Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » Aero - klesani pH - prosim poradte
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
HurricaneGeorge
Stálý Člen

Karma uživatele HurricaneGeorge - 49% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

citace:
Původní příspěvek od killlsmoker
Dneska vecer jestli to stihnu nahraju aktualni fotky a hodnoty.

Jen tak mimochodem dotaz.

System Amazon, by mel byt podle prodejcu Aeroponicky system, avsak z trysek nefakci vodni "mlha", ale normalni kapky vody ktere jsou pomoci otacivych trysek rozstrikavany po celem systemu. Nejedna se tedy a jakesi pseudo-aero? Pouzivam cerpadlo, ktere bylo k systemu, takze pravdepodobne vykonem cerpadla chyba nebude. Je to tak u vsech aeroponnich systemu, nebo jen amazon takhle mystifikuje spotrebitele a uvadi sve systemy jako aeroponni.

Vecer cau.

Jak říkáš je to taková pseudo-aeroponie.

Klasická je zde... https://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=34662

U té je známo, že je to nejrychlejší pěstební technika, díky nejvyšší hladině rozpuštěného kyslíku.
Amazon jsem neviděl tak nevím jako moc to rozstřikuje a kolik těch kapiček je a jak jsou velké (záleží na jejich měrném povrchu, totiž na tom fázovém rozhraní kapalina/vzduch dochází k rozpouštění kyslíku), možná že i na tom bude lépe nějaký předimenzovaný bubbler, nevím.

Balkonový Killer Kush

SuperSILENT BB75 CT-MH/HPS250W+FL56W soil GHE TAHOE ALIEN
DR60 CT-MH/HPS250W+FL56W soil GHE MKxSk
KALFAS growbox CFL250Wdual V-BOG

EC a databáze dEC1 hnojiv

Reverzně osmotická filtrační jednotka 310-80M
Terárium pro Avicularia Versicolor s hydroponickým systémem typu bubbler

Hurricane Georges was the seventh tropical storm, fourth hurricane, and second major hurricane of the 1998 Atlantic hurricane season.

Old Post 20-06-2011 v 15:43 PM
HurricaneGeorge je offline   Profil uživatele HurricaneGeorge   Find more posts by HurricaneGeorge   Foto galerie člena HurricaneGeorge   Click here to Send HurricaneGeorge a Private Message   Add HurricaneGeorge to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
:Dr@m:
Stálý Člen

Karma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

citace:
Původní příspěvek od killlsmoker
Dneska vecer jestli to stihnu nahraju aktualni fotky a hodnoty.

Jen tak mimochodem dotaz.

System Amazon, by mel byt podle prodejcu Aeroponicky system, avsak z trysek nefakci vodni "mlha", ale normalni kapky vody ktere jsou pomoci otacivych trysek rozstrikavany po celem systemu. Nejedna se tedy a jakesi pseudo-aero? Pouzivam cerpadlo, ktere bylo k systemu, takze pravdepodobne vykonem cerpadla chyba nebude. Je to tak u vsech aeroponnich systemu, nebo jen amazon takhle mystifikuje spotrebitele a uvadi sve systemy jako aeroponni.

Vecer cau.

Bohužel tomu je přesně tak, máš "pseudo aero" jako všichni co si koupily,nebo koupí nějaký ten "aero" systém od komerčních výrobců.

Také jeden takový systém vlastním, ale nemůžu říct, že fungoval špatně. Rychlost růstu je i tak vcelku rychlá.
Samozřejmě na vysokotlaké aero to nemá...ale i v tvém systému to prostě musí valit.

Old Post 20-06-2011 v 16:59 PM
:Dr@m: je offline   Profil uživatele :Dr@m:   Find more posts by :Dr@m:   Foto galerie člena :Dr@m:   Click here to Send :Dr@m: a Private Message   Add :Dr@m: to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
killlsmoker
Stálý Člen

Karma uživatele killlsmoker - 72% PěstitelskáKarma uživatele killlsmoker - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Takze fotecky nemam panove, ale popisu stav.

V systemu vymenen roztok, narezeny RS+hnoje na ec 0,6, pH stale kolisa, snazim se udrzovat hodnotu 5,6-6.
Amazon kompletne obaleny proti prusvitu na koreny a na zivny roztok, nicmene teplota roztoku 24 celsiaku.
Zvlhcovacka facha do plneho, ofuky jsem zmirnil.
Rostlinky jsou na tom bidne, ale pres sezloutnute vetsi listy zacinaji rasit nove, zelene.

