Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » FLUOREX nebo ROCKVOL
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
cross
Stálý Člen

Karma uživatele cross - 23% Pěstitelská

Škůdci Příspěvek č. 1

Zdravim vsechny, dneska jsem se dozvedel docela dobrou info... Byl jsem ve svym oblibenym kramecku kupovat rockvol...neobeslo se to bez klasickyho vysvetlovani co vlastne chci...(takova zelena cihla lehka saje vodu na aranzovani kytek)...bylo mi receno, ze vsude v cesky republice (katalogy atd...) je to vedeny jako FLUOREX...koukal jsem tady, o fluorexu tu neni ani zminka, takze se to treba jako info bude nekomu hodit... Jinak rockvol maj skoro uplne vsude, akorat vam nerozumnej, co po nich valstne chcete... cauec

...the best is before

Old Post 15-07-2002 v 09:17 AM
cross je offline   Profil uživatele cross   Find more posts by cross   Foto galerie člena cross   Click here to Send cross a Private Message   Add cross to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cross
Stálý Člen

Dotaz ??? Příspěvek č. 2

Ahoj "Smok a lot" ...diky za info...ale v tom pripade se mi asi podaril nejakej nesmysl, protoze jsem ho uz dvakrat uspesne pouzil...tak nevim...sakra, to me teda lezi v palici...ted jsem do nej rizkoval pul kytky...(7 vetvicek tak 12cm vyska) po tydnu a pul zacina hazet novy patra...tak a ted babo rad... budu rad,kdyz mi nekdo napisete jak to teda je...nebo uz nevim...

joo, buhuzel v nasem mestecku zadnej growshop neni, takze se clovek musi spokojit s tim co se da....nevim jestli je to primo na aranzovani kytek...fakt je ze je to jediny pouziti co jsem videl v praxi....kytka je stejne samec, tak kouknu jak ji dopadly koreny a dam vedet...

[Edited by cross on 15-07-2002 at 11:07 AM]

...the best is before

Old Post 15-07-2002 v 10:04 AM
cross je offline   Profil uživatele cross   Find more posts by cross   Foto galerie člena cross   Click here to Send cross a Private Message   Add cross to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cross
Stálý Člen

Příspěvek č. 3

Cauec, uprimne, tak jste me nahlodali, ze kdyz jsem vcera vecir prisel domu, tak jsem ten fluorex nakonec ani nepouzil jeste, ze mam doma jiffy kolacky... K fluorexu se vratim k dalsim experimentum az podle toho, jak dopadne pitva...samec se mi vybarvuje cim dal tim vic, uz to nebude dlouho trvat a kuchnu ho...jinak vypada, ze mu vubec nic nechybi (je narizkovanej do kostky zhruba 8*8*8cm), zahajil opet rust a vyrazej na nem poupatka, FIM probehl bez problemu...i material fluorexu ma dobry vlastnosti a udrzel rizek (pred presazenim) v pohode i pres vikend...jak rikam rad si necham poradit...
2smok a lot: fakt si me vydesil...a to jsem si ho vcera koupil novou kostku

...the best is before

Old Post 16-07-2002 v 07:21 AM
JAyEFF
Stálý Člen

Karma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% Pěstitelská

Dotaz a proč ne ? Příspěvek č. 4

to cross:

hele clovece vzdyt je to uplne jedno v cem to budes mit, rockwool i ten flourex jsou tam jen kvulipa mechanicky fixaci ty rostliny takze je to burt a dvakrat takovej pokud uz jsi to vyzkousel a fungovalo to

rockwool tady sice kazdej pouziva a je to overeny ale to fakt neznamena ze kdyz prijdes s necim odlisnym tak je to spatne

good on ya

Old Post 16-07-2002 v 08:43 AM
JAyEFF je offline   Profil uživatele JAyEFF   Find more posts by JAyEFF   Foto galerie člena JAyEFF   Click here to Send JAyEFF a Private Message   Add JAyEFF to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cross
Stálý Člen

ok Příspěvek č. 5

2jayeff: ...taky si myslim...fakt je, ze fluorex nebude mit asi takovou pruchodnost korenu...kuchnem uvidime...

