Míra008
Nový Člen
|
Neodolám a taky popíšu svůj výlet do země huličům zaslíbené:Holandska. V roce 2003 jsem tam jel s přítelkyní,stopíkem. Stopaři jsme zkušení ( Turecko,Rumunsko,Bulharsko,několikrát Chorvatsko,atd,atd). Zvolili jsme cestu přes rozvadov,Norimberk,Kolín nad Rýnem,Arnhem. Z jednoho prostého důvodu je velký rozdíl ve stopování přes (bývalé) východní a západní Německo. Zápaďáci jsou víc v poho, spíš vás vezmou a o rozdílu mezi přístupem východních (jako naši) a západních (kultivovaní profíci) policajtů nemluvě. Doporučuju mít udělaný cedule s kódama měst na trase a mít připravenou jednu s nápisem NL a tou mávat na každé auto s holandskou spztkou (štěstí je nepředvídatelné).
Vyjeli jsme v pondělí ráno,večer přespání na louce u Norimberka. Druhý den po obědě stopnutí (cedule NL) holandského vozu s asi 30letým typem. Po 5 minutách líčení toho,jak se nám v Nl bude líbit se zeptal a zkusili jste někdy kouřit marihuanu? Znáte to v ČR? Tak jsme mu vysvětlili,že to je ten důvod, proč tam jedeme. O ČR (nikdy tady nebyl) měl představu zaostalé země kdesi na východě. Začal nám například líčit co je to speed a extáze... Vysvětlili jsme mu,že to víme (chemky nebereme,ale kdo nemá zkušenost,že...) a já mu poradil ať jede do ČR a zkusí perník,když ho to tak baví. A vysvětlil mu jaký je rozdíl mezi amfetaminem(speed) a metaamfetaminem (perník). Samozřejmě mi nevěřil ani slovo. Taky nevěřil, že i to nejhorší české pivo je nesrovnatelně lepší než heineken a taky několikrát levnější. Tvrdil,že Češi nemaj tradici výroby piva, tu prej maj v Evropě jenom oni,belgičani,dánové a němci(a to ještě jenom bavoráci) a britové/irové tmavýho.... Na benzínce (ještě v německu) sem mu koupil plechovku desítky radegastu ať si jí doma vypije
Původně jsme chtěli jet do Amstru,ale typ nás přesvědčil, že je to město plný feťáků z celý evropy a turistů,a ceny v kofíšopech 3X vyšší než ve zbytku země,tak jsme jeli do jeho domovskýho města Rotterdamu. Rotterdam byl na začátku druhý světový vybombardovanej němcema,takže je tam všechno nově vybudovaný a vypadá to tam přesně jako Manhattan. Zastavili jsme před jeho oblíbenym(nejlevnějšim ve městě) kofíkem. Ve vnitř jsme v euforii (poprvé v kofíšopu) nakoupili za 30 euro. Super cream premium (ZABIJÁCKEJ plastik) a AK 47 (skéro).
Potom jsme udělali chybu : chtěli jsme se nejdřív ubytovat (v hostelu) než začneme ochutnávat dobrotky. Jenže on nás přesvědčil,že si s nim prostě zahulit musíme. Takže potom blouzení po městě,zmatek.... Nakonec jsme našli hostel(v Rotterdamu je jenom jeden u nemocnice,je tam i stanice metra nemocnice). Pokoje po 4ech (my dva) cena vysoká (21Euro/osoba/noc). Přijdeme na pokoj (vcelku luxusní,takoej ten Ikea styl) a tam dva naši spolubydlící, němci, holka a kluk. Zkouřený do sraček. Se představíme a já jim řikám tak si s náma dáte špeka,ne? A oni, ale musíme to jít ubalit a kouřit do parku! Já na to:Cože??? A oni podívej a tam taková malá cedulak :no drugs, no smoking.... Němci. No ale nebylo těžký jim to vymluvit,akorát, že prej nesu zodpovědnost. Druhej den prohlídka města (doporučuju přístav-největší na světe a mrakodrapy- u nás nejsou, nádherné parky a cizinecké čtvrti -čínská,javanská.....) Další den ještě ráno sezení v kofíšopu, krásná scenérie kde byznysmeni v oblecích si jdou před prací do kofíku přečíst noviny u kávy a špeka. Potom na stopa domů. Třetí auto co jelo kolem mělo česko Spztku. Vybičoval jsem se k výkonu a ze štosu stopovacích cedulí bleskurychle vytáhl tu z nápisem CZ, auto zastavilo a mladá holka (studentka holandštiny) povídá: jedu na mělník, nebo vás můžu vyhodit v Praze
Vezli jsme toho docela dost (odhad tak 12-14g ) ,ani jsme nechtěli, ale prostě jsme to nestihli zkouřit a nějakej hrozně mladej kluk(tak 15ct myslim) nám normálně daroval hulení v parku(dáte si se mnou jointa? Ne my už máme dost. No tak si vezměte na potom,čau). Měl sem z toho stíhy celou cestu, potom sem usnul a probudil se před Plzní Slečna říkala,že v tom Rozvadově jsme jenom projeli (dálniční přechod) . Takže výlet krásnej,doporučuju. Jenom to hrozně drahý ubytování mrzí.
|