Casovy cyklus zalivky jsem jeste nenastavoval, nevim jak presne, ponevadz prozatimne nemam moznost byt u systemu pres cely den, nekdy i pres 32 hodin. Vsemozne mi banda radi, ze amazon by mel fakcit nepretrzite, tak jaky mate na to nazor?
Taky jeste poprosim o nazor na "aeroponi" celeho Amazonu, viz vyse.

Zatim dik a peace!

Old Post 20-06-2011 v 18:01 PM
killlsmoker je offline   Profil uživatele killlsmoker   Find more posts by killlsmoker   Foto galerie člena killlsmoker   Click here to Send killlsmoker a Private Message   Add killlsmoker to your buddy list     Navštiv homepage uživatele killlsmoker! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
:Dr@m:
Stálý Člen

Karma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% PěstitelskáKarma uživatele :Dr@m: - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Fajn že se klubou nové,,,ještě se budem divit jak se to rozjede

Jinak to časování je jen má zkušenost. Párkrát jsem na startu časoval zavlažování, byly podobné jako tvoje a ještě jak přelitý...divný, ale pomohlo to.

Každopádně u těchto "aero" systémů včetně tvého v klidu Amazonu se jede NON-STOP. Nejsou to špatný systémy, ale asi každej po zakoupení a sestavení nějakého takového systému přímo čučel jak móc to je celé jednoduché...nicméně účel splní a rozhodně může být další inspirací pro kutily.
Tady jedna "pseudo aeroponie" s kterou mám jen a jen velmi dobré zkušenosti:https://grower.cz/forum/showthread.p...ghlight=%2Baero

držím palec

Old Post 21-06-2011 v 00:48 AM
:Dr@m: je offline   Profil uživatele :Dr@m:   Find more posts by :Dr@m:   Foto galerie člena :Dr@m:   Click here to Send :Dr@m: a Private Message   Add :Dr@m: to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
killlsmoker
Stálý Člen

Karma uživatele killlsmoker - 72% PěstitelskáKarma uživatele killlsmoker - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

diky moc za rady a uzitecne infos chlapi.
s nejvetsi pravdepodobnosti budu muset klony vymenit a zapocit testgrow nr. 2

Roztok je po vymene. Po jednom dni se v nem zacinaji vytvaret hlenovite kousicky, jak jsem na zacatku psal jakoby jakesi male rasy, ale je to slizke a vcelku pruhledne. Nevim o co jde, proste ve vycistenem systemu se mi todle za den vytvori. Uvazuju, nad moznostma vysrazenych hnojek, nebo jakehosi odpadu z rostlin o.O
Vubec nemam poneti jak se to tam bere.

Old Post 22-06-2011 v 17:46 PM
killlsmoker je offline   Profil uživatele killlsmoker   Find more posts by killlsmoker   Foto galerie člena killlsmoker   Click here to Send killlsmoker a Private Message   Add killlsmoker to your buddy list     Navštiv homepage uživatele killlsmoker! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Grow??!!
Stálý Člen

Karma uživatele Grow??!! - 95% PěstitelskáKarma uživatele Grow??!! - 95% PěstitelskáKarma uživatele Grow??!! - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

zdar,ty cucky se mi delali taky,az kdyz jsem koupil reversni osmozu je vse ok.kdyz snizujes ph.pocitej ze to chvili trva,nez se kys.fosforecna rozmichat,kazdopadne cerpadlo bych nikdy nevypinal.cyklovani u aera mi prijde jako blbost...zkus koupit destylku,nebo deionizovanou vodu a rozmichej hnoje.cucky nebudou.at to roste.

člověk se má pořád co učit........

Old Post 08-07-2011 v 07:52 AM
Grow??!! je offline   Profil uživatele Grow??!!   Find more posts by Grow??!!   Foto galerie člena Grow??!!   Click here to Send Grow??!! a Private Message   Add Grow??!! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
brasilman
Nový Člen

Karma uživatele brasilman - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Ahoj, zdravim vsechny fajn lidi!
Jsem zde uplne novy, tak na mne, prosim, budte shovivavi

Pred nedavnem jsem rozjel svuj prvni grow, respektive 7.7. jsem prepl na kvet. Pestirnu jsem po x konzultacich zaridil nasledovne:
Homebox XXL 240x120x200cm, 2 x Osram Plantastar HPS 600W, 2 x amazon 32 (chtel jsem jen 16, ale nebyl ), UFO 800 m3/hod - průměr 250 mm,Koncový filtr 780 m3/hod Home, 2x vetrak na klipsu + 14 a 14 klonu northern light.

Zradlo mam advanced hydrophonics, grow, micro, bloom, root stimulator, bloom/grow stimulator, PH a EC digital metr + dnes jdu koupit jeste enzymy, kamarad mi doporucil power zyme od hesi.

