Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Seknul jsem BigBud ve čtvrtek a pověsil ho nad stínidlo do boxu. Dnes se dozvím co se tam přes výkend dělo... Nechám ho dosušit teda mimo, v úplné tmě a teplotě okolo 10°C. Vlhkost se v místnosti pohybuje okolo 60-80°C. Na dveřích kondenzuje voda, jak kytky funej. Zkusím nějak zamakat na lepším větrání místrnosti, ideální by byla díra ve zdi Budu to kontrolovat proti plísni.
Thai Tanic má 66. den květu dneska začnu proplachovat vodou. Horní pálky nebývají nečekaných rozměrů a od výměny CFL za HPS narostly o 100%. Stonky a kořeny si hmotnost pálek nedávají a kdyby se o sebe neopírali tak lehnou až na zem. Dal jsem všem kytkám jen týden růstu pod 200W světlem a nestihly udělat silný kořenový systém. Příště se budu držet rozpisu výrobce hnojiv a snad už nešlápnu vedle...
kousek BigBudu jsem v pátek podrobil rychlosušárně a o výkendu s kamarády testoval high. Opravdu malý špek stačil pro 3 osoby a několik hodin srandy bylo na světě. Nešrabal, jemná ovocná příchuť. Nejlepší high trval asi 2 hodiny a měl pěkný a příjemný dojezd, žádná ždímačka. Ideální na práci a pokec. Nemám srovnání, kouřil jsem BB poprvé, ale nezklamal mě. Setnul jsem ho radši dřív aby nebyl stoned a povedlo se, v dojezdu má člověk chuť na další larvu.
Abych to tady dotáhl do zdárného konce, BigBud už je nasušen a s občasným větráním se směje v zavařovačce. Objemově ji akorát vyplnil a celková sušina z dvou kusů činí 26,8g. Což je slabší průměr na jednu kytku, takže slabota, ale výnos je úměrný podmínkám. Ideální tvrdost provází hezká lehce Skunk vůně, žádné seno, naštěstí. Je mi jasný že materiál bude eště pár týdnů pracovat, jestli se dřív nedostane doplic, jako že asi ano
Na fotkách je Thai-Tanic 69.den květu, včera zaklepala na vratka zubata s kosou. Z provozních důvodů byl ihned naporcován na menší větvičky a pověšen do improvizované minimobilní bezsmradové sušárny. Tu jsem vymyslel z kartonové krabice a uhl. filtru s vestavěným sunonem 85m3/h
Z přední strany jsou malá vrátka pro regulaci přítahu a filtr dělá v krabici podtlak. Na přítahu je cítit dobré proudění do krabice, tak doufám že to bude fungovat. Zkusím přidat nějaké foto zítra.
Zdravím všechny growers, přicházím v míru s posledním postem druhého kola. Na nějakou dobu teď můžu jen sledovat jak vám to pěkně kvete, taky se snad dočkám.
Jak jsem už výše psal, sestrojil jsem protismradovou mobilní minisušárnu. Přidávám fotodokumentaci.
Na poslední fotce, horní pálky Thai-Tanic. Snad v týdnu už budou pěkne proschlý a proběhne povážení. Můžeme hádat kolik g bude z těch 4 TT, to co je vidět v sušárně + ty 4 pálky