Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pestuju hlavne v oknech uz par let, tak jsem se rozhodl pro skrin. Nejdrive bych potreboval poradit s velikosti. Mam rozmery vnitrku: sirka=116cm, vyska=148cm, hloubka=52cm. Vleze se mi dovnitr i matkarna? Puvodne jsem to tak planoval, ale ted premyslim, ze skrin neni az tak velka a mozna bych matkarnu oddelil.
Dale chystam stinitko se sodikem 400W dle navodu, co jsem tu nasel. Odrazovou folii uz lepim dovnitr. Mam jeste nevyuzite funkcni PC AT zdroje. Da se to k necemu vyuzit? Maji ty vetracky z 12V smysl?
Dik za vase pripominky, az zjistim, jak se vkladaji fota, budu vkladat dokumentaci postupu
Vzhledem k rozmerum tam budes mit dost teplo - matkarnu/rizkovnu tim padem jinam. Tlumivku si dej taky bokem, ukrutne topi. Je dobra finta mit extra okruh pro lampu - nasavani zvenku (nebo ze skrine), vyfuk od lampy mimo skrin - oddelene od zbytku.
PC vetraky s prumerem 80 tak max. na vnitrni pohyb vzduchu, na vetrani potrebujes neco vetsiho, pokud to chces mit na 12V (v PC zdroje), doporucuji treba WFB1212H nebo LE (tissi) (prumer120, vykon pres 100m3/hod).
Ok, matkarnu jsem teda zavrhl, casem do dalsiho kusu nabytku. Je treba oddelit i prislusenstvi k sodiku od zbytku skrine? Chtel jsem to zavesit ke stropu.
Vetrani resim vetrakem k sodiku 100m3/hod (dovnitr) a jeden vetrak ve skrini (ven) plus stolni vevnitr. Uchladim to? nebo bude potreba zvlastni okruh pro ten sodik s 2 vetraky?
PC zdroj asi bud nevyuziju nebo pouziju na chlazeni tech krabicek k sodiku.
Byl jsem mrknout na ten Cooltube, cena 2400 a kvalita nevalna. btw: vyssi cena diky logu Cooltube na sklu.
Shanim teda sodik 400W. Na groweru jsem nenasel nic o SON-T plus 400W E40. Je plus lepsi? Je levnejsi nez klasicka SON-T. Jeste maji agro, coz by bylo skvele, ale cena 3x vyssi.
Bambulion: dik za info, kazdopadne HLEDANI "son-t" nenaslo nic. Uz jsem to nastudoval a dnes jsem udelal nakup:
400W son-t plus + tlumivka + starter = 1426Kc
Kondenzator = cca 250Kc
2 vetraky 120mm, 160m3/hod = cca 500Kc
Tak ted uz jen stinidlo a jeho vetrani a jedeem.
Kazdopadne zatim jsem jahodovy ze zapojeni, starter ma 3 vyvody, v nakresech jsem zatim nasel jen se dvema. Nejak na to prijdu, jak to cele zapojit. Snad to tady nekde je a i to najdu
Brzo bude fotoserial. Komponenty jsou temer vsechny.
rozdil je, ze ten je kluzny. Tvrdili, ze jsou stejne, ale odtah maji ruzny. Tak to musim nejak vykombinovat, ktery bude lepsi pro sani dovnitr a ktery ven.
cityman, bacha, štartér na sodík má VŽDY tri vývody, ak to má dva, je to niečo iné. Navyše na každom slušnom štartéri aj tlmivke býva schéma zapojenia.
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
dik za info. prave, ze jsem tady nasel spoustu ruznych zapojeni, ale s ruznyma vyvodama. Ja mam 3 na starteru a 3 na tlumivce. Nejake schema tam je, to mas pravdu ale zatim mi nic moc nerika
Tak jsem vam sem pripojil prvni fotky provizorne zapojeneho svetla. Jak je to s temi vzdalenostmi kabelu? Od starteru k sodiku musi byt, co nejkratsi? a mezi tlumivkou a starterem je to jedno ta delka?
Dnes me ceka vrtani dir na vetraky, vcera jsem musel vymalovat kumbal, kam prijde skrin. Zatim to jde jako po masle
Vzhledem k tomu, ze jsem LAMA, co se tyce eletriky, tak jsem pro stejne LAMY pripravil nakres zapojeni sodiku (zatim bez kondenzatoru, ten bude nasledovat) tak, ze ho musi zapojit i vase babicka. Lepsi nakres uz asi nebude. Pokud je tam neco spatne, hlasit, okamzite!
Možná bych měl pro tebe alespoň prozatimní řešení toho stínítka,záleží na tom jak jsi šikovnej
Když zajdeš do OBI či kamkoli do železářství,prodávaj tam plechové trubky ke kamnum (1m cca 80kč,maj různý průměry!) když v ní uděláš ve středu 2 zářezy o něco větší než je výbojka,ty propojíš dalším zářezem(stříhnutím) ve středu a roztáhneš,získáš celkem slušný stínítko,mezi ty 2 plochy lze vložit sklo.Trochu utěsnit,ale ne uplně,aby mohlo sklo dylatovat.
Pak už stačí pouze ze stran napojit roury s větrákama,nahoru přidělat 2 šrouby na přidělání rětízků(kvůli posunování vertikálně) a jedeš.
Dovnitř se dá nalepit Milar či vymalovat bílou barvou.
Nejni to nic moc,ale po otestování u kámoše v poho.
KABUTO: dik za info, ale stinidlo je na ceste, respektive COOLTUBE, takze to bude pohoda. Zatim zapojeni a priprava skrine a pak finish se stinidlem. Rizky jsou taky zajisteny, tak snad bude vse probihat jak ma. Dalsi fotos budou brzy!
Tak dnes tu mame pokracovani. Priprava otvoru pro vetraky. Pujcil jsem si vrtacku, vyvrtal diry a pak specialnim "kruzidlem" udelal otvory. Prace to nebyla lehka ale zmaknul jsem to. Zde je vysledek.