Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Host Zdravicko. Z duvodu spousty threadu o nemocech a problemech s listy zakladam toto sberne tema a prosim vas at pisete pouze a jen sem. Otazku tazatele prosim citujte, at v tom nemame bordel. zakladani threadu s otazkou na listy budu postihovat. Mejte se a preju at toto tema nemusite moc casto pouzivat... Toz a pripojte jeste prosim vas fotofrafii, ono se to lepe identifikuje. Jo jinak jsem promazal thready o nemocech listu. Tak pokud mate nekdo nevyresenou otazku, tak sup sem s ni....
Rovnou pište co mate za pH , EC , Teplotu , pěstební medium , atp. Samozrejmě nejlepsi je fotka , cele rostliny a konkretního problemu , vse se tak urychlí diky Hlava
zdravím děti. prosím poraďte.. já myslím, že je to přehnojení, ale rád bych, aby mi to někdo potvrdil (mimochodem byly tam svilušky, tak vezměte v potaz).. PH je v normě, EC metr nemám, hlína, 400W cooltube, teplota trochu vyšší cca 28 - 34 C...
...diik moc. ween
Zdravím vás zkušení groweři,
obracím se na vás o radu.
Mám rostlinku Sensi seen Mix, pěstuju ji na balkoně.
Ted mi přešla na fázi květu : Aplikuji 2ml Alga Bloom (středa)(pátek)
Ph jsem neměřil, aplikován Biol
Mám problém s tímlhe : listy se mi z ohýbaji směrem dolů a zůžují se(kroutí se jak feferonka). Vypadá jako kdyby byla povadlá ale zalívám normálně.
A na druhé kytce mám tohle
Mohl by mi někdo prosím pomoct ? Nesetkal se s tím někdo ?
mám problémy se žloutnutím listů od spodu... vím skoro určitě, že je to způsobený vyšším ph..
ph reguluju každou zálivkou tak, že přidávám trochu octa, ale stejně nedochází k razantnímu zlepšování kyselosti.. Bude to patrně způsobený tím, že v zemině je přimíchaný značný množstvý vápenitýho dolomitu, a ten reaguje prostě pořád, a ph mi zvyšuje s každým zalitím...
teď k věci.. kytky jsou už ve fázi květu.. ohrožuje tenhle jev(žloutnutí listů) nějak existenci kytek, nebo se nemusím bát o paličky??
Stejně s tím už v týhle fázi nic neudělám... díky za rady...
citace z: http://grower.cz/forum/showthread.p...threadid=46930&
perpage=16&pagenumber=57
Povedlo se mi nakonec kytíí zachránit prolejváním květináče vodou ale musel jsem ostříhat spousty velkých spálených listů, docela mě to štve ale co, bez neúspěchů není zkušeností.....
Zkoušel jsem přidat hořkou sůl do zálivky, i postřikem, vše 2/3 dávku abych to nepřehnal......
Ph určo snížit, mám lakmusové papírky a ty mi ukazují Ph 7, měřil jsem odstátou vodu, má Ph 6, hlína by měla mít už od základu taky Ph 6, tak mi není moc jasné jak jsem se dostal na Ph hlíny 7 (měřeno podle FAQ-destilka,vzorek hlíny a odstát).
Nicméně kytííí hned co se vzpamatovala, vesele pokračuje v žloutnutí listů, foto výše......čili problém neodstraněn....:-(
Tak a teď i s fotem....fakt už nevím co dělat,prolejval jsem snad už 6x trojnásobkem objemu a vždy po proschnutí v nové zálivce hnojku od Plagronu AlgaGrow.......měřil a upravoval Ph...... zkusil jsem toho dost a vypadá to že takhle a tímhle tempem se úrody nedočkám. Co myslíte zkušení groweři.......co byste dělali na mém místě?
Hééééj... přesně stejný problém je i ten můj!!!!!
Takhle mi to žloutne... mě původně pomohlo to přesadit, ale jen tak na 3 týdny, teď už zase žloutnou stejným zpúsobem...
ph je vysoký přes cca 6,5 ale srazit moc nejde, mám pocit že je to tím dolomitem v substrátu... mýlím se snad?
Původní příspěvek od Kambu Pepe : jak dlouho to proléváš ??
Bylo to ve třech ,,záchranných" vlnách, zhruba v půlce července první, pak každý týden jedna. Vždy když jsem viděl že to žloutnutí postupuje. Dával jsem si pozor mezi vlnami aby kořínky měly vzduch, aby nebyla přelitá takže utonutí by mělo být ze hry......V zálivce pak trochu hnojky, ale jen aby něco měla po tom ýplachu.....Je to divný protože Ph vody je kolem 6 a dávám jí vždycky min 24h odstát.....hlínu jsem taky vybíral podle Ph (vzhledem k množství co jsem potřeboval jsem bral zahradnický substrát). S hnojením to normálně nijak nepřeháním.....Divný taky je že na zahradě v zemi (musel jsem vykopat díry a nahradit zeminu tím stejným substrátem) mi roste 6 Passion1 plus dvě genetiky a ty jsou úplně ok.....žádný problém s živinami. Jen tahle co mám na balkoně, Ice, se kterou jsem chtěl zkoušet pár metod zastřihávání, jde úplně do kopru......
Zdravim zkuseni groweri.... potreboval bych poradit co mam s mejma listama....
hlina light mix od Bio Bizz
teplota noc: 19C, den 24C
vlhkost min: 56%, max 70%
ph a ec nemerim....
kytky jsou 23 den 12/12
kytky jsem nehnojil od rustu vubec nicim.... to jest nejakejch 45 dni....
prosim zkuste mi pomoct byl bych fakt vdecny....
tady jsou nejake fota....
Čau!
už se zde sice můj problém objevil, ale nedostalo se mi žádné odpovědi, a protože to trvá nadále, musím se ozvat znovu. Moc Vás prosííím o radu, kytka začla na začátku srpna kvést, ale problém přetrvává přibližně už od poloviny července a nijak se nelepší. Hnijou listy od konce čepele směrem do středu, alespoň mi to tak přijde, ovšem přehnojením ani přelitím by to být nemělo...
INFO
Model: LowKiller (Lowrider #2 × Sweet Killer)
Hnojení: Plagron Alga Grow podle návodu(na květ zatím nic)
Původní příspěvek od Hardy Čau!
už se zde sice můj problém objevil, ale nedostalo se mi žádné odpovědi, a protože to trvá nadále, musím se ozvat znovu. Moc Vás prosííím o radu, kytka začla na začátku srpna kvést, ale problém přetrvává přibližně už od poloviny července a nijak se nelepší. Hnijou listy od konce čepele směrem do středu, alespoň mi to tak přijde, ovšem přehnojením ani přelitím by to být nemělo...
INFO
Model: LowKiller (Lowrider #2 × Sweet Killer)
Hnojení: Plagron Alga Grow podle návodu(na květ zatím nic)
pH: 6,0-6,4
zdarec,no já bych řekl,že přehnojené,ale to si nejsem 100% jistý,jinak když ti to kvete,proč to už nehnojíš tím hnojivem na květ??
To hardy:Ja to na jednom Lowkilleru měl taky, v čem to máš? Ja to mám v kýbli, kýbl jsem zakopal do třičtvrtě do hlíny a už to ustoupilo.
Můžou zahnívat kořeny, mě tak teď napadlo.