještě pár dnů nechávám bez vody aby bylo kytce jasné, že je konec. To Pk 13/14 jde mimo mě, tak ti třeba poradí někdo jiný, já na konci cyklu kytce žádné hnojivo nedávám, a myslím že u automatů to snad ani není potřeba, prostě bio a příroda.
Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt
Mohu - a jak je nejlepší to provést - sklidit jen 1/2 kytky? Myslím tím - uštípnout již zralé 2 horní patra a zbytech nechat dojít? Nějaké rady k tomuhle prosím? Metoda, zálivka. Nic moc jsem o tom nenašel, jen něco málo na angl. forech.
Bohužel mi předpokládaný čas sklizně naruší dovolená, takže bych chtěl to nejzralejší sklidit před a to nedozrálé po návratu. Nechce se mi kytky v takové době nechávat samotné ale taky je mi líto sklidit moc předčasně.
Díky!
...no, díky, myslel jsem si to Spíše jsem ale doufal v nějaké tipy...
Kolik toho ustřihnout? (jen palici? celé patro? 2 patra??)
Kde to střihnout (pod rozvětvením? nad?)
Ošetřit to zastřižení nějak?
Nalít tam po odstřižení opět 1x hnojku a pak zas jen vodu? (někde jsem to viděl zmiňované mám dojem)
Jde mi o to aby kytka nedostala příliš velkou ránu, a já po návratu z dovolené nezjistil že jsem to přehnal a zbytek stonku a palic umřel...
Jednoduše to zastrihni pod top palici, tam kde se ti zdá už zralá, neřeš patra, někde strihneš 2 patra někde 3 podle zralosti palic...a jestli chceš tak to ošetři zahrádkářskym balzámem na větve, ale já bych se na to vykašlal... Jo a ještě bych aspoň jednou dvakrát pohnojil na květ, záleží kdy pak budeš sklízet...
Peace!
Původní příspěvek od techem Jednoduše to zastrihni pod top palici, tam kde se ti zdá už zralá, neřeš patra, někde strihneš 2 patra někde 3 podle zralosti palic...a jestli chceš tak to ošetři zahrádkářskym balzámem na větve, ale já bych se na to vykašlal... Jo a ještě bych aspoň jednou dvakrát pohnojil na květ, záleží kdy pak budeš sklízet...
Peace!
rozhodně to už pak nehnoj! "zahrádkářský balzám" týpek asi myslel štěpařský vosk - zbytečnost...šišky střihni prostě tam kde se ti zdají zralé (já teda u palic už nějak moc patra nerozeznám) a zbytek nech dojet už jen na vodě..dojede to za týden až 10 dnů zpravidla..netřeba v tom hledat ameriku..
poradi nekdo zkusenejsi ?? myslite ze to stihne vyrust a dozrat ?? pes mi sezral sazenicky tak jsem musel znova...bude z toho neco ?? jsou tam automaty,normaly i fast version