Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím přátelé, tak letos se i já pochlubím svou nekonopnou zahrádkou a to svým zcela naplněným balkonem. Přeci není nad chuť doma vypěstovaných rajčátek nebo jahůdek.
Tabák letos zkouším poprvé, mám mix virginie a selského tabáku. Přítel kouří, tak takový test jestli by bylo možné vypěstovat kuřivo na pár měsíců a tím tedy ušetřit drahocenné peníze.
Papriky a tabák již rostou vesele za oknem, později přidám fota.
Všem zapáleným zahrádkářům zdar ať už velkopěstitelům či mikropěstitelům jako jsem já.
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
Tabák: Vypozorovala jsem že roste celkem dost pomalu, myslím že to tak bude jen ze začátku protože virginia dosahuje až tří metrů a selský tabák až 150 cm. Já chci zasadit 3 - 4 rostlyny do 45l kalfasu počítám že budou mít max 1 metr (spíš míň). kvůli tomu pomalému startu jsem ráda že jsem zasadila brzy. Na fotce jsou tabáku tři týdny od vyklíčení.
Kozí rohy: těm už je měsíc taky podle toho vypadají dvě jsem už zaštípla
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
Kozí rohy jsou výborný a k tomu tabáku...Ze začátku roste opravdu dost pomalu. Mám ho teď pod lampou a taky to neni žádnej rychlík. Ovšem jakmile bude mít kolem 30cm, tak se to začne růst jak šílený. 2013 jsem je měl kolem dvou metrů. Ale na to kouření to moc neni. Ze 4 rostlin bude kouření tak na 2-3 týdny max a v některých listech nikotin je a v některých zase ne. Ale je to opravdu nádherná rostlina, obvzlášť, když ji necháš volně růst a nebudeš vystřihávat květy.
Takže mám vše připraveno .... 1x 45L kalfas na tabák, 2x 10L květináč na rajčata, 3x 6,5L to je na konopný výpěstek a 4x 1L květináčky na přebytky tabáku (nechci je vyhazovat).
A chci se zeptat copak jsem si to koupila za kaktusy, zakládám si sbírku ale v zahradním centru je neměly popsané tak bych ráda věděla co to mám abych věděla jak se o ně starat.
1. mammillaria hahniana - velmi pekny kaktus, tiez ho mam
2. vyzera byt opuntia robusta monstrosa - nie som si isty
3. neviem
4. echinocereus grusonii - tomu dopraj vela svetla nech sa gulati a nech ti nerastie do vysky
tak a už je to venku paprikám se to moc líbí, jen rajčátka nějak zežloutly ale drží se tak snad budou ok .... tabáčky sem vybrala 3 nejhezčí zbytek čeká na svůj osud a jahody mám už z loňska odrůdu už si nepamatuji ale vím že popis byl masité, velké, šťavnaté a chutné
tak rajčátka to bohužel nerozdejchala, nevím co se pokazilo nikdy sem neměla problém, možná na ně byla ještě moc zima což se mi nezdá když to bez problémů daly papriky který maj na teplo mnohem větší nároky no nic nevadí zajela jsem do zahradního centra a koupila dvě klasická START F1