Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím zelenou komunitu
BOX -pěstuju v boxíku z OSB desek ve velikosti všh 100x45x45. Vylepený je mylarem
SVĚTLO -na prcky svítím jedním čipem spider vero 29 7 generace s 3000K a 90CRI. Napájím to zdrojem ELG-200-C2100B a světlo mám 45cm nad kytkama. Čip chladím větráčkem artic 12V a pasivním chladičem pinheatsink 147mm v kulatém tvaru.Všechny komponenty jsem koupil v DIY sekci na alucraftu.
VZDUCH -Na přítah mám 3 pasivy s průměrem 2,5cm+netěsnosti boxu,jako ofuk obyčejný USB větráček a jako odtah 100VKO.
PŮDA -holky dostanou 6.5l květináče naplňené biobizzem lightmix.
HNOJKY na hnojení mám bibobizz grow,bloom a topmax. A asi ještě dokoupím calmag.
GENETIKA -sadil jsem 3x Jack Herer od czech seed bank,1x somango od czech seed bank,1x Phantom OG od Barneys farm a Northern lights od Royal qeen seeds. NL byla bohužel mrzák,takže v boxu zbyl PO,S a 2x JH. S posledním jackem jsem udělal takovou malou blbinku
TEPLOTA/VLHKOST -dost mi to doma skáče,ale nejčastěji tam je 26 stupňů a 50%vlhkosti.
PH/EC -PH měřím akvarijním testem a snažím se hop držet mezi 6,2 až 6,5. EC metr bohužel nemám.
8 den 18/6 jsem je hodil do malých květináčků naplněných biobizzem light mix. Do finálních jsem je nedal proto,že mám místo jen na 4 a ještě jsem nebyl rozhodnutý,které kyti použiju.
11 den 18/6 se mi začaly začaly kroutit lístky. Bylo to způsobeno asi vysokým PH. Vodu máme doma většinou PH 6,3 cca ,ale po deštích se zvyšuje a to jsem nevěděl.
13 den 18/6. Dostáváme se k dneštnímu datu a màm problém. Některé lîstky na dvou kytkách mají tyhlety fleky a dost se kroutí. Dávám to za vinu špatnému PH(i když podle testu je teď v pohodě) a nedostatku Ca a Mg. Hodil jsem do zálivky 1ml biobizz grow,snad to PH udrží a až to půjde,koupím nějaký calmag
15 den 18/16. Kytičky se hezky větví a to i přes problém s nedostatkem ca a mg,který jsem se snažil vyřešit v obi,ale tam ani pořádně nevěděli, co to calmag je. Takže jsem na radu velkého Aladina objednal calmax od groteku a jako velmi provizorní řešení jsem zvolil neperlivou neochucenou extra magnesku. Jo a ještě jsem zapomněl napsat,že 11 den 18/6 proběhl první záštip.
Ahoj, kytičky máš hezké a těm papírkům moc nevěř, ukazovaly mi na stejné vodě pokaždý něco jinýho Já si objednal na doporučení místního člena tento pH metr a máš klid. pH jsem si pak držel okolo 6. https://www.priceorcan.cz/ph-metr-g-08-ph-0-14
EC metr jsem teď objednal z Aloše asi za 7 dolarů
Tak ať se daří, budu sledovat
Díky moc pánové
Btw PH měřím takovýma kapkama. Do zkumavky dáš vzorek vody,kápneš 5 kapek toho ph testu a podle barvy určíš ph na +- 2 desetinky. Ten tvuj ph metr je ale za dobrou cenu,pokud s ním máš dobré zkušenosti,tak ho asi koupím.
16 den 18/6. Do pěstu se mi opět přimíchal bratr mé přítelkyně,asi se snažil napravit,jak posledně nechal kytky málem uschnout a proto poctivě zaléval,bohužel mi to neřekl,takže jsme zalévali oba...už tedy aspoň vím,proč se kytky kroutí jak paragraf,jsou prostě přelité. Přesadil jsem je tedy do finálních,aby si sušší substrát vytáhl vlhkost z hlíny,kterou už kytičky pevně drží svými kořeny. Taky jsem jim přidal víc perlitu. Jinak na 3 kytkách se mi hezky povedl Fim Co se jejich stavby týče,parádně houstnou a mají úžasně silné stonky,jen škoda těch dojebaných listů. Magneska očividně pomohla,fleky se totiž přestaly šířit.
Já trnul hrůzou když jsem měl na víkend odjet pryč a svěřit péči babičce naštěstí to přelila když bylo velký horko, tak to rychle vyschlo tak ať se daří, snad už teď pojedou bez komplikací držím palce a budu sledovat
Já si koupil na zalévání sadu Blumat, už se mi nikdy nemůže stát že bych kytky přelil, a na víkend můžu odjet na ryby úplně bez starostí, vím že o kytičky je postaráno. Je to do hlíny, doporučuji všem