Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čaute všici, doufal jsem, že sledováním vašich příspěvků dokážu vypěstit stejný nádherňajs, ale jsem teď trochu zoufalý.
lampa Gib grow spectre 600W
odtah 400m/h
hlína all mix
osazenstvo původně 27ks, nyní 18 critical +
box growlab 120x120
Teplota 27 °C
vlhkost 20 %
zálivka 2xdenně natural power root stimulator
dnes 13. den se s kytkama nic moc neděje. Dvě jsem musel přesadit již 8. den (přičemž jsem je i zaštípl, aby nebyly moc dopředu) protože kořínky již prorůstaly, dalších cca 8 se jakš takš chytlo a zbytek je stále stejný. Zatím nemám ph ani ec metr a zvlhčovačku. Nejsou finance, může stačit ruční rozprašovač??
Plánoval jsem 25ks s tím, že po 10ti dnech budu přepínat na květ, proto jsem na řezy čekal 14 dní, ale nechce se jim růst. Když jsem řezy dostal, byly zakořeněné bídně nebo vůbec, úmrtnost již neřeším, potřebuju radu jak co nejrychleji dosáhnout see of green.
Ahoj, no prcci vypadaj špatně.....vlhkost- je důležitá, ale jde to i bez ní, každopádně když nemáš love, můžeš to řešit pravidelným rozprašováním, pověsit do pěstírny mokré ručníky, atd... teplota 27c je ok....tvůj problém s kytkama může být : 1. přelito....zálivka 2x denně mi přijde moc, já zalívám co 3 dny. Držím se toho, že při zálivce proliju květník tak, aby zálivka protekla odtokovými dírami a pak nezalévám do té doby dokud nevyschne. Za 2. píšeš že PH neřešíš....je pravdou že hlína snese dost, ale PH je poměrně důležitý činitel při indooru. Doporučuju koupit aspon lakmusové papírky a před zalitím si změř PH zálivky a uprav na hodnoty 5,8 až 6,3....to mám vyzkoušené. Pokd nemáš peníze na ph down z Growshopu, stačí ocet, udělá ti tu samou funkci. Tvé listy mají bílou až žlutou barvu...teda na mém monitoru, což na mě dělá dojem podhnojení. Takhle vypadají listy, když kytka finišuje a už jen flušuješ a kytka vyžírá poslední zbytky hnojiv z kytky. Takže já být tebou, tak prcky přesadim do těch větších co tam máš, zkontroluj zda nemáš nacucané kořenové baly vodou. Pokud ano, nezalévej, pokud ne, po přesazení prolej květník a nech ho proschnout...pak teprve dávej další zálivku. Hlínu máš All mix, ta by měla mít živiny na 14dní předem, takže bych to raději nehnojil, at to nespálíš a pokud si budeš myslet, že je to nedostatečnou výživou, tak dej 1/4 dávky raději. Zkontroluj PH! Lakmusové papírky stojí 100,-, pokud si už do toho něco vrazil, kilo tě nezruinuje.
Jsou tu trýdy kde máš vypsané nemoci listů, atd...tam podle fotek poznáš co je s tvýma holkama.
Pokd zkontroluješ výše zmíněné body, měl bys přijít na to, proč ti to neroste.
Původní příspěvek od blondak01 Tak je to jasný, kořeny hnědé... Napadlo mě šmiknout je nad těmi zhnilými a zkusit zakořenit znova, co?
To bych nedělal, zkusil bych je přesadit do těch větších, nechat vyschnout ten kořenový bal, voda z těch malých přelitých se ti vsákne do těch velkých. Až to bude dostatečně proschlé, pak bych zalil. Pokud se ti nevzpamatujou....vim že to nebudeš chtít slyšet :-)........vyhod je a pořid nové. Možná když je vyhodíš rovnou, ušetříš si čas a zklamání.
Nemusis az povadnou, strc prst do hliny a poznas zda je mokra nebo ne, nemusi byt uplne proschla, to by ty kytky byly opravdu povadle, ale pamatuj ze kdyz ti rostou ve vecne nacucanem substratu tak to dopada tak jak u tebe. Vseobecne holky snasej lepe sucho nez vlhko, idealni jsou suche, vlhke cykly jak sem psal vys. Do budoucna pokud pojedes hlinu se nauc kolik vazi cerstve prolitej kvetnik a kolik vyschlej....pak staci jen lehce nadzvednout a je ti hned jasny jestli je potreba zalit. Tady ale mam na vec stejnej nazor jako DOCtom.....taky bych to asi radsi vyhodil.
Tak jsem je přesadil, 7 z nich mělo delší kořeny bílé a 9 krátké a spíš hnědé, tak jsem těch 9 dal do jednoho květináče a ty lepší zvlášť, tak uvidíme. Myslím, že těch 9 by mělo přežít.
Btw rozbil jsem zálohové prasátko a pořídil zvlhčovačku, ofuk a ph metr (100,-)...
Bylo to tu řečeno nesčetněkrát, míň znamená víc, takoví prcci serou na hafo zálivky, stačí jim opravdu málo, až budou fest zakořeněný tak to je jiná, teď ty nebožáky topíš, chudáci malí. zbytečně do nich neval !
Původní příspěvek od blondak01 Tak jsem je přesadil, 7 z nich mělo delší kořeny bílé a 9 krátké a spíš hnědé, tak jsem těch 9 dal do jednoho květináče a ty lepší zvlášť, tak uvidíme. Myslím, že těch 9 by mělo přežít.
Btw rozbil jsem zálohové prasátko a pořídil zvlhčovačku, ofuk a ph metr (100,-)...
Jenom prosimte proc mas 9 holek v jednom kvetinaci? Krom toho ze pokud ty rw byli nacucany, tak ted budou zase pospolu v jednom miste a to misto bude zase nacucany a nemluve o tom, ze pokud ti to prezijou, sem zvedavej jak je budes rozsazovat az budou mit ty koreny navzajem prorostly.... drz se toho, ze co kvetnik to jedna kytka a kazdy presazovani je pro kytku stres.
Jak jsem psal, o těch devíti v jednom květináči pochybuju, že přežijí, jen ta uprostřed měla kořeny k světu, takže až se chytne, zbytek vystříhám a hodím do koše. Dnes jedu pro 16 nových kusů, takže ve finále budu mít trochu na výběr co vyhodit a co nechat.
Btw, když jsem řezy dovezl, přesadil a trošku zalil, tak druhý den jich 8 bylo na chcípnutí a 3. den uschly, proto jsem to s tou zálivkou přehnal