Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz : Komunita pěstitelů konopí od roku 2000 Grower.cz » Slovník Pojmů

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Grower.cz - Slovník pojmů
Ebb & Flow "Příliv a odliv" - metoda automatické zálivky využívaná v tzv. EB stolech. Deska stolu (resp. mělká vana) je v určitých pravidelných intervalech napuštěna roztokem obohaceným o živiny a po několika minutách vypuštěna. Rostliny jsou buď v jednotlivých květináčích, nebo je médiem vyplněna celá vana.
EC "Electric Conductivity". Elektrická vodivost, používaná k měření množství celkových rozpuštěných solí v roztoku. Měří se EC metrem v milisiemensech na centimetr [ms/cm] případně v ppm (viz slovník).
Elite 802 Je jedna z nejpoužívanějších vzduchovacích pump. Seženeš ji do 500kč. Pokud hledáš opravdu nehlučnou pumpu, doporučujeme vzduchování zn. Rena Air.
Exprese genu realizace (vyjádření) genetické informace, na molekulární úrovni se uskutečňuje ve dvou fázích 1.transkripce = přepis genetické informace z DNA do mRNA za účasti RNA-polymerázy; probíhá v jádře 2.translace = překlad genetické informace do primární struktury bílkovin (na kodóny mRNA se při průchodu ribozómem navazují svými antikodóny molekuly tRNA, nesoucí molekuly aminokyselin, mezi nimi vzniknou peptidické vazby, a tak vzniká polypeptidický řetězec); probíhá na ribozómech, v cytoplazmě


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8054300 seconds with 16 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív