Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od keneth48 velmi pekny grow a celkom slusny vynos pod 250W.
Jenom poznámka... od 46. do 68. dne květu to jelo pod 400W
Jestli tedy mohu spočítat GE index:
předpokládám 33dní na růstu, nikde jinde jsem neviděl jiný údaj než u posledních fotek na růstu, dále 45 dní pod 250W na květu + 22 pod 400W a podlední tři dny také 250W.
P.S.: Co to je za ten test KH? pH půdy se stanovuje výluhem v chloridu draselném (KCl), tak mě zajímá jestli to tak výrobce označuje (v literatuře jsem to viděl jako pH/KCl).
EDIT:
Jo a ještě mě zajímá ten Flower Dragon, jestli se to opravdu hned zastavilo v růstu a šlo do květu (taky záleží kdy jsi to s tím zalil), mě zase borec v Gshopu tvrdil že to zkrátí sklizeň z normálních 71 na 51 dnů - tomu se dá těžko věřit, ani u tebe se to nijak nezkrátilo ne?
tak s tim GE indexem jsem prestrelil.... (g/w) ... mno uz opraveno.... kazdopadne to 400kilo.... no nic moc pozorovatelneho. Dalsi kolo nasazeno jen 250W .. uvidime, jak se budou tocit hodiny.
KH - karbonátová tvrdost vody. Podstatnou měrnou veličinu při měření představuje podíl bikarbonátů. Obsahuje-li voda příliš málo bikarbonátů, může být podle okolností příliš silně okyselená a hodnota PH hrozivě klesat (popřípadě být nestabilní).
Flower Dragon - tak s tim si vubec nejsem jistej.... 4kytky z 5ti se zastavily .... nakvetani se dostavilo, ale rozhodne ne v plne mire po celem objemu... a kvety jsou tvrde, jen u jednoho modelu. A zkraceni doby kvetu?.... ne to jsem nepozoroval! Zatim muj osobni nazor je ten, ze za ty prachy to nestoji !!!! (jel jsem ho jen JEDNOU - podle navodu na letaku, tak treba casem nazor zmenim). Mozna se tento pripravek uplatni u skrinovek, pestovanych venku... ze zacnou drive nakvetat... i kdyz jak to udelat? kdyz letacek tvrdi .. zalevat 2.tyden v kvetu - coz mi pripomina... neni to naaaahodou jen dalsi PK 13-14, Bloombastic - ATA, Fosfor - HESI, Booster - CANNA, Greensensation - Plagron ci tak neco?
Původní příspěvek od Jokerrr tak s tim GE indexem jsem prestrelil.... (g/w) ... mno uz opraveno.... kazdopadne to 400kilo.... no nic moc pozorovatelneho. Dalsi kolo nasazeno jen 250W .. uvidime, jak se budou tocit hodiny.
KH - karbonátová tvrdost vody. Podstatnou měrnou veličinu při měření představuje podíl bikarbonátů. Obsahuje-li voda příliš málo bikarbonátů, může být podle okolností příliš silně okyselená a hodnota PH hrozivě klesat (popřípadě být nestabilní).
Flower Dragon - tak s tim si vubec nejsem jistej.... 4kytky z 5ti se zastavily .... nakvetani se dostavilo, ale rozhodne ne v plne mire po celem objemu... a kvety jsou tvrde, jen u jednoho modelu. A zkraceni doby kvetu?.... ne to jsem nepozoroval! Zatim muj osobni nazor je ten, ze za ty prachy to nestoji !!!! (jel jsem ho jen JEDNOU - podle navodu na letaku, tak treba casem nazor zmenim). Mozna se tento pripravek uplatni u skrinovek, pestovanych venku... ze zacnou drive nakvetat... i kdyz jak to udelat? kdyz letacek tvrdi .. zalevat 2.tyden v kvetu - coz mi pripomina... neni to naaaahodou jen dalsi PK 13-14, Bloombastic - ATA, Fosfor - HESI, Booster - CANNA, Greensensation - Plagron ci tak neco?
g/W jde taky spočítat...
dohromady 33+70=103 dnů, z toho 22 pod 400W a 81 pod 250W, průměrně za celý období to dá 282W (nepočítám předřadníky)
potom tedy 221,7/282 = 0,79 g/W
Ale GE index je mnohem lepší ukazatel, uvidíš jak se to bude zvyšovat .
Na to stanovení uhličitanů se vybodni, zbytečný parametr pro kytky.
Všechny tvé vypsané hnojiva jsou PK stimulátory, zvýšeným obsahem hlavně fosforu povzbudíš tvorbu květů.
