Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Rostlina dostava ziviny, dokud nezamrznou koreny. :-)) Predpoklam ale ze te spis zajima teplota cca. 10°C, pri ktere dochazi ke zpomaleni az uplnemu zastaveni rustu/kvetu. Jinak par slunnych dni pro palky by se nam outdooristum hodilo asi vsem. Neboj se, kytky ti jeste v pohode dozrajou. Ja letos nemam sklizeny jeste nic a pozdni modely budu rad kdyz pujdou na kosu koncem října neb začátkem listopadu.
Původní příspěvek od Pepas Rostlina dostava ziviny, dokud nezamrznou koreny. :-)) Predpoklam ale ze te spis zajima teplota cca. 10°C, pri ktere dochazi ke zpomaleni az uplnemu zastaveni rustu/kvetu. Jinak par slunnych dni pro palky by se nam outdooristum hodilo asi vsem. Neboj se, kytky ti jeste v pohode dozrajou. Ja letos nemam sklizeny jeste nic a pozdni modely budu rad kdyz pujdou na kosu koncem října neb začátkem listopadu.
Sak vies no....taze necham nech to dozreje hej?este to fakt chyba tak 2tyzdne no ale hlasia v noci nizke teploty do 4stupne na tyzden takze sa bojim
Původní příspěvek od Pepas Rostlina dostava ziviny, dokud nezamrznou koreny. :-)) Predpoklam ale ze te spis zajima teplota cca. 10°C, pri ktere dochazi ke zpomaleni az uplnemu zastaveni rustu/kvetu. Jinak par slunnych dni pro palky by se nam outdooristum hodilo asi vsem. Neboj se, kytky ti jeste v pohode dozrajou. Ja letos nemam sklizeny jeste nic a pozdni modely budu rad kdyz pujdou na kosu koncem října neb začátkem listopadu.
Hele a jaks si na to přišel ?? Tady ve FAQ je minimum pro růst 20°C , pod tuhle teplotu uz rostlina značne zpomali svuj metabolismus , metabolismus je za á fotosyntéza za bé dychání za cé kvašení (fermentace) za dé heterotrofie a za é minerálni vyziva rostlin . Tak pod á spadá vnějši faktory fotosyntézy a to je - teplo: optimum 15–20 °C, nejvíce 25–30 °C , dalsi vec ktera je o teplote je za bé dýchaní , to má jak víš dva druhy anaerobní a aerobni fázi a u té je teplo: optimum 30 °C. > 45 °C snížen. > 50 °C enzymatické změny (zastavení růstu); jehličnany až do –25°C .......takze zase pouzijem matematiku a udelam průmer , vychazi mi to nejakejch 21,25°C kdyz u fotosyntezy pripoctu i položku "nejvice" tak to vyjde 23,3333°C , takže jak jsi přisel na 10stupnů ? A jinak sem ti citoval z biologie rostlin pro středni školy , schvalne sem tam dopsal ty jehličnany , mysliš ze v -25stupnich nemaj zamrzle kořeny ? Prosim než tady začneš neco nekomu tvrdit tak si to laskve ověř nejlepe vyzkoušej nafot a pak ukaz , budes pak uctivany experimentator , diky mej se Hlava
citace:
Původní příspěvek od Dragan Ludia pri akej teplote rastlina prestava dostavat ziviny?este kvitne ale chyba tomu tak 2tyzdne na koniecno a neviem ci prezije
Zajímá mě otázka teploty v boxu. Všude se tu píše o dodržení určité teploty, ale v podstatě jsem se nedozvěděl, proč to tak je a co se stane, když je teplota vyšší, než tu většina lidí doporučuje.
Slyšel jsem i ten názor, že po překročení určitého teplotního bodu se v rostlině zastaví proces fotosyntézy a začne vypařovat vodu k jejímu ochlazení, jak to ale vlastně je, když vytvářím uměle vlhkost ?
Proč se ptám, v realu je pro mě teď velmi obtížné teplotu nějak dobře regulovat a pohybuje se mi kolem 30-37 stupňů. Pokud běží ventilace skříně, samozřejmě jde dolu teplota, ale i vlhkost, což e v době růstu poměrně problém.
Pokud už podobná otázka někde je, prosím o přesunutí a omlouvám se. Hledal jsem.
Zajímá mě otázka teploty v boxu. Všude se tu píše o dodržení určité teploty, ale v podstatě jsem se nedozvěděl, proč to tak je a co se stane, když je teplota vyšší, než tu většina lidí doporučuje.
Co se stane když je teplota vyšší než tu většina ( všichni) doporučuje? Chcípne ti to.
A teď jistě namítáš že ti to přeci báječně roste, ale růstová fáze je na tohle v klidu, vem si že například venku přes léto kytka snáší v poledne teploty přes 40+ stupňů na slunci.
No a jakmile přepneš na květ ta podle mne budeš pozorovat nasazení květu, zaschnutí květu , chcípnutí kytky.
Masterblaster: Myslíš teda, že při růstovém stadiu to kytce nevadí ?
Nejde o to, že mě to ( zatím ) roste. Zajímá mě co to s rostlinou dělá.
Pokud je to ale, tak jak píšeš, tak ve stádiu květu pro mě ta teplota už nebude problém. Jde mi o to, že nedokážu držet vlhkost a zároveň teplotu na stanovených hodnotách. V květu, už nebude potřeba taková vlhkost.
Hele když jsem jel v těch letních pařákách tak jsem měl podobnej problém. Dal jsem zvlhčovačku na max. a zapnul na max odtah. Vlhkost nebyla nějak extra vysoká a musím říct že kytky vypadají teď v půce květu hodně dobře a rozhodně jim ta nižší vlhkost neublížila, aspoň né tak jak by jim ublížilo těch 37 stupňů. Toť můj poznatek
vysoké teploty venku na prostoru otevřeného foliáku při slunku přes den nevadí a klidně i 40stupňů na slunku jen je potřeba ráno pořádně prolít(myšleno tak aby to stačilo a ne aby to plavalo na vodě do hnití kořenů!) při květu to bude horší ale s dostatkem vláhy není problém toliko OUT . U INdoor bych si troufl říct že tam asi bude potřeba toku vzduchu(průvan)a vhlčit opatrně ale zálivka musí být.(je to spíš názor ještě jsem to tak neměl )
Ono je vždy nejaké optimum a nejaké hraničné hodnoty. Rásť ti to bude aj mimo optima ale nebude to optimálne rastlina to znesie, ale v optime to bude lepšie. pre fotosyntézu je optimálna teplota okolo 24 °C (pre naše potreby). Vtedy prebiehajú procesy v rastline najlepšie. (npr. rýchlosť fotosyntézy, respirácia ...). Pokiaľ ti vlhkosť neklesne extrémne, tak sa toho neboj. 70 - 80% (začiatok) na raste je fasa ale radšej by som to asi vymenil za 50% a teplotu pod 30 °C , čo najbližšie k 24°C.
Keď chceš pochopiť procesy v rastline tak odporúčam Fyziológiu rastlín a môžeš študovať
Vlhkosť môžeš poriešiť zvlhčovačkou a teplotu odťahom, zvlhčovačkou, príťahom chladnejšieho vzduchu, cooltubou, ofukom atď. = optimalizuj svoju pestiareň v daných podmienkach.
Tu ide aj o efektivitu kedže vstupy nie sú zadarmo.