Chybami se clovek uci a ackoliv jsem pripravu, dle meho, nepodcenil, presto bych byl moc rad za vase nazory a pripadne rady. Foto dodam co nevidet....

Predem dekuji a lovu zdar!

BRASIL

Uz dnes vim, ze jsem udelal nekolik zacatecnickych chyb, o kterych bych se zde chtel zminit a treba pochytit od zkusenych groweru nejake rady, ktere jsem nikde nevycetl.

1. Zbytecne jsem je nechal rust do prepnuti pod tim 6OOkilem / pro priste zrejme muzu zvolit na rust usporku spravne?

2. Tech klonu mi prijde, ze je hodne, 14 na jeden amazon, uvidime jak to pujde dal, ale uz ted vidim, ze me to preroste za chvii....Videl jsem tu, jak si nekdo sikovnej udelal nad amazonem takovou sitku, do ktere kytky vpleta - super napad, priste urcite pouziju, mi uz to prerusta ten 80x80cm amazon ted.

3. A ted to podstatne - vzhledem k tomu, ze mam amazon na 32 rostlinek, ale mam v nem pouze 14 rostlin, zbyly mi tam prazdne otvory. Ty jsem nezaslepil, tzn. dodnes jimi dolu proudi svetlo. Jinak rostlinky mam v kosiccich s keramzitem, takze tudy moc svetla neprojde, ale ty ostatni jsou pruser.
Zde je ma prvni otazka: rostliny uz maji skoro pul metru, mam ty diry jeste zaslepit?Muzu pouzit klasickou cerno bilou PE folii?A mam pripadne zaslepit i ty kosicky? V jednom amazonu uz mi lehce hnednou korinky a tady jsem se docetl, ze je to tim svetlem....

4. A ted ten nejvetsi pruser...musim priznat, ze me u amazonu prekvapily dve veci. Rychlost s jakou kytky rostou a dale mnozstvi vody, ktere vypijou.
Na rust jsem je nechal vsechny v jednom amazonu a po prepnuti je rozhodil do tech 2. Mensi do jednoho a vetsi do druheho. Dva dny po prepnuti jsem je vecer kontroloval a byly ok, v nadrzi cca 40 litru. Vratil jsem se dalsi den vecer, tedy za 24 hodin, vejdu a slisim divne huceni. Ty velky proste vypily vodu pod cerpadlo a byly tam, muj odhad, max 5-7 hodin bez vody. Byly to ty vetsi, samozrejme, ty mensi jeste zradlo mely. Otevru stan a kytky, ktere mely skoro 40cm, byly 5 cm nad zemi polamane a lezely. Rychle jsem nasypal zrni, za cca 4 dny se vetsina zmatorila, 3 to nedaly. Kazdopadne dnes ty puvodne male jsou ker a ty, ktere zazily tu klinickou smrt, rostou tak opatrneji. Zacaly drive nakvetat, jsou nizsi a prave u nich mi hnednou ty koreny. Vracim se k minlemu bodu, mam ty diry kolem jeste i ted zalepit?

BRASIL

Old Post 21-07-2011 v 06:45 AM
brasilman je offline   Profil uživatele brasilman   Find more posts by brasilman   Foto galerie člena brasilman   Click here to Send brasilman a Private Message   Add brasilman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Carloss Escobar
Nový Člen

Karma uživatele Carloss Escobar - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 24

To Brazil:
Hej kámo, jsi vostrej. Všecnny věci na který se ptáš bys při použití hledání zjitil dřív napíšeš tenhle dotaz, zbytečně to tady zasíráš OT. Jasně že díry neprůhledně zadělat. A na úsporku se na takovou plochu vyser kvůli dvěma tejdnům růstu to nemá cenu. Ale výbavičku máš fajnovou:-)

Old Post 21-07-2011 v 07:09 AM
Carloss Escobar je offline   Profil uživatele Carloss Escobar   Find more posts by Carloss Escobar   Foto galerie člena Carloss Escobar   Click here to Send Carloss Escobar a Private Message   Add Carloss Escobar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WAMParjan
Ultimate Fighter

Karma uživatele WAMParjan - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

citace:
Původní příspěvek od brasilman
Ahoj, zdravim vsechny fajn lidi!
Jsem zde uplne novy, tak na mne, prosim, budte shovivavi

Pred nedavnem jsem rozjel svuj prvni grow, respektive 7.7. jsem prepl na kvet. Pestirnu jsem po x konzultacich zaridil nasledovne:
Homebox XXL 240x120x200cm, 2 x Osram Plantastar HPS 600W, 2 x amazon 32 (chtel jsem jen 16, ale nebyl ), UFO 800 m3/hod - průměr 250 mm,Koncový filtr 780 m3/hod Home, 2x vetrak na klipsu + 14 a 14 klonu northern light.