PK13-14 (NPK 0-17-18) = Bloombastic (koncentrovanější NPK 0-20-21 + EDTA-Fe + další mikroprvky) = GreenSensation (koncentrovanější ale organika + nějaký hormony)
HESI Fosfor (NPK 0-8-4), ten je lepší tam kde je u základních hnojiv vysoký obsah draslíku.
V květu je dobrý celkový poměr NPK asi 1-2-1,9.
Ale Flower Dragon není přímé hnojivo ale doplňěk, má údajně obsahovat citráty a vinany zlepšující příjem fosforu (nevim o tom), nějaké enzymy urychlující příjem fosforu a některé mikroprvky (obsaženy ve většině základních hnojiv).
Také to má zastavovat růst - substrát je nepoužitelný pro další kola (proplach 3% peroxidem). Minimálně zvedá EC.
Bůh ví jestli to funguje, dost špatně se prokazuje jestli to má opravdu takový efekt a za ty prachy srát na to .
k tomu FD : tak snad ta diskuze naskoci, jsem zvedav na zkusenosti jinych groweru (ja mohl nekde udelat chybu)
a pockej pockej... jak je substrat nepouzitelny pro dalsi kola? .... to by mozna vysvetlovalo stop rustu kytek na balkone, kam jsem tu hlinu pridal !!!! omg to snad ne
Původní příspěvek od Jokerrr k tomu FD : tak snad ta diskuze naskoci, jsem zvedav na zkusenosti jinych groweru (ja mohl nekde udelat chybu)
a pockej pockej... jak je substrat nepouzitelny pro dalsi kola? .... to by mozna vysvetlovalo stop rustu kytek na balkone, kam jsem tu hlinu pridal !!!! omg to snad ne
Pokud chcete recyklovat hlínu nebo kokos a používat je na další cyklus, Flower Dragon bude stále aktivní a rostliny porostou velice pomalu. Řešením je napustit médium vodou s peroxidem vodíku (5-10 ml 35% peroxid/l vody) a nechat 24 h působit. Poté řádně propláchnout vodou s kyselinou citronovou.
tak v tom pripade to zastaveni rustu funguje... a nejen to..... lezou z toho pekny mutanti... :/ .... mno pokud tomu nestacilo prolivani FINALem od AH a pak obyc vodou... tak to jsem si pekne zavaril... mnooo chybama se clovek uci uz to neudelam a pokud me nekdo nepoda radne dukazi o tomto "pripravku" tak na to seru ... propo..... to by v praxi znamenalo, ze kdyz s tim budu zalejvat kytky venku na policku, tak to tam zustane do dalsiho roku?.... asi uz hodne pozdni otazka (zima by se mela postarat asi ne?)
PS: maji ostatni hnojky ci prisady vliv na recyklaci substratu?
Původní příspěvek od Jokerrr tak v tom pripade to zastaveni rustu funguje... a nejen to..... lezou z toho pekny mutanti... :/ .... mno pokud tomu nestacilo prolivani FINALem od AH a pak obyc vodou... tak to jsem si pekne zavaril... mnooo chybama se clovek uci uz to neudelam a pokud me nekdo nepoda radne dukazi o tomto "pripravku" tak na to seru ... propo..... to by v praxi znamenalo, ze kdyz s tim budu zalejvat kytky venku na policku, tak to tam zustane do dalsiho roku?.... asi uz hodne pozdni otazka (zima by se mela postarat asi ne?)
PS: maji ostatni hnojky ci prisady vliv na recyklaci substratu?
Na OUT píšou že to nevadí, do 5ti měsíců by se to mělo rozložit všechno.
Jedině dělat zálivku s peroxidem, ale nikdy nebudeš lít takovou koncentraci jakou doporučují na zlikvidování FD. Do zálivky 0,5ml/L 30% peroxidu, dávat 10x až 20x vyšší tak nevíš co to udělá s kytkou.
Záleží jestli se ti chce přesazovat a kompletně se zbavit zeminy (nejlepší je mít zeminu naprosto suchou, ale stejně část kořenů se utrhne) nebo přidávat třeba měsíc peroxid do zálivky a kytky neporostou...
Zajímavá a nepříjemná situace. Hodně štěstí .
no pripadalo mi plitvani .. vyhodit pres 100litru CANNA zeminy tak jsem si to holt letos posral.... budou bonsaaaaaje priste pridam tuto zeminu primo az ke kytkam, co budu prepinat na kvet.. a dle info by to teda melo fachat stale tak usetrime .... bo by to neslo takhle?... ja myslim, ze slo