Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem právě dokončil upgrade počítače a na počest toho (konečně můžu sosat data z foťáku), bych Vám rád ukázal jak se dá postavit celkem levně aeroponický systém. Potřebujete se jen trošku poohlédnout co se Vám doma válí.
Zakoupit budete muset jen pumpu (dá se sehnat tak za 300,-Kč), stačí 6 Wattů:
Další věc kterou potřebujeme je pěstební nádoba - mě stačil kýbl od velkého primalexu (40 l) s víkem, je nutné ho polepit neprůhlednou folií (třeba alobal), aby světlo nepronikalo ke kořínkům. Do víka jsem vyřízl tři díry na košíčky s keramzitem a s řízky:
Pak potřebujeme rozprašovací trysku, dají se koupit v Baumaxu a OBI je jich pět v balíčku, ale na ty Vám nebude stačit 6w čerpadlo - mají velké díry - vyzkoušel jsem. Tak jsem trysku vyrobil z krabičky od kinofilmu:
Po vytažení špendlíků vzniknou ideální dírky. Víčko kináčku jsem proříznul aby pasoval na trubku
Moc prima ukázka. Taky jsem na to měl připravenej systém, ale narazil jsem právě u těch rotačních trysek, které potřebovaly větší tlak. Do nádoby měly přijít 2-4, aby kořeny byly opravdu dobře osprchovaný, ale neutáhly to (10W, 800 l /h), protože neudrží tlak.
To mott : Já vím který otočný trysky myslíš, taky jsem si je prohlížel, máš ode mne taky karmu - za to že vim že je nemám kupovat - chtěl jsem je zkusit. Já jsem si ale naběh s tímhle typem trysky - od firmy Microdrip Gardena:
Prodávaj to v OBI, je jich tam pět v balíčku za 99,-Kč. Udělají super aerosol, ale musí se na ně koupit zbytečně drahý čerpadlo - tipuju na jednu trysku tak 20 Wattů.
No, dyš si mi psal, že děláš mlhofky z krabičky vod filmu, tak se byl k tomu trochu skeptickey a chtěl ysem si to rači koupit......ale Ty si kouzelní.....hned začnu střádat třeba krabičky vod Celaskonu.....yinak Ti letí samozdřeymě karma....
Jenom by me zajimalo jak je to s hlucnosti. Rad bych neco podobneho zkusil, ale mam skrin tesne vedle postele a spani pri 18/6 neni nic moc uz diky vetrani.
Ja kdyz sem byl malej a v noci slysel teci vodu, tak sem se vzdycky pocural. Takze chlapi >> bacha na to
Ale i pres toto riziko neco podobneho planuju, tak za tyto informace dekuju karmou.
GROW.....GROW...... HIGH TIME.... HIGH LIVE......
PS: pokud to co jsem napsal, nedává smysl nebo je to nesrozumitelné..... tak jsem zhulenej já...(!) nebo vy....(!!!)