...the best is before

Old Post 16-07-2002 v 09:43 AM
cross
Stálý Člen

Upozornění PITVA :o) Příspěvek č. 6

Taak, vcera probehla pitva, zhruba tak 3,5 tydne po odstrihnuti rizku z matecni rostliny. Samec se velice pekne uchytil, pomerne brzo zahajil opet rust a narostly mu popatka...palicky by byly lesi Na rizkovani jsem pouzil jsem kostku fluorexu velikou zhruba 9x9x9cm. Pouzil jsem stimulax1. Rizkoval jsem vlastne horni polovinu rostliny (viz vyse).

Taak, kdyz jsem rizek i s kostkou fluorexu vyndaval z kvetinace (kermzit kokos perlit) trosku jsem mu poskodil koreny, takze si nejsem jist celkovou delkou... Cela spodni strana kostky byla nadherne prorostla korenama...vypadaly uplne vpohode a bez chyby, vic uz by se jich tam snad ani neveslo Nejdelsi koreny mely asi okolo 15cm!!!

Takze zaver??? Vzhledem k tomu, ze rockwool nejsem schopen v tuto chvili pohodlne sehnat, stavebni se mi pouzivat nechce (i kdyz mi ted nekdo rikal, ze prechazej na mineralni material vsude...), hodlam i nadale pouzivat a experimentovat s fluorexem....

2smok a lot---rozhodne to neni a nevypada jako polystyren

[Edited by cross on 25-07-2002 at 08:41 AM]

...the best is before

Old Post 25-07-2002 v 07:38 AM
cross
Stálý Člen

PH? Příspěvek č. 7

2SNARK

Dik za nabidku, stejne ho budu casem potrebovat, srovnavaci testy me samotnyho zajimaj, urcite na ne dojde...

2Hlosan

Tobe dik za zajem... S tim PH uz jsem nad tim taky premejslel, ale vzhledem k tomu ze jsem v soucasny dobe spis kutil nez pestitel, tak todle jsem nemel sanci zjistit...taky jedu kokos atd(myslim ze tam to neni zas az tak horky)...koupim ph test a zjistim...
Co se tyce fixace, urcite to bude stabilnejsi nez rockwool, jedinej problem jsem zjistil pri pouziti Stimulaxu1, totiz kdyz si pripravis do kostky diru, necha se pak uz jenom rozdirovat...takze pokud chces, aby ti rizek pevne drzel, vetsinu stimulaxu setres kdyz soukas rizek do fluorexu... Ja to resil tak, ze jsem udelal o malinko vetsi diru...vpohode. Pokud tomu chces predejit, sezen si nekde Stimulax 2 nebo 3(prej nejlepsi???) Jo, taky bych ti doporucil pouzivat mensi kostky...(aspon pak nemusis spekulovat nad tou pruchodnosti)
Modek byla kalifornie, vzhledem k tomu, ze jsem si udelal fakt velkou krychli, tak prvni korinky jsem nestihl...jakmile jsem videl ze se rizek zmatoril a zacal rozjizdet rust, hned jsem ho loupl do kokosu, aby si sam udrzoval vlhkost jakou chce....

...the best is before

Old Post 26-07-2002 v 07:44 AM
viridis
virtuální člen

Karma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

nazdar crossi - kdyz Ti diry delaji v RW problem, tak je nedelej - zkus ten RW 'rozevrit' jako knizku, ten rizek tem zaklapni a vomotej to niti - uzel se tam delat nemusi, staci ty konce tak nejak zariznout do kraje te kostky. Kdyz toho delas hodne najednou, tak je to nejrychlejsi.

elektrika čerpadélko z filmovky vysokotlake cerpadlo hydromat pojezd
modif. bubbler
(S)měj se dobře !

Old Post 26-07-2002 v 13:31 PM
viridis je offline   Profil uživatele viridis   Find more posts by viridis   Foto galerie člena viridis   Click here to Send viridis a Private Message   Add viridis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cross
Stálý Člen

diry Příspěvek č. 9

2viridis

diky za napad, ale asi jsem se spatne vyjadril... Jedna se mi o to, ze diry se nedaj stahovat v tom fluorexu... Je to jedina nevyhoda, na kterou jsem narazil... Da se tomu docela vklidu predejit opatrnou manipulaci...bylo to spis upozorneni, jestli se najde nekdo kdo to bude taky zkouset...ale dik a mej se

...the best is before

Old Post 26-07-2002 v 14:13 PM
cross
Stálý Člen

Palec nahoru diky Příspěvek č. 10

2hlosan

Diky za podporu, puvodne to podle reakci vypadalo, ze jsem asi jedinej cvok, kterej by to zkusil...(dokonce se mi tu i smaly) nezjistil jsi nahodou, z ceho se vyrabi??? Hledal jsem na netu ale nic...
Sorry ze jsem te nestihl s tim chatem, mel jsem tady hafo prace....

