Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec, hele topeni jsem vyresil 200W topnym kabelem, 13,6metru mam to natazeny ruzne ve tvaru sneka v mistnosti 150x120 a 160 vyska a vyhreje to bez problemu, k tomu jsem hodil termostat s cidlem, nastavil na 35 stupnu a mam tam pres noc krasnych 18 stupnu a pres svetlo se mi to vypina jelikoz to vyhreje a ve dnech kdy venku bylo -20, tak taky nebyl problem..teploty byli nizsi ale prezili to :-)
Ufo hlavne vymenim za neco slabsiho ale ven ho asi dat nemuzu kvuli hluku. V dome bydli princezna na hrasku ale to uz je muj osobni detail. Vy si ho urcite dejte ven.
Jo a uz sem konecne pochopil hovna. Urcite mas pravdu ze kdyby vzduch sel proti zebrovi tak by se ohral vic. Este nad tim popremyslim. Jenom je trochu problem ze tam jsou uz kyti a moc s tim blbnout nemuzu.
Kazdopadne urcite je co zlepsovat...
Muzu se tovarnika zeptat kde ten kabel sehnal? Kolik stal a tak?
Jsem rad ze se tu rozviji konstruktivni diskuze. Zítra dohodim schema regulatoru a o vykendu nejake detailnejsi foto...
Triaková regulace
Jednofázový regulátor střídavého výkonu 230V/800V, určený pro regulaci výkonu větráku pro odvětrávání výrobních prostor. Je však možné jej použít k nastavení výkonu libovolného síťového spotřebiče (žárovky, vrtačky, motoru ...) v plném rozsahu (0-100%). Rozsah regulace (resp. spodní mez) se nastavuje trimrem 220k, pro samotnou regulaci slouží lineární potenciometr 470k. Zapojení je velmi jednoduché a pochází ze stavebnice firmy Tipa s.r.o. (návod z Internetu). S jiným triakem, je možné ovládat výkon až několik kW, v mém případě však postačil BT136 (4A). Výkonnějším typem je např. BT138 (12A). Součáska DB3 je diak na napětí 32V, ekvivalentní s typy ER900, BR100 nebo KR9903.
Triak je tedy pro zátěž 4A což je většina středních a menších ufíček. Vydrží přepětí 800V no a hlavně funguje Ventilátor trochu bzučí, čím víc je zregulován tím víc, ale hluk to je menší než hukot vzduchu.
Jestli tomu dobře rozumim, tak tohle by mohlo regulovat tenhle ventilátor? Já jsem u něj myslim čet, že se nemá napojovat na regulaci, ale nevim, jestli tomu věřit, případně proč.. Ještě by mě zajímalo to spojení se zásuvkou, na tý regulaci vidim jenom jednu čokoládu. Snad moc neotravuju, díky..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Jo, řekl bych že to tím zreguluješ. Vidím tam i pojistku. Čokoláda sice jedna ale na 4 kábly. Řek bych že k tomu bude návod, nebál bych se toho. Navíc dole je link na vyrobce těch stavebnic kde můžeš i zavolat pro radu.
Jestli to tomu motoru škodí nebo ne? Nejsem silnoproudař ale já, a určitě nejsem sám, to tak mám zregulovaný a nic negativního nepozoruju. Asi by pro ten motor byla lepší transformátorová regulace ale ty ceny jsou v řádech tisíců...
Taky sem uvažoval že to zapojim do zásuvkový triakový regulace pro žárovky ale to není dělaný na indukční zátež.
Ještě jde ventilátor zapojit do serie s dalším spotřebičem( třeba žárovkou ) a tím snížit napětí čili výkon. Trochu se po foru porozhlidni určitě to tu je řešený...
Otočil jsem topení o 180° ( žebrovím dovnitř ), V noci nacykloval odtah 15m/15m , přijde tam ofuk a je to na pohodku.
Jen bych poznamenal ze vykon topeni ( zapojeni 3x 250W do serie ) je pouhych 83W. Pokud se to podari vyladit tak bych rekl ze dost dobra varianta. Vidím to na 2x 12V vetsi vetraky, jeden bude hnat vzduch proti zebrovi( idea by Kus Hoven ) a druhej bude nad topenim foukat vzduch na kytky dolu...
Jasan, díkes. Nakonec jsem to přepojil, dal do serie jenom 2 telesa a tim zvysil celkovy vykon na 125W. Teploty v noci jsou nyni 15-19 °C coz uz je unosne rekl bych. Este si stim budu dál hrát....
Jak se vlastne celá akce vydaří můžete sledovat v mem growreportu(link v podpisu) ale este neni moc na co koukat...