Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
JUMPERY se dají koupit na:[url]www.ges.cz
zrovinka jsem se na ně koukal,jsou tam docela zajimavé
nabídky,jen jsem to neprošel celičké. Zatím všem ZDAR!
ROBE
moc pěknej experiment dost mě to zajímá, hned bych tak pěstoval, ale nemám čas ani finance na eperimenty:
-koukal sem na fotosintézu a zdá se mi, že kytky sice využívaj nejvíc modrý a červený světlo, ale neznamená to, že ostatní nepoužívaj vůbec http://mujweb.cz/Veda/biologie/fotosynteza.htm
-tak mě napadá proč nepoužít i bílé ledky třeba tak 1/4
-obávám se toho, že část rostliny bude osvětlena jednou ledkou a další jinou a nebude docházet k promíšení spektra
cosmos: Tož už sém z teho článku úplně blbé a to točtu po druhy.... Pokud jsou ty informace pravdivý a ten graf je přesnej, tak zřejmě přehodnotim svoje dosavadní výsledky .....
Původní příspěvek od cosmos moc pěknej experiment dost mě to zajímá, hned bych tak pěstoval, ale nemám čas ani finance na eperimenty:
-koukal sem na fotosintézu a zdá se mi, že kytky sice využívaj nejvíc modrý a červený světlo, ale neznamená to, že ostatní nepoužívaj vůbec http://mujweb.cz/Veda/biologie/fotosynteza.htm
-tak mě napadá proč nepoužít i bílé ledky třeba tak 1/4
-obávám se toho, že část rostliny bude osvětlena jednou ledkou a další jinou a nebude docházet k promíšení spektra
DRžím palce
je to napsaný hned na zacatku: "Reakčním centrem fotosyntézy je chlorofyl a. Ostatní barviva slouží jako barviva doplňková, kolem reakčního centra tvoří spolu s enzymy tzv. světlosběrné antény, které slouží k příjmu světla, usměrňují proud fotonů na chlorofyl a."
ten graf se mi tda dost hrubej....
Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.
white .. graf kterejs dal vychazi hrube nevyhodne pro hps .. a predstava ze z hps je vyuzitejch par procent .. v tech grafech jde o fotosynteticky vykon kytky a proto je u hps je bez pochyb vyuzitych 100 svetla .. s o neco nizsi ucinosti zpravovani svetal nez je spicka efektivity v zavislosti na vlnovy delce. dalsi rek bych zajimava vec je ze kytka v sobe ma dalsi latky reagujici na ruzne vlnove delky. jak pises. ty ostatni latky reaguji na vlnove delky jinak a potrebuji jiny vlnovny delky nez jsou podstany pro samotnou fotosyntezu. dulezity jsou ruzny pomery. podle toho kytka co vim reaguje ruznym, vzrustem, stonkem, listim, rychlosti .. vytahlosti .. atd. exitstuje na to par pokusu (vim teda o jednom). podle ruzneho spektra se vyrazne lisila vysledna podoba kytky. velikost. kvet. a pod. to je ovlivneny tema jak rikas .. doplnkovejma barvivama s enzymama a pod. .. proste kytka je slozita vec. ktera ocividne roste pod led ale presto roste neco trochu, vic jinyho nez by vyrostlo normalne. a z toho co sem zatim videl to moc k dobrymu neprispiva. hlavni vyhoda led je teoreticka efektivita. ktera ale neodpovida realnym vysledkum. asi i proto ze podle me teorie led prilis zjednodusuje potreby kytky. kytka neni pouze narust hmoty. stejne jako clovek neni jenom hora svalu a kosti.
pestovani pod led .. je trochu podobny, vyrobe masa z prasat napojenejch na nitrozilni vyzivu .. si prinosny nekam do kosmu. ale tady? ..
mettatron: souhlasím, že ten graf není uplně přesnej, ale to že kytky z hps využijou jen par procent není jen představa, ale tak to prostě je ... 100% je uplnej nesmysl. Hlavní věc kterou kytka dělá je fotosyntéza a dělá jí díky tomu že má chlorofyl kterej jí dělá ze světla energii. Na to potřebuje vlnovou delku okolo 660nm. Ostatní spektra sou "jen" doplňkový a zlepšují proces fotosyntézy.
Pokusů pěstování rostlin pod LED je na internetu stovky...
Něco jako pěstování prasat napojenejch na nitrožilní výživu je podle mě jakejkoliv indoor....
...do kosmu??? Myslíš že za pár let bude nejaký "TADY"???
Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.
Původní příspěvek od WhiTe .... Ted sem se uplne brutalne vydesil. Hledal sem UVA diody, nasel sem uplne luxusni 255nm, velkej vyzarovaci uhel (UVTOP255-FW-TO39 ), tak sem si napsal jetli mi neposlou naky vzorky.... prisla mi odpoved, ze jo v poho, ze mi naky prodaj za EUR 369,88 /ks ..... takze asi nebudu mit UVA diody :/
kdyby ste nekdo vedel o levnejsich tak mi pls napiste....