Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
přepěstování je podle mě 100x lepší než švihnout semínko do země a doufat že z toho něco vyleze -)
není kytka jako kytka, každá roste jinak, viz my gallery -)
Jo taky si je doma předpěstovávám. A ta výška je třeba způsobená tím jaký má kytka předpoklady. Někde sem tady viděl fotku super satana (nevím jestli to byl skutečnej název) a měla 4,2 metru. Tak si to zkus sehnat a třeba ti vyroste taky trochu víš než 2 metry.
Předpěstovat si kitičku je dobrej nápad...člověk tak má jistější,že mu něco vyroste a bude to stát za to.A ta velikost kytky závisí hodně na podmínkách...jestli ji máš v dobré a úrodné půdě a tak...a taky jak se o ni staráš...Taky je tu pojem "indica a sativa"...u článků faq sem se dočetl,že (asi to byla sativa) jeden ze dvou zmíněných druhů se doroste i výšky do 6 metrů...tak tohle bys taky mě brát v úvahu...Mě se osobně povedla kytka 3,5 m vysoká...a to už za to stálo)
si myslim ze nejde o vysku, ale o to jak kytka "vypada". muzes mit 6 metrovy koste a nebo muses taky myt 1,5 m vysokou preskrasnou rozvetvenou kyticku z kterej pak sklidis 3krat vic nez z toho kostete..
takze- na velikosti zalezi, nezalezi? co vy na to?
Ja osobne vybrane odrody vzdy predpestujem tak po 5 poschodie za oknom a az potom ich dam do prirody. Vzdy mam lepsie vysledky s predpestovanymi rastlinkami ako ked iba hodim semienko do zeme.
Tak abych také připojil svůj krátkej názor.Rozhodně záleží na tom co maj seminecka v genech nebo jak se tomu říká.Z jednoho může bejt menší kyti a z druhýho třeba gigant a to se neovlivní když nevíte zhruba odrůdu.Záleží hlavně na tom kdy se daj semena do země, protože já mám názor že je třeba začít koncem února/začátkem března.Minulej rok jsem si předpěstovával po druhé a už neudělám jinak.A to jsem sázel začatkem dubna což bylo už pozdě, při přesazení začly akorát pařáky a kytky, které nešlo zalévat neměly už z čeho narůst.Ještě že už měly aspoň těch 40 cm, chytly se ouplně všechny.
Takže skoro za měsíc začnu s prvním klíčením.
Ať rostou!!
Co takhle "první klíčení" mate k tomu někdo nějaký moudro? Já si semínka hodím v kuchni do mističky s vatou, tu pak nastříhám a s většíma klíčkama dávám do květináčků. Ale někdy mě napadá, že jsem to viděl někde v učebnici přírodopisu pro 5.třídu u fazolí a blbu zcela zbytečně.
Ja doporucuju predpestovat. Doma at za voknem nebo pod zarivkama. Silnejsi /vetsi/ rostlinka se venku chytne mnohem lip nez njakej zaprclik a pak na tom bude mnohem lip. Kyti se pak odvdeci poradnym rustem a navazne na to i paldama /pokud to bude samice/ ....
též si doma předpěstovávám je to paráda dívat se jak kytka roste a když brzo začnete tak si z objednaných semínek múžete udělat mateční rostliny a šup pod sluníčko s řízkama. !
Je pravděpodobnost ,že po přesazení se kytka venku nemusí ujmout ale asi tak 20% ale když člověk nasadí na správné místo a pohraje si stím tak se ta možnost kuevsky zmenší ))
Doporucujem predpestovat, tento rok sme urobili asi 40 rastlin, bohuzial zostalo tak 8 (corky hnusne)
Nie je to vobec narocne, staci 2x18 W fluorescent, najlepsie Coolwhite alebo lepsie BlueWhite. Minimalna investicia, staci krabica tak 65 cm x 40 cm x 30 cm zmesti sa tam tak 18-20 rastlin az do 3 tyzdnov veku, takze v pohode.
Je to lacne, doma to v pohode schovas a vysledny Outdoor je potom o niecom uuuplne inom :-)
Ked ma niekto povedzme v danej dobe 1 metrove rastliny (povedzme normalna Sativa), tak po predpestovani budes uz mat v tej dobe krasne okolo 1.7 metra vysoke, palickami obalene kyti :-))
Takze:
ROZHODNE PREDPESTOVAT
(teda, ak sa to oplati pri tych corkach zasratych)...