...the best is before

Old Post 29-07-2002 v 07:17 AM
cross
Stálý Člen

Příspěvek č. 11

2hlosan
s tim druhym materialem nemam zadne zkusenosti, dokonce jsem ho ani nevidel...Fluorex jako takovej me zaujal hlavne svoji poreznosti, vzlinanim a zadrzovanim vody, vahou (hustotou) a hlavne dostupnosti... Je tu spousta lidi, ktery RW marne shanej... Planuju udelat srovnani mezi JIFFY, RW a FLUOREXEM... Ale nevim, kdy se k tomu dostanu, protoze budu asi par mesicu mimo...(republiku)
Dobry ze jsi zjistil to ph... Urcite budu rad, pokud to stihnes prubnout driv, kdyz das vedet...

...the best is before

Old Post 29-07-2002 v 09:29 AM
MUT
Stálý Člen

Karma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% Pěstitelská

fluorex Příspěvek č. 12

Rockwool nerovná se skelná vata, ale horninová vata (teda aspoň podle názvu)
Já taky řízkoval z fluorexu, bohužel je to moje první řízkování vůbec, úspěšnost zatim okolo 80%, možná bude i vyšší (nevim na 100% jestli se i ostatní řízky už chytly). Použil sem stimulaxII - uříz sem větévku, zapíchnul do krychličky 3x3x3cm, napuslil jí stim.II druhej den norm. voda s krystalonem start, po cca po 14 dnech sem to hodil do květináče s zahr. substrátem. Řízečky jenom chrochtaj, ale nevim jestli by třeba v RW nechrochtali víc. Rozhodně ve fluorexu to funguje.
čus

Old Post 12-08-2002 v 11:13 AM
MUT je offline   Profil uživatele MUT   Find more posts by MUT   Foto galerie člena MUT   Click here to Send MUT a Private Message   Add MUT to your buddy list     Navštiv homepage uživatele MUT! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 13

jen pro vasi informaci, zminovana aranzovaci hmota, okolo ktere se to tu cele toci se jmenuje Florex a nikoli fluorex, to by implikovalo nejakou spojitost s fluorem a ta skutecne neexistuje. Mozna se vam bude zdat, ze vychyluju s prkotinama, ale zase nebudete vypadat jako blbci, az budete po kvetinarstvich shanet fluorex :-ú

Naposledy upravil Deda Mraz 03-07-2003 v 21:06 PM

Old Post 03-07-2003 v 21:00 PM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
acid.hack
Stálý Člen

Karma uživatele acid.hack - 52% PěstitelskáKarma uživatele acid.hack - 52% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

Tož jak se tak zdá néni nad staré dobré rokwůl

Old Post 12-07-2003 v 10:37 AM
acid.hack je offline   Profil uživatele acid.hack   Find more posts by acid.hack   Foto galerie člena acid.hack   Click here to Send acid.hack a Private Message   Add acid.hack to your buddy list     Navštiv homepage uživatele acid.hack! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vyhulda
Stálý Člen

Karma uživatele Vyhulda - 33% Pěstitelská

Příspěvek č. 15

Máte někdo skušenost s Orsilem? vypadá to stejně jako rockwool ale nevim jestli vadí že je to skelný?dík Vyhulda

Old Post 23-01-2006 v 18:25 PM
Vyhulda je offline   Profil uživatele Vyhulda   Find more posts by Vyhulda   Foto galerie člena Vyhulda   Click here to Send Vyhulda a Private Message   Add Vyhulda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

Vyhulda: Orsil je na stejné bázi (čedičové) jako Rockwool, ale jeho použití bych nedoporučoval, protože může obsahovat různá aditiva spojená s jeho použitím (protipožární, protiplísňová atp.)
Vždyť snad rw kostky nejsou tak drahé, aby si je člověk pěstící doma pod lampou v hydroponickém systému nemohl dovolit (kolem 10 Kč za jednu velkou kostku)...

Projekt šatník 250W (9. kolo - fin) • out2002out2003out2004out2006rašelina jako pH-Dědkova matkárna II Pěstuj konopí, posílíš mír!

Old Post 23-01-2006 v 20:12 PM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:40 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás