Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim,
zajímalo by mě co si myslíte o tomhle boxu. Chtěl bych ho takhle postavit. Asi mám malou hloubku skříně, ale je to maximum co můžu mít, z důvodu nedostatku místa. Asi tam pojedu ScrOG.
Existuje pouze jeden opravdu závažný filozofický problém: to je sebevražda. Rozhodnout se, zda život stojí nebo nestojí za to, abychom ho žili, znamená odpovědět základní filozofickou otázku. Všechno ostatní, zda je svět trojrozměrný, zda duch má devět nebo dvanáct kategorií, je až druhotné. Albert Camus
mam v planu (uz nakej ten patek) zacit s indoorem, po vsech uvahach jsem dospel k nazoru ze nejlepsi bude kdyz si koupim homebox, ovsem ted me napadla jina vec. Rad bych si nejdriv na necem vyzkousel....
Mam takovou malou popelnici z tvrdyho plastu, napadlo me v ni rozjet nakej microgrow....
to je vona : (nak jsem neprisel na to jak se sem nahrava obrazek, tak aspon takhle...) http://www.jpeg.cz/images/495_IMG0117A.jpg
vyska vevnitr je 54cm, dolni prumer kruhu je 37cm a horni 45cm
Svetlo s reflektorem bych na pevno upevnil k viku popelnice, otazka je co za svetlo. Nejdrive jsem uvazoval nad 70w sodikem, ovsem jelikoz bude bude popelnice u me v pokoji a chtel bych aby bylo co nejtizsi, tak by bylo lepsi neco co nebude potreba tak moc chladit (aby to nedelalo velkej bordel), tak me uvahy presli k usporce, 125w RED na rust i kvet.
Vetrani ; tady nejvic nevim. V horni casti growpopelboxu by byl jeden vetrak ktery by odsaval vzduch a v dolni casti by byl jen pasivni + vevnitr popelnice by byl jeden malej na ofuk. Ovsem vubec nevim jak silnej by mel bejt ten vetrak kterej by odsaval vzduch, v growshopech se mi zdaj ze jsou vsechny pro me potreby az moc silne (napr. http://www.klecka.cz/growshop/Venti...UNON-160m3.html ).
Pocet rostlin ; uvazoval jsem nad ctyrmi malymi kvetinaci. Pac problem bude s tim ze je to popelnice a ze ma pristup pouze pres otevrene horni viko, takze to nemuze bejt velka dzungle aby se s kytkama dalo manipulovat, takze i ty ctyry by bylo mozna moc a kvuli lepsi manipulaci asi by byli vhodnejsi jen tri.
odraz svetla ; moc se mi nechce srat s vylepovanim folie, takze bych celej vnitrek natrel bilou barvou.
Takze,
co rikate na tu 125w usporku, je vhodna na takovy prostor?
Jak silny by mel byt ventilator? Mam vzit ten z growshopu a nebo by stacil nakej pc vetracek?
diky predem za vsechny pripominky a odpovedi, moc mi tim pomuzete!
měl bych tky něco je to spíš pro mikrogrow a je to krabica z ikei vylepená černobílou fólií http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00102975 když se přidaj nějaky větráčky na ofuk a odtah tak by to mohlo vtom jet dobře co říkáte a slunko by mělo být 125w PnG
Tak tady mám svůj návrh na skříň... myslíte že se v tom uchladí 250w sodík když ta skříň bude zhruba 80x80x150 ? ty větráčky jsou z PC ale dost silný (maj průtok 59CFM)
Zdravím předem chci upozornit že je to nápad který jsem někde nějaký podobný viděl ale to proč to píšu zde je důvod že bych ho chtěl v budoucnu realizovat ale mám dost nezodpovězených otázek co se růstu v těchto podmínkách týče.
Osazenstvo: 20 rostlinek nejspíš čistou indicu (pro její vzrůst)
Květníky kolem 4,5 L pro menší rozměr
Sklon květníků: první otázka ? jaký sklon by měly mít aby jim to neškodilo (45 stupňů ?)
Odtok od květníků by byl stylem okapu u domu s mírným náklonem aby přebytečná voda odtekla do připravených sběrných nádob.
Sůbstrát: ? tipoval bych kokos hydro by bylo složitější na provedení.
Osvětlení: ? 400-600w hodila by se rada vzdálenosti od tak silné výbojky.
Ventilace: podle finálního rozměru ale plán by jako ofuk bylo dát do 4 slepých rohů větráky pro ofuk rostlin.
Typ pěstování:vertical SCROG.
Kdokoliv kdo něco podobného zkoušel nebo jakákoliv rada nad zlato stačí PM Dííííík
zdravím všechny growery chci se pustit do mého prvního indooru hodně nocí sem strávil pročítánim fora a faq a chtel bych poděkovat všem co napsaly skvělé články plné informací.
Moje otazka zní chci postavit box něco podobného jeko skrín akorat s rozměry mě vyhovujícími a tak se ptám jestli by byl vhodný material použít sadrokarton nebo lepená drevotříska popřípade jiny material doporužte. Mám strach z vlhkosti a naslednému poušteni některych chemikalii apod. Chtěl bych vědět vaše nazory a zkušenosti
tak kdyby sádrokarton tak bych dal určitě ten proti vlhkosti ... ale stejně na tom budeš mít tu diamantovku nebo jinou fólii tak s vlhkostí by neměl být problém