Zradlo mam advanced hydrophonics, grow, micro, bloom, root stimulator, bloom/grow stimulator, PH a EC digital metr + dnes jdu koupit jeste enzymy, kamarad mi doporucil power zyme od hesi.

Chybami se clovek uci a ackoliv jsem pripravu, dle meho, nepodcenil, presto bych byl moc rad za vase nazory a pripadne rady. Foto dodam co nevidet....

Predem dekuji a lovu zdar!

BRASIL

Uz dnes vim, ze jsem udelal nekolik zacatecnickych chyb, o kterych bych se zde chtel zminit a treba pochytit od zkusenych groweru nejake rady, ktere jsem nikde nevycetl.

1. Zbytecne jsem je nechal rust do prepnuti pod tim 6OOkilem / pro priste zrejme muzu zvolit na rust usporku spravne?

2. Tech klonu mi prijde, ze je hodne, 14 na jeden amazon, uvidime jak to pujde dal, ale uz ted vidim, ze me to preroste za chvii....Videl jsem tu, jak si nekdo sikovnej udelal nad amazonem takovou sitku, do ktere kytky vpleta - super napad, priste urcite pouziju, mi uz to prerusta ten 80x80cm amazon ted.

3. A ted to podstatne - vzhledem k tomu, ze mam amazon na 32 rostlinek, ale mam v nem pouze 14 rostlin, zbyly mi tam prazdne otvory. Ty jsem nezaslepil, tzn. dodnes jimi dolu proudi svetlo. Jinak rostlinky mam v kosiccich s keramzitem, takze tudy moc svetla neprojde, ale ty ostatni jsou pruser.
Zde je ma prvni otazka: rostliny uz maji skoro pul metru, mam ty diry jeste zaslepit?Muzu pouzit klasickou cerno bilou PE folii?A mam pripadne zaslepit i ty kosicky? V jednom amazonu uz mi lehce hnednou korinky a tady jsem se docetl, ze je to tim svetlem....

4. A ted ten nejvetsi pruser...musim priznat, ze me u amazonu prekvapily dve veci. Rychlost s jakou kytky rostou a dale mnozstvi vody, ktere vypijou.
Na rust jsem je nechal vsechny v jednom amazonu a po prepnuti je rozhodil do tech 2. Mensi do jednoho a vetsi do druheho. Dva dny po prepnuti jsem je vecer kontroloval a byly ok, v nadrzi cca 40 litru. Vratil jsem se dalsi den vecer, tedy za 24 hodin, vejdu a slisim divne huceni. Ty velky proste vypily vodu pod cerpadlo a byly tam, muj odhad, max 5-7 hodin bez vody. Byly to ty vetsi, samozrejme, ty mensi jeste zradlo mely. Otevru stan a kytky, ktere mely skoro 40cm, byly 5 cm nad zemi polamane a lezely. Rychle jsem nasypal zrni, za cca 4 dny se vetsina zmatorila, 3 to nedaly. Kazdopadne dnes ty puvodne male jsou ker a ty, ktere zazily tu klinickou smrt, rostou tak opatrneji. Zacaly drive nakvetat, jsou nizsi a prave u nich mi hnednou ty koreny. Vracim se k minlemu bodu, mam ty diry kolem jeste i ted zalepit?

ono to totiž nebude ani tak o te rychlosti jakou to vipijou ale jakou se to těma dírama vypaří ven

"ROZKOPEJ TĚLO HLAVA UPADNE!!" THAISKÉ PŘÍSLOVÍ......

UFC 158

JEN NEUSTUPNÝ DOKÁŽE PŘINUTIT OSUD

AEROPONIC URBAN GROWING UNDER 1200 W HPS
800W TOP TECH AERO GROWROOM
WAMParjanův CLONE ROOM
HOMEMADE 400W AERO SYSTEM by WAMParjan

"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "

The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.

Old Post 21-07-2011 v 12:59 PM
WAMParjan je offline   Profil uživatele WAMParjan   Find more posts by WAMParjan   Foto galerie člena WAMParjan   Click here to Send WAMParjan a Private Message   Add WAMParjan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
brasilman
Nový Člen

Karma uživatele brasilman - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

Diky moc za rady, uz se stalo. Polepsim se

BRASIL

Old Post 21-07-2011 v 19:19 PM
brasilman je offline   Profil uživatele brasilman   Find more posts by brasilman   Foto galerie člena brasilman   Click here to Send brasilman a Private Message   Add brasilman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:00 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás