Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ceny tam bohuzel nejsou. Firma by solidni byt mela. Ten prospekt mam od jednoho znameho, ktery od nich obcas bere veci. O dobirce nic nevim. Sam jsem se jeste do skrine nepustil, takze jsem z toho nic nezjistoval. Ale pokud se toho nekdo ujme, urcite budu rad.
FIrma ACword tel: 596 611 564 z OSTRAVY (ACword, Novoveská 101 OSTRAVA - MARIÁNSKÉ HORY) má pobočku v TŘINCI (adresu neznám), kde se prodávají tyto ventilátory telefon: 558 322 262 - chtějte velkoobchod, protože na tomto čísle Vám budou nabízet průmyslové ventilátory pro odtah pilin z dílny. To by byla skříň :-).
Neprodávají vetilátory SIKU ale ventilátory EURO které jsou svými parametry totožné. Ceny jsou přijatelné, posílají na dobírku do dvou dnů (už mám objednáno)
EURO 1:
průměr= 98 mm (do 100 mm trubky)
délka= 83 mm
napájení= 220 V, 50Hz
Příkon 15W
Výkon= 100m3/h
Cena= 330 + dph + poštovné
EURO 2:
průměr= 118 mm (do 120 mm trubky)
délka= 83
napájení= 220 V, 50Hz
Příkon 20W
Výkon= 150m3/h
cena= 350 + dph + poštovné
EURO 3:
průměr= 148 mm (do 150 mm trubky)
délka= 93
napájení= 220 V, 50Hz
Příkon 25W
Výkon= 280m3/h
cena= asi 380 + dph + poštovné
Já si kupuji ten EURO 1, až mi přijde a dám jej dohromady s filtrem (160m3) tak napíšu výsledek. Zatím se mějte. VHK
realist: podle me to neni o tom, kolik toho kdo utahne. jako spise o tom, ze ten uhlikac ma max. prutok 160m3/h. takze kdyz k nemu das vetrak, ktery dava 500m3/h, tak prutok pres filtr budes mit porad jenom 160m3/h. s tim ventilatorem 100m3/h bude ten prutok urcite mensi nez 100m3/h, ale v pohode to bude fungovat a filtrovat. nebo myslis ze ne?
Však já se chystám i ten uhlíkáč zbouchat na "koleně" .
Ještě že kralicek pjekně popsal a nafotil výrobu filtru .
Akorát bude na houno, že to budu muset zkoušet, jakej ventilátor to bude zvládat , pádž nevím jakej ten výrobek bude mít průtok.
Bohour, Realist: presne tak, fungovat to bude asi pri jakemkoliv prutoku (v tom smyslu, ze se bude vzduch hnany ventilatorem filtrovat pres filtr). samozdrejme diky filtru budou v prutoku ztraty (a to jeste musime pripocitat ztraty zpusobene potrubim (ohyby, zahyby apd.)). proste pri pouziti filtru klesne prutok vzduchu. otazkou je o kolik a jestli nam to bude stacit k optimalni vymene vzduchu v pestirne.
muzeme si zkusit namodelovat situaci, kdy mame filtr 160m3/h a ventilator 100m3/h. prutok s filtrem se snizi dejme tomu o 50% (at se to dobre pocita). takze vysledny prutok je 50m3/h. pokud mam pestirnu u ktere mam spocitano, ze mi 50m3/h staci, tak je vse v poradku. pokud nestaci, tak musim dat vykonnejsi ventilator.
dalsi vec je, pokud mam ventilator treba tech 500m3/h. tak v tomto pripade pri pouziti filtru bude celkovy prutok 160m3/h. a to jednoduse proto, protoze filtr nam sice snizuje prutok o 50% (coz by u ventilatoru 500m3/h delalo vysledny prutok 250m3/h), ale zaroven narazime na horni hranici filtru, ktera je 160m3/h. takze dejme tomu pri utlumu filtru o 50% a jeho max.prutoku 160m3/h je ventilator vykonnejsi nez 320m3/h zbytecnou investici, protoze to stejne prutok nezvedne. jak uz jsem ale napsal vyse, tak jeste musime pocitat se ztratami pri pruchodu vzduchu potrubim.