Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz : Komunita pěstitelů konopí od roku 2000 Grower.cz » Slovník Pojmů

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Grower.cz - Slovník pojmů
F1 F1 hybrid - je první generace pocházející z křížení mezi dvěma nesouvisející seedlines při vytváření hybridu. F1 kříženci mohou být jednotné nebo variabilní v závislosti na použité P1 mateřské zásob. F2 hybrid - je potomstvo z křížení mezi dvěma F1 rostliny. To se nazývá backcross , zpětne křižení .
Fenotyp Fenotyp je soubor všech definovatelných charakteristik (znaků) jedince.
FIM Technika zaštipování, aby vyrostlo až 6 výhonků z jednoho místa. Více informací zde.
Flushing [flašink:] Procedura sloužící k pročištění rotliny před sklizní od nespotřebovaných živin. Spočívá ve vysazení dávek hnojiva v roztoku a zalévání čístou vodou.
Fosfor FOSFOR- je přijímán rostlinami ve formě aniontů kyseliny trihydrogenfosforečné, převáž- ně ve formě H2PO4a HPO4P. Protože v půdním roztoku je fosforu velmi málo, je důležité to, aby pro odčerpání P z roztoku se tento dostatečně rychle. Vytvoření bohaté kořenové soustavy je důležitým předpokladem pro příjem fosforu. Přijatý minerální P je rychle zabudován do organických sloučenin a takto transportován do míst jeho nejvyšší potřeby - do mladých listů, vegetačního vrcholu, později květů a semen. Fosfor má významné postavení v biochemických reakcích a v přenosu energie. NEDOSTATEK FOSFORU se u rostlin projevuje méně často. Většinou se jedná o latentní nedostatek - na rostlinách nejsou zřetelné žádné zjevné příznaky nedostatku této živiny, ale jeho obsah v rostlinách je nízký, takže nemohou probíhat všechny biochemické funkce na potřebné úrovni. Při déletrvajícím výrazném nedostatku P reagují rostliny již vnějšími příznaky.


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.4640170 seconds with 16 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív