Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cafte, minule som zistil, ze mam v stonkach nastahovanych pavukov, resp. su to asi ich vajicka, alebo co, proste si myslia ze tam asi prezimuju, alebo co.
Ako sa mam spravat v takomto pripade? Zatial to vyzera, ze to rastlinam neskodi. Tie svine si vybrali akurat take menej dozrete a su tesne pod vrcholkom.
Uvitam kazdy nazor.
prečo myslíš, že sú to pavúci? samička pavúka typicky urobí taký pavučinový zámotok a vajíčka sú v ňom, takže ich nie je vidno...
ja by som tie tvoje vajcia radšej odstránil...
to sa mi podarilo, čo?
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
Myslim si preto ze su to pavuci, lebo mi tam stale nejaky lozia. A odstranit by sa to dalo jedine tak, ze by som urezal cely vrch a to nechcem, zatial
Mozno to je aj nieco ine, ale co potom.
2bohour: tie biele bodky co spominas tak to mam tiez na jednej rastline, co je to sviluska
Ale to co som pisal vyssie niesu pavuciny, ale do hlavnej stonky asi 10cm od vrchu urobia malu dierku, a donutra nieco nakladu. Potom je ta stonka taka trochu vyduta, nasiel som to vlastne len nahodou, skoro to neni vidiet.
no starec, tak to potom nie sú pavúci ešte som nevidel pavúka, čo by vŕtal do kvetiny... ani na to nie je vybavený, nemá normálne hryzadlá, len tzv. chelicery, ktorými zahryzne do hmyzáka a pustí doňho tráviace šťavy a potom ho vycucá (preto sa pavúkovce volajú Chelicerata)...
takže by som to vymlátil. Dospelé pavúky sú o.k., žerú hmyzákov a nie kvetiny.
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
Takze su to nejake cervy a vyzieraju sa vnutri v stonke, nemam ani tusenia co je to zac, tak som zobral CYPER 10EM co som pouzil aj na mravce, urobil som taku velmi lachku zmes na postrek 0,5ml/L a napadnute miesta som zlahka postriekal. Dufam ze si to tie svine rozmyslia, dnes tam pojdem, tak uvidim, ak nezabralo tak este pridam volume
Neviete nahodou coho larvy to mozu byt ?
Najlepsie by bolo spytat sa nejakeho zahradkara, ze co to je a tak, ale neviem co by som mu povedal, ze co pestujem. Nemozem mu predsa povedat: Nazdar dedo, mam zasadeny canabis a nieco mi to zere.
Neviem k comu by som to prirovnal. Mate napady?
Takze zistit som nezistil co to vlastne su tie cerviky vy*ebane, ale myslim, ze CYPER 10EM im zaslapal, ked som ich bol omrknut tak z niektorich tych dierok trcali chcipnuty cervici :-))) heheee
Taky jsem měl ve stonku nějaky zvířata.Zavrtaly se asi 60 cm od vrcholku kytinky.Ten stonek se začal v místě kudy tam vlezly rozšiřovat a řekl bych že to té rostlině ještě pomohlo,protože ta horní palička zesílela...neřešil jsem toyrostlo to
Některé dorgy nejsou zakázané proto že by byly nebezpečné,ale jsou nebezpečné proto že jsou zakázané!!!
Ja si myslim, ze ziadny chrobyci, ani ina haved nie je dobra ked ti vrtaju v rastline, mozno to nema nejaky velky vpliv na kvalitu, alebo mnozstvo, ale uz len ta predstava