Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Prosím o radu:Před usušením voní krásně...............po usušení seno kde je chyba?? Vysoká vlhkost?? Případně je nějaké kouzlo bo přípravek, který pomůže????
Musíš sušit hlavně pomalu,ve tmě a při tak 60% vlhkosti. Rychlé sušení mi většinou zhnusilo i libové pálky. Ale chuť to zásadně neovlivňovalo. Pokud to člověk nesuší na slunku nebo fakt rychle..
Ale některé modely ani moc nevoní-hlavně že to funguje I když není z toho pak takový komplexní gurmánský požitek.
Jinak dobře usušené pálky je nejlepší skladovat v chladu a tmě. Pak bude chuť a hlavně vůně krásně uchována. Měl sem koštovačku 4roky starého skleníčku a chutnal jako mísa plná ovoce A ještě byl krásně "ledově svěží" ..
edit: tím chladem sem myslel mražák,ale určitě i lednička udělá víc dobroty než nic
taky se mi to parkrat stalo, chyba je v tom ze kdyz to ususis moc rychle tak to tu vuni ztrati, kdyz ti v tom zbyde nejaka vlhkost tak to samy... sus pomalu, dva tydny minimum, spis tri. jak dlouho susis? Nech to az je to uplne suchy, spis takovy vyprahly, pak to zavri do neceho ale vzduchotesne a a ono se tam ten malinkej zbytek vlhkosti co ti zbyl ve stonkach rozleze a pak to ma tu konzistenci akorat... je to suchy ze muzes drtit rukou, ale zase to neni presuseny na prach a jeste to krasne voni...
Tisková oprava:
Ve včerejším vydání našich novin jsme omylem
uvedli, že Jiří Paroubek je z Brd.
Správně mělo být uvedeno, že Jiří Paroubek je zmrd.
Všem obyvatelům Brd se hluboce omlouváme.
hele sus pomalu. Jak pujde zlomit stonek u palic (pri ohnuti praskne, dobre, zadne ohybani) jsou sisky pripravene na uskladneni ve sklinkach. Ty je dobre jeste tak mesic sem tam na chvili otevrit protoze tam naberou vlhkost. A mas luxusne hulitelne zeli!
Mě se oproti zazitemu vyplatilo susit i v teplotach pod 15 stupnu ...a jak rikaji panove idealne co nejdéle. Proces taky zpomalí když listy odstraníš až ve chvíly kdy se budou lámat samy (tím že palici obalí v ní vlhkost zdrží a celý proces sušení tak nabere cca týden k dobru)
asi to jen zopakuju, ale základ je sušit pomalu, sušim přímo v boxu při minimálním odtahu, dřív jsem na ně jěště pouštěl ofuk aby to náhodou nesplesnivělo ale nahovno..když jsem nestíhal usušený kytky zpracovat tak jsem je aspoň občas stříkal rozprašovačem aby tak nepřesychaly (většinou outdoor)
a druhá věc je uskladnění, i sebelíp usušenej model při pokojový teplotě ztrácí, proto nejlepší řešení je mrazák, kdy i po pár měsících (nevim jestli i letech, nemám odskoušeno) je hůlo jak čerstvý..
když není zbytí tak aspoň ve vzduchotěsnejch obalech, co nejvíc ve tmě a chladu..
TO humus flusus: Nechápu co tě nutí reagovat, když je to podle tebe chyba odpovídat................Za titul díky, ty jsi určitě inteligent, nemám pochyb....
Původní příspěvek od NorN2 Mě se oproti zazitemu vyplatilo susit i v teplotach pod 15 stupnu ...a jak rikaji panove idealne co nejdéle. Proces taky zpomalí když listy odstraníš až ve chvíly kdy se budou lámat samy (tím že palici obalí v ní vlhkost zdrží a celý proces sušení tak nabere cca týden k dobru)
souhlas, nizkou teplotou se to zpomali ale strihat ususeny listi z palic je vetsi voser nez z zivejch kytek, ale taky zalezi velikosti sklizne ze jo... ale jinak se suseni da natahnout klidne i na dva mesice, kamos takhle sklizi outdoor, do vanoc ho susi a o vanocich zacina hulit a je to labuznicky koureni...
citace:
Původní příspěvek od humus flusus Lidi se divym,ze tady odepisujete nejakemu magorovi....nevoni-help-jaky pouzit pripravek?????
protoze se to stava skoro kazdymu zacatecnikovi a me to posralo nekolik sklizni nez sem si to suseni vychytal, proto s nim soucitim a nabizim radu aby se mu priste nestalo to samy, vole...
Tisková oprava:
Ve včerejším vydání našich novin jsme omylem
uvedli, že Jiří Paroubek je z Brd.
Správně mělo být uvedeno, že Jiří Paroubek je zmrd.
Všem obyvatelům Brd se hluboce omlouváme.
super nizka vlhkost teplota max 18 stupnu ,pred povesenim dat veskere listy pryc [7-10 dni]...a problem bude naprosto opacny a smrdet bude vsude a vsechno a obcas to provetrat behem mesice take neuskodi [ale tohle neni nic co by tu uz X lidi nenapsalo]