Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pořád mi není úplně jasný, jak to funguje u digitálního předřadníku, který má regulaci výkonu.
Teda: mám-li předřadník 600W a chtěl bych svítit třeba nejnižším výkonem (tady asi 200-250W) můžu použít výbojku 600W, nebo je pořeba na každý výkonový stupeň použít adekvátní výkon výbojky?
Původní příspěvek od alojz61 Pořád mi není úplně jasný, jak to funguje u digitálního předřadníku, který má regulaci výkonu.
Teda: mám-li předřadník 600W a chtěl bych svítit třeba nejnižším výkonem (tady asi 200-250W) můžu použít výbojku 600W, nebo je pořeba na každý výkonový stupeň použít adekvátní výkon výbojky?
Moje zkušenost je taková, že jsem to neřešil a výbojku třeba 400 W provozoval na 200 W - prostě když se rozsvítí a to světlo není "divné", nebliká atd., je to v cajku. Některé se na ten nejnižší výkon vůbec nerozsvítily . Někdy bývá v popisu výrobku, že je jsou stmívatelné, tam je to jasné. Obecně můžeš nastavit stejnou nebo nižší watáž a zkoušet, jestli to pojede.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Měl jsem takovou představu, že pořídím 400w předřadník NTS a na růst budu svítit třeba jen na 200w, abych tolik nepropálil. Někde jsem tu ale četl, že při měření příkonu u tohoto předřadníku je na 200w příkon skoro stejný jako při plném výkonu. A navíc snad je v návodu uvedeno, že regulaci lze provádět až po nějakém čase chodu a zahřátí. Tudíž asi zapnout naplno a pak teprv ubrat. To je asi neproveditelný každý den.
Tak snad zkusím úsporky.
Původní příspěvek od alojz61 Měl jsem takovou představu, že pořídím 400w předřadník NTS a na růst budu svítit třeba jen na 200w, abych tolik nepropálil. Někde jsem tu ale četl, že při měření příkonu u tohoto předřadníku je na 200w příkon skoro stejný jako při plném výkonu. A navíc snad je v návodu uvedeno, že regulaci lze provádět až po nějakém čase chodu a zahřátí. Tudíž asi zapnout naplno a pak teprv ubrat. To je asi neproveditelný každý den.
Tak snad zkusím úsporky.
S tou regulací je to myšleno tak, že máš počkat 10 minut pokud reguluješ za chodu.. Když si ale "za tmy" překlikneš na jinou watáž, tak ti to už s tou jinou watáží ráno sepne..
Chtěl sem vybrat spínačky a narazil sem na tenhle měřič spotřeby... co myslíte, může to počítat správně? Sem línej vypínat celej byt abych mohl měřit reálnou spotřebu a tady na groweru sem na nic takovýho zatim nenarazil.
lidi co rikate na nove predradniky od lumateku ktere dokazou menit napeti a krmit i 400V vybojky? viz: Elektronický předřadník Lumatek Ultimate Pro má hlavní přednost v možnosti napájení 240V i 400V výbojek.
Předřadník zdetekuje danou výbojku a podle toho ji napájí proudem o napětí 240V nebo 400V.
V případě napájení proudem o napětí 400V se lampa dostává na operační frekvenci 120 KHz (při 240V je frekvence 90 KHz), což znamená o 25% větší svítivost.""
myslite ze je tech 25% realnej udaj? preci jen cena je o 2000,- drazsi nez klasika tak aby ta cena odpovidala tomu svetelnymu vylepseni... pouziva nekdo nebo meril to nekdo luxmetrem?
Čaute. Nemohl by mi někdo poradit jak zapojit 4-pinový 12cm větrák z pc, aby mi sloužil jako aktivní přítah? Předpokládám že by bylo ho dobrý regulovat.....
Původní příspěvek od pištacze Čaute. Nemohl by mi někdo poradit jak zapojit 4-pinový 12cm větrák z pc, aby mi sloužil jako aktivní přítah? Předpokládám že by bylo ho dobrý regulovat.....
červený drát +12V, černý je zem. Regulace - kup si regulátor
Původní příspěvek od ten_hodnej lidi co rikate na nove predradniky od lumateku ktere dokazou menit napeti a krmit i 400V vybojky? viz: Elektronický předřadník Lumatek Ultimate Pro má hlavní přednost v možnosti napájení 240V i 400V výbojek.
Nedělám do silnoproudu, ale výbojka je pro obvod něco jako zkrat. Proto tam musí být tlumivka nebo elektronický předřadník aby do toho neteklo více proudu než to snese. Tudíž se domnívám že je jedno na kolik voltů je výbojka jmenovitě, když na ní stejně jsou v reálu maximálně desítky voltů.
Nedělám do silnoproudu, ale výbojka je pro obvod něco jako zkrat. Proto tam musí být tlumivka nebo elektronický předřadník aby do toho neteklo více proudu než to snese. Tudíž se domnívám že je jedno na kolik voltů je výbojka jmenovitě, když na ní stejně jsou v reálu maximálně desítky voltů.
Tak mi přijde že si pleteš proud a napětí a to taky nejsem elektrikář.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Jedna technická Chci pořizovat novej ventas. Myslíte, že TT 200 pro je dobrá volba ? Přijde mi, že je to fajn poměr cena/ výkon a hlavně se mi nechce dávat x tisíc za prima klima kterej mi asi po 5 kolech odešel (a to prej má být kvalita). Takže otázka zní: Tt200 ano či ne (pokud ne, tak proč :-) ).
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !