Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak sem si rek, ze se s vámi podelim o tuhle vychytávku.Ňáký zmínky o tom jsem tu viděl, ale nepřehledně rozházený po pár threadech.
Tenhle nápad jsem dostal, když jsem viděl jistý reklamní video na butanovej extraktor.Zajímalo mě, jak to funguje, tak sem začal zjišťovat, shánět a experimentovat.Tohle z toho vzniklo.
Když sem přišel na to, jak to asi funguje, tak sem začal řešit jak to realizuju.Pořád jsem si lámal hlavu s tim, kde seženu vhodnou nádobu.Vzhledem k tomu, že je butan v kapalnym skupenství organický rozpouštědlo, tak se asi nemůže použít všechno.Nejdřív jsem to chtěl udělat z řelezný trubky, ale napadlo mě, že by to asi docela studilo.Pak jsem se podíval na malý balení plynu do zapalovače a bylo mi to jasný.Je vyrobeno z tvrzenýho plastu a když do toho dávaj ten plyn, tak se ani nebude rozpouštět.Více už fotky
Nejdříve jsem odtranil z prázdnýho plastovýho balení od plynu do zapalovačů hliníkový víčko se špičkou na doplňování.Pak jsem vzal sítko, který jsem vymontoval z koncovky vodovodu.Rozměrově padne akorát.Zapnul jsem plynovej sporák a přiměřeně nahřál hrdlo nádobky nad ohněm, dokud se nezačala umělá hmota tavit.Když už byla měkoučká, tak sem hrdlo přimačknul k sítku, aby se přitavilo.Povedlo se.(foto 1). Pak jsem vzal pilku a odřízl dno nádobky.Obě části sem vpo řezu pořádně očistil a zarovnal šmirglem, aby na sobě co nejlíp seděli a nic neunikalo.Do dna jsem vyvrtal díru, tak akorát velkou, aby do ní pasovala plnící tryska.(foto 2)Pak jsem našel menší sklenici.Do víčka jsem vyříz díru tak, aby do ni padla nádobka, aby těsnila, tak jsem to trochu omotal elektrikářskou izolační páskou.HOTOVO!
Stačí koupit 250ml plynu a může se začít.
materiál:můžete použít jakkoliv potentní materiál, ale s tím, že čim bude potentnější, tím získáte víc hašiše.Já preferuju takový ty zbytky z hulení, takový to co zustane ráno v energitce, prostě lístečky od palic, listnatý paličky nebo ta drť co zustane v igelitce od palic.Podmínkou je najemno nadrtit nebo namlýt.Toto se nasype do extraktoru, uzavře pomocí omotání izolepou a může se začít.Do vyvrtané díry se vsune plnící hrot z plechovky s plynem a zatlačí se.Skrz extraktor začne protékat tekutý butan a v něm se rozpouští pryskyřice.Když všechen plyn proteče, tak se nechá všechen odpařit.Na dně vznikne žlutohnědá hašišová pasta, která za pár dní tuhne a mění se na plastik.
bylo to reklamni video na buzz honeybee extractor? jestli jo tak sem mel stejnej napad ale nepodarilo se mi to dovest do funkcni podoby kazdopadne gratuluj podle fotek to vypada stejne jednoduse jak ten jejich srac ale mnohem levneji.....
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
Trvá tak 30minut a víc, než se to odpaří.Čim je venku telplejc, tím rychlejch.Ale když se odpaří moc rychle, tak nevýhodou je, že na stěnách toho více zůstane.Při pomalym odpařování na stěnách nezustane skoro nic a většina zustane na dně.
Když už je ve sklenici málo tekutýho plynu, tak se začne tvořit pasta, pak pořád přibejvá až se nakonec vypaří plyn kompletně.Z hašíku neni cítit žádnej plyn.Výslednej produkt je tak čistej, že se nemůže kouřit jako suchej drink, protože nedoutná, ale hoří prudkym plamenem.
!!! POZOR !!!
Butan se nedává do zapalovačů jen tak, ale protože výborně hoří.On i docela bouchá.U výroby nekuřte a nemanipulujte s otevřenym plamenem.Mohla by následovat exploze.Je sice těžší než vzduch, ale na to bych nespoléhal.Podle mě je to nejlepší venku.
Doufám, že vám návod pomůže k výrobě vysoce zhuloidního materialu a budete z toho mít stejnou radost jako já.
2 Virgill:
Máš pravdu, bylo to reklamni video na buzz honeybee extractor.
Ještě dodatek: výnos u mě je vždycky mezi 1 - 2g, podle materiálu. Taky jde z jedný náplně vyrábět dvakrát.Podruhá je výnos poloviční. Ten plyn u nás stojí 54Kč =>potřetí už se to asi nevyplatí.
jeste jedna rada na konec nelalevjete nikdy plyn do uzavrene nadoby vdycky musi mit kudy unikat protoze se teplem rotzauje.a rozpinat se prestane az bude vsechen v plynym skupenstvi. a taky na sobe mejte dobry obleseni treba bavlnu ne nic silonovyho kvuli vybojum staticke eletkriny. pokud nevite jak se vybit tak se dotknete treba topeni nebo kovovyho kohoutku nez zacnete delat s oparujicim se butanem....
good luck good hash (-:
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
Někdo se ptal, kolik se toho dává do lahvičky- tu lahvičku plnim po ten uřízlej kus.Volně sypam, nepěchuju.To zelený nadrtim na hooodně jemno, ale k sítku dam větší kousky, aby se neucpalo.U sítka to má stejnou nadrcenost jako do špeka, zbytek o něco jemnější.Čim jemnější, tím je z toho víc.Ale pozor!Jednou sem to nadrtil fakt najemno, nějak málo sem to zajistil izolepou a docela mě to překvapilo. Dělal sem všechno jako vždycky, akorát ten plyn ňák pomalu tek.Řikam si to je divný, tam je ňákej malej tlak, to vůbec neteče. Neteklo to proto, že to bylo moc najemno nadrcený a ucpalo se sítko.Potom následovala rána jak svině, izolepa to neudržela a já sem byl celej od hulení a všude v okruhu 3m to bylo rozházený.
Niekto sa pytal aj na ine rozpustacie media. Rafinaciu ide vykonat aj akymkolvek inym organickym rozpustadlom. Ma to vsak niekolko nevyhod. V prvom rade treba docielit co najlepsie rozpustenie potrebnyx latok v rozpustacom mediu, co stlaceny plyn dokaze sam, bez inej texnickej podpory. Dalsou otazkou je odparovanie sa media. V tomto pripade to butan dokaze taktiez sam a to v relativne kratkom case, na rozdiel od benzinov (a pod.). Poslednou nevyhodou a myslim, ze aj najpodstatnejsou je, ze bezne kvapalne rozpustadla zanexaju v extrahovanom produkte neprijemne cuxove a xutove stopy. Takze asi tak...
2 Krychle:
Odpařování sice urychlíš, ale jak to divoce bublá, tak toho spoustu zustane na stěnách a pak se to špatně stírá.Radši počkam půl hoďky navíc a budu mít většinu na dně.
Ještě jedna rada:Nejlíp se z toho ta pasta dostane, když se těsně před odpařenim do toho nahází tabák.Na ten tabák se to nabalí a pak se s tim líp pracuje.Stejně to balim vždycky s tabákem, tak je to jedno.
2 Smoke2k: myslim, jak je rozřízlá ta lahvička od plynu, tak k tomu místu řezu.Prostě co se vejde, ale neupěchovat.Nam kde je to užízlý je nakresleno na obrázku č.2 v 2příspěvku.