Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim. Jak tak rozmyslam, tak ma napadlo, ci je lepsie pestovat out rovno v zemi, alebo v kvetinacoh. Podla mna v tych kvetinacoch je to OK, lebo ziadni paraziti, zizaly ani nic co vyjde zo zeme. Len sa zase bojim, aby sa ta rastlinka pri silnom vetre neprevratila a pod. takze by som chcel vediet ako to riesite vy. thx
Húlení je dneska v móde, hlavne pro ty, z ciziny...
Jestli chces mit treba par kytek,tak je dobry je mit v kyblech (nejlepe zeleny aby nebyly tak videt)...ale pokud mas hafo semen tak to normalne rozhazej a udelej si pole a je to taky OK...zizaly sou dobry provzdusnujou pudu...
2 prankster
o 1000% lepší jsou kytky v zemi,jsou větší,silnější,zdravější a nemusíš je tolik zalévat jako ty v květináčích
já pěstuju venku 99% kytek v zemi a jen pár jedinců je v barelech kvůli zatemnění
ale zase sa bojim ci im nebude vadit ta zem co tam je. Btw, ja to zatial mam iba tak 5cm vysoke a mam to v kvetinaci. Tak to mam potom presadit do zeme hovorite? A este ma napadlo: dnes som si vsimol, ze tam maju taku cesticku mravce. Nezoreru mi to alebo nieco take? Nedojebu to nejak? thx.
Húlení je dneska v móde, hlavne pro ty, z ciziny...
vobec clovece , tiez som riesil ten isty problem no ked sa nad tym zamyslis tak pekne,zlate mravceky ti pekne prekypria podu co zo sebou nesie urcite pozityva ako vies. S tym presadeni: no jasne dajto bez strachu tam, no este lepsie urobis ak si najprv vyhlbis do zeme jamku tak 20*20 cm a das tam nejaku dobru kupenu podu zmiesanu napr. s perlitom, to bude potom rastlinka lepsie znasat prechod medzi presadenim znutra von.
no nebo ti tam ty svině natahají mšice (vošky). Jestli to jsou velcí lesní, nebo rezaví mravenci, tak není problém.
jo a letos mám kytky v 10l kýblech, výška 2 metry, pohoda. Jediný problém je, že se musí zalévat skoro každý den, takže se o ně někdo musí pořád starat.
rozhodne do zeme. Tam jsou kytky jednou tak velky a silny nez v kyblech. Ale ve skleniku dobre vali i v kyblech a diky mobilite se to zda byt i lepsi. Dira 20 na 20? Chlape, to je muzes rovnou nechat v malym kvetinacu.
Ja jsem letos daval experimentalne kytky do kvetinacu. Myslel jsem si, ze nebudou tak velky, protoze si to nemuzu dovolit (sousedi a jini skodici), ale jak to tak vypada, tak budu muset stejne nektery ohejbat, protoze uz ted ma jedna 170 cm, coz jsem pri 8 l kvetinaci opravdu necekal.
Snad krome prostoru na koreny a rychlejsiho vysichani vidim v pestovani v kyblech/kvetinacich same +.
2Hugila:
No jasne ze to myslim vazne. Tych 20*20 je len pre sadenicu, teda vytvorit jej co najlepsie podmienky na uchytenie sa v zemi outdooru, teda aby bol rast po prekonani soku co najlepsi. Potom rastlinka v poho prekorenuje do okolia. Samozrejme ze to co pisem plati len pre pripad ze aj v okoli je relativne kvalitne poda inak mas samosebou pravdu. Ja mam v okoli ciernicu co je velmo dobra kvalitka s humusovym horizontom tak 30 cm do hlbky, pod nim je obohateny horyzont. Takze aj pre ostatnych pokial mate v okoli dobru podu a presadzate z jogurtivych kelimkov ako ja tak si myslym ze tych 20*20 je uplne dostatocne.
TAK a tam je kamen urazu,treba zvazit konkretne podmienky v danej oblasti,no je vzdy lepsie ked sa to sadi do zeme kde ako aj ty tvrdis "rastlina moze lepsie dychat"
Takze by kytky mely byt od sebe vzdalene nejmene metr? ve volne pude(kvalitni)?a hloubka?a jak zjistim PH pudy? pomuzou mi ty ph papirky?
Diky : )
n1cer