Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Díky ti za objasnění a za link Tímto, flexi mix určitě vyzkouším a že se už těším.
měj se
urcite vyzkousej! koupil jsem a uz nevymenim! krasne drzi vodu, i nekolik dnu se nemusis koukat jak vypada vlhkost kostky. o dost vic se mi libi fleximix nez rockwool. super cena http://www.growshop-ostrava.com/Esh...ctCategoryId=27
Bud Zdrav Indigo.Chtel jsem se zeptat : pouzivas Nitrozyme pouze na matky? Nebo ho pridavas i na klony s rootakem a nebo to nahrazuje root stimulator?Ja ho totiz pridaval jen matce a rostlinam ale na klony jsem ho nepouzival.Diky TX.
Ahoj, chyba. Doporucuji je idealni i na klony a mlade rostliny. Po presazeni do light mixu prvni tyden jedu pouze rootak. Po tydnu pridavam leta provereny Bio Grow (Bio Bizz) a prave Nitrozyme Tvorba novych listu a celkovy rust je impozantni. Rovnez ho strikam na listy.Proste od presazeni do ukonceni prvni faze kvetu ho pouzivam. Cena v CR za Nitrozyme je nekrestanska, ale uz je k mani i za solidni cenu.
Zdar a silu kvetu.
indigo
Já používám práškovej stimulax a zakořenilo mi zatim všechno. Jako řízkovací médium podle mě ůplně stačí plato na RW kostky vysypat kokosem. Je to určitě i nejlevnější..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od fiste Já používám práškovej stimulax a zakořenilo mi zatim všechno. Jako řízkovací médium podle mě ůplně stačí plato na RW kostky vysypat kokosem. Je to určitě i nejlevnější..
Prosimtě!? RW kostička stojí jednu korunu, už se vidim jak vysypávám plato kokosem, toho bordelu všude ...
Je spousty cest jak se dobrat k vybornemu vysledku a tou jednou je rozhodne Fleximix . Jeho prednosti zde uz nebudu psat ,ma jich spousty jedine minus je jen cena.Bohuzel spousty lidi ma do kapsy hluboko a jde levnou cestou a to je ta chyba. Tkvz. "rizkomlat" si rekne co ja budu kupovat drahy Fleximix a Clonex kdyz je to 2x tolik a tim dela chybu. Uhyn v RV je cca 10 ks ze 100 rizku a ve Flexymixu vzejdou skoro vsechny rezy,osobni zkusenost z 50ks / 2ks R.I.P . Vyschnuti RW je rychlejsi nez u Fleximixu a tim je zradne ve dvou pripadech : nektere RW kostky jsou preschnute a nektere uplne "nachcane"(nenasel jsem vhodnejsi slovo) a tim vadnuti(clonu) a nebo naopak uhnivani(stonku). V tomto ohledu je Fleximix vynikajici ,drzi vodu rovnomerne a zasobuje clon mikroprvky z raseliny (fleximix = raselina a kaucuk) ale to jsem odbocil od tematu,pouzivam Clonex a namacim cca. 1cm stonku do nej. Pouzivam celou radu od teto firmy a zda se mi jako nejprofesionalnejsi v celem sortimentu od hardwaru po software,ma proste vse od zacatku do konce a je jednoznacne levna nebo chcete li nema zbozi predrazene (viz.Plagron) viz muj tread : https://grower.cz/forum/showthread.p...1863#post941863
Původní příspěvek od fiste Já používám práškovej stimulax a zakořenilo mi zatim všechno. Jako řízkovací médium podle mě ůplně stačí plato na RW kostky vysypat kokosem. Je to určitě i nejlevnější..
Koukal se do těch dvou trydů co tady máš a nenašel sem tam nic moc o klonování , teda jen ,
citace:
Původní příspěvek od fiste Jo a jednu vanilku jsem při manipulaci zlomil. Kořen jsem vyhodil, zbytek dal do stimulaxu a ono to znova zakořenilo
takže předpokládam tvoje klonovací praxe je obrovska , prosimtě můžu se zeptat je ti ten kokos drží v tom platíčku ?? Ja blb to vzdycky zaleju a on ten kokos odteče spolu s vodou takže mi tam zůstane jen ten klacek a i stimulax pryč ...jo pardon ješte vlastně si fiknul tim A-wingem těch 6ks WW , prosim tě jak se klonuje A-wingem , drži se to dobře ?? Ja používam žiletky tak jestli nejsem trochu pozadu . viz .
citace:
Původní příspěvek od fiste V prvním kole, ještě v růstový fázi mi omylem spadla prostřední lampa i se stínidlem dolu mezi kytky. Rychle jsem ji zvednul, ale bohužel se při tom incidentu odlomila jedna z hlavních větví na tý největší vdově. Chvíli jsem se vyvztekal, pak jsem tu větev rozporcoval a udělal z ní řízky.
