Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
letos pěstuji zatím jenom na balkoně a zase možná budu mít problém s výškou rostlin. Celkem hezky se táhnout nahoru i když jsem je hezky po roztahoval do šířky. Téměř každý balkonář se s tím jistě setkal. Velký květináč sebere na výšku hodně místa a na samotnou kytku, aby nebyla vidět, už moc nezbude. Napadl mě však malý experiment a trochu zvláštní styl pěstování.
Plánuji koupit tři kanalizační trubky 500x160mm a do těch zasadit tři klony jako je zobrazeno na obrázku.
Smysl je ten že ze začátku bude trubka ležet a kytka poroste dírou v boku trubky nahoru. Jak bude růst, tak kořeny se budou snad prorůstat celou trubkou. Jakmile kytka dosáhne požadované výšky, tak se trubka postaví a hlavní kmen bude při zemi a boční větve budou růst vzhůru a stanou se tak hlavními větvemi. Hlavní stonek bude přichycen k tyčce. Tímhle stylem grower ušetří výšku a může zkusit vypěstovat salámky.
Já to letos na balkoně už nevyzkouším vzhledem k tomu, že už se zkracuje den. Zkusím z balkonových medicínských odrud udělat tři řízky a hodim je s novým světlem do skříně a zkusím udělat jedno experimentální kolo. Trubky se mi vlezou do HappyBoxu.
Pro zalévání v leže udělám pár dírek v boku, budou fungovat i jako přísun kysliku ke kořenum. V postavené pozici budu lít vodu normálně skrz diru.
Ja sem neco podobneho uz videl u kamose ale bylo to normalne v zemi na zahrade.
Kamos mel tenkrat jen jedno seminko, tak ho naklicil a dal na zahradu do zeme , kdyz mela kyti skoro dva metry tak se ji snazil ohnout nakonec ji musel zlomil a takovejma 4-5 kramlema ji pribil k zemi , ve finale mu z toho vyrostlo cela rada cca 10-12 metr a pul dlouhych slahounu s topovkama.
Ale co se tyce vyteznosti tak nepocitej ze kazdy slahoun ti da urodu jako normalne jedna rostlina, to urcite ne.
Ale napad je to na ten balkon urcite skvelej !!!!
Původní příspěvek od Pixxel
...Hlavní stonek bude přichycen k tyčce....
to Madical-Strains: Vím o tom že celkový výnos z té jedné kytky se rozdělí do počtu hlavních větví;). Každopádně se výnos zvětší než kdybych nechal růst jenom jeden hlavní stonek.
Už mám trubky vytvořené a už mi v nich koření klony Royal Medic. Už před nějakým týdnem jsem udělal prototyp ve dvoulitrové petflaše a už jdou vidět konečně kořeny. Všechny směřují tím správným směrem, tedy za vetší masou zeminy. Pokud se trubka podloží pod kytkou, tak kořeny porostou stopro tím správným směrem. Řekl bych, že tohle pěstování bude velmi reálné. Uvidíme za pár týdnů, co to udělá v těch velkých trubkách.
Jinak jsem použil nakonec průměr 125mm, 160ka se mi zdála už moc velká na jednu kytku. Těch nynějších 6litrů bude na jednu kytku stačit. Výhoda může být i ta, že když se to dá do boxu, tak skříň pak nemusí být tak velká zbytečně. Klidně bude stačit širší skříňka s výškou něco málo přes pul metru. Uvidíme:)
Ahoj,
ohledně té teploty by mohl být problém. Zkusím to dneska proměřit jehlovým teploměrem kolik stupní to má teď v těch hycech ve stínu. V HappyBoxu to bude ok ale na slunku to už problém být může. Teoreticky trubka může být postavenavá ve stínu zábradlí.
Na stojáka to budu prolívat tím místem kde teď je alobal.
Tak jsem změřil teplotu v trubce a je +-stená jako v airpotu. Teplota dosahuje až 35°C v obou květináčích. Sice to asi není košér ale kytky rostou velmi hezky.
Teď ale trochu z jiného soudku. Mám dvě klonice royal medic na balkóně v 3l airpotech. Obě holky kořenily stejně a první měsíc a půl byly identicky stejné ve všech směrech. Jak byly dostatečně velké a boční větve už projevovaly chuť růst za sluníčkem, tak jsem zkusil jednu metodu, která nevím jak se jmenuje ale funguje perfektně. U jedné kytky, ta v levo, jsem u každé boční větvičky silně zmáčknul stonek kousek od hlavního stonku. Nyní tahle stresovaná kytka vypadá mnohem hustěji, je skoro o půlku mohutnější a celkově vypadá zdravěji i vitalněji. Asi to od teď už budu praktikovat na všech holkách.
Teplota 35 stupňů? Za chvíli se ti projeví sliz na kořenech. Kytky přijímají ve vyšších teplotách více živin, ale budeš mít nedostatek kyslíku a při tak velké teplotě ti během 14 dnů nastoupí patogeny co ti zničí kompletní kořenový systém.
Máš asi pravdu že něco takového může přijít ale předpokládám, že když ta hlína přeschne, tak se sliz nevytvoří. Pěstuji na balkóně už hodně let a předchozí kytky neměly žádný problém a to byly uzavřené celé v koši. Možná je to tím mým stylem pěstování. Zalívám, až kytka dá signál tím, že trochu svěsí listy během dne.
35 stupňov nie je až taký masaker pokial nejdeš hydro či aero.
Aby som poopravil fikusa- kvety prijímajú viac živín pri vyššej teplote ,vyššej intenzite svetla- podmienkou je suplementacia CO2 na 1200-1400ppm, to na balkóne dosiahneš len ťažko, v skleníkoch na to používajú plynové co2 generátory.
Ahoj! Samozrejme sledujem, Myslím, že to fungovať bude. Každopádne k+ za ochotu k ďalším pokusom, ktoré môžu posunúť.
"U jedné kytky, ta v levo, jsem u každé boční větvičky silně zmáčknul stonek kousek od hlavního stonku"
- som z toho jeleň, lebo podľa toho, že ako som to "pochopil" mi ten rozvoj nedáva zmysel. Môžeš prosím nakresliť tem postup???
Ja bežne mačkám hlavnú stonku kúsok od vrchu v prípade, že to moc prerastá. V tom prípade sa hlavná stonka prestane tak ťahať hore a posilní sa vačšina vetiev pod miestom zásahu. Diky!
Myslím, že sa tej teploty v substráte obávať nemusíš, akurát si ustráž, aby to úplne nevyschlo.
myšleno a praktikováno to bylo tak, že když se podíváš na skicu tak vidíš hlavní vodorovný stonek ze kterého leze 5 bočních větví. Každá tato boční větev výchází z hlavního stonku. U každé této boční větve jsem prsty zmáčknul stonek boční větve těsně u hlavního stonku, červeně označeno. Tak jsem to udělal u všech těchto bočních větví.
Mačkal jsem to jak stonek nebyl ještě dřevnatý a zároveň už větve byly dostatečně velké. Je to podobné jako supercropping jen stím, že jsem to neohýbal, pouze silně zmáčknul až jsem cítil jak se vevnitř stonku ta struktura bortí. Stonek v místě zmáčknutí je nyní silnější a dřevnatý. Tím stresem kytka asi vytvoří více cest kudy můžou téct živiny a celkově k tomu přizpůsobí celý stonek.
Jinak mi jeden kloník v trubce asi umřel, takže budu muset dneska udělat nový.