.
Jako jsem rád že všem cpeš A-wing ale nejdřiv si ho radši pořadně přidělej , ať nam nemusíš sdělovat své klonovací schopnosti , o Tvém velkém nadáni jsme si již všichni přesvědčili , díky
Tak , moje praxe , Stimulax vs. Clonex , neni , protože jsem poslednich 8let použival jen práškovej Stimulax I. používám ho pořád ale poslední 2 roky jsem k tomu pořidil ješte Rhizopon , kterej je v podstatě to samy , jen nektere druhy kytek v tom kořenili oproti Stimulaxu o hodně lepe a ne tolik ztrátově , takže použivám velmi osvědčený Stimulax I a ješte doplnuji Rhizoponem , Clonex klidně zkusim ted v nejbližší době a dám vědet , zkusim to nafotit pro porovnaní .
Koukal sem jak projel ten klon fleximix za 9dní , jo tak ma hlavně vypadat klon !! ne 4-5cm mrzák , to pak koření 14dni a jeden chlup , hodně opravdu hodně zaleži na celkové kvalitě a vigorozitě klonu ktery se ufikne z matky , proto nemam skoro zadnou ztratovost , z matky ofikam cca 25kousku a 15-20je pěknejch 10-5jde do koše když nemaj spravné parametry , jo na ukazku klon Woodo x Chronik 10den v RW Rhizopon , at se daří panové , Hlava
to Hlava: Padajícim Wingem jdou lámat větve na kytkách a ano, zatim mi zakořenilo všechno. S tim kokosem to chce jenom trochu šikovnosti, brzo ti to předvedu, nevěš Hlavu
PS: Dneska ráno jsem se drbal na zádech a na Groweru to taky neni, jestli rozumíš, co tim myslim..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od Hlava Koukal sem jak projel ten klon fleximix za 9dní , jo tak ma hlavně vypadat klon !!
jo ale ten fleximix dela dost....... on ma tu krasu ze nemusis mit v ruce(a v oku) jak nechat nasaknout kostku..... rozmocis, trochu promacknes a je, u rw musis mit trocha cvik at to neni jak tu nekdo psal uz nevim kdo "prechcane". o dost lepe drzi vlhkost kostky. jasne neni to vsechno ale jeden z hlavnich duvodu proc tak pekne koreni.myslim ze se korenum lepe jede pres fleximix nez pres rw. nevim, zda se mi to i celkove lepsi na skladovani, rozrezavani..... proste takove ty prkotiny co potesi u konicku.....
No nevim nevim , netvrdim že ne ale strana z5 , koukni na ten klacek v rw , 10dní , dle mého názoru záleži tak z 70-80ti procent na kvalitním klonu , jak ufikneš nejakyho parchanta zakrnělyho tak ti ani fleximix nepomůže a může to kořeni 3tejdny , ale to je ješte do diskuze , zkusim taky koupit ten fleximix , zapichám klacky a uvidíme , zatim cau Hlava
Původní příspěvek od Hlava No nevim nevim , netvrdim že ne ale strana z5 , koukni na ten klacek v rw , 10dní , dle mého názoru záleži tak z 70-80ti procent na kvalitním klonu , jak ufikneš nejakyho parchanta zakrnělyho tak ti ani fleximix nepomůže a může to kořeni 3tejdny , ale to je ješte do diskuze , zkusim taky koupit ten fleximix , zapichám klacky a uvidíme , zatim cau Hlava
ajsny, nerikam ze ne me uz se i stalo ze mi driv zakorenil mensi rez nez hruby z hlavniho .) ale ja jako matkar - zacatecnik jsem nemel v oku vlhkost RW...... kazdy den jsem musel rezy kontrolovat a hlidat ktery je suchy, ktery jakz takz ktery moc a porad sachovat....... s fleximixem tohle odpada, kouknu se tam jednou za tri dny a fleximix jen namacim spodky do vody na navlhceni a dam zpet. voda krasne vyzlina az nahoru behem chvilky a dalsi tri dny pohodka
Pro uplnost, v testu jsem pouzival Root Riot (Flexi mix) jen pro upresneni.
Mohu ho nazvat klonovaci medium bez dozoru .......je to samostatna jednotka oproti RW kostkam dosahuji 60% uspory casu.