Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Jdou po mě benga-co mam dělat?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
troll
Nový Člen

Karma uživatele troll - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 33

taksem premyslel, podle slengu, stylu, verohodnosti; neni robotnik.igor policejni provokace? Kde vzal huleni na 10 let? Kdyby to bylo bengo, to by byla sranda, ze?

Old Post 15-07-2001 v 20:26 PM
troll je offline   Profil uživatele troll   Find more posts by troll   Foto galerie člena troll   Click here to Send troll a Private Message   Add troll to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hihi
Stálý Člen

Karma uživatele hihi - 83% PěstitelskáKarma uživatele hihi - 83% Pěstitelská

Pohodička ? Příspěvek č. 34

2 troll:
Tak takhle by mohl přemýšlet každej. Takže v klídku a žádná panika
Jo a kde vzal hulení na 10 let? No nevím, ale to je jedno, vždyť je to přece dealer.

Old Post 16-07-2001 v 09:33 AM
hihi je offline   Profil uživatele hihi   Find more posts by hihi   Foto galerie člena hihi   Click here to Send hihi a Private Message   Add hihi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hihi
Stálý Člen

Pohodička To je v pohodě!! Příspěvek č. 35

2 Weedof:
Hoď se do klídku, nemáš se proč stresovat. Tohle vědí na všech bengárnách, maj to prostě pod palcem. A jen když udělá někdo nějakej bordel, tak mu tím hrozijou, ale vesměs je to jen donucovací prostředek. Dokážeš si představit, že by zavřeli všechny tyto lidi? Ne na to nemá stát prachy. A to, že balíš žilky a hulíš sám? No já bych hulil stejně, protože pokud Tě budou chtít zavřít, tak Tě prostě zavřou, stejně jako kohokoliv jinýho, tak proč se nechat zbyytečně omezovat a ještě k tomu zabavit zeldo a, který sem mohl vyhulit?
Jak říkám, donucovací prostředek, žádnej jinej efekt to nemá, prostě a jednoduše lidi se ovládají líp, když mají strach
Mějte se good
Zdarec

Old Post 16-07-2001 v 13:36 PM
hihi je offline   Profil uživatele hihi   Find more posts by hihi   Foto galerie člena hihi   Click here to Send hihi a Private Message   Add hihi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walhalla2000
Grower Team

Karma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 36

Tak to je husta diskuse... Trvalo to fakt dlouho nez jsem ji celou precetl a neprestavam zasnout... A to ma byt komunita groweru komunita, ktera drzi spolu.

Stale ten opakovany problem s danema. (tady na uvod musim rici, ze ac budu mluvit v prvni osobe, NIKDY sem nic neprodal!!!!). Klidne bych i dane z prodeje ganjy platil. Ale komu? a jak? Vzdyt za to nemuzu ja, ze stat zakazuje prodej a tim si on sam uzavira vratka k tomuto nemalemu pramenu sypajicich penizku. A budes i nadale nadavat vsem dealerum, az se to tu legalizuje a oni budou prodavat v kofisopech? Protoze oni BUDOU prodavat v kofisopech. Hlavne ti, co maji doma velkou pestirnu a maji kila huleni za jednu sklizen. Kdo jiny by to mel prodavat? kdo jiny ma zkusenosti? kdo jiny uz ma vypestovano? Nebo budeme cekat pul roku, nez nam neco vypestuje stat a pak nam to proda? asi ne. To je preci blbost...

Cili budete pak chodit do kofacu s devitkou a hrozit jim? ne? proc ne? jen proto, ze ted uz z toho plati dane? nebo proto, ze ted uz svoji prodeji neohrozuji i vas, kdyz je prodej a huleni povoleno? Najednou to budou kamaradi a dobrodinci? A chces mi rici, ze kdyz jsi sice NIKDY nic nekoupil, ze nezajdes pak rad do koface a nezkusis nejaky novy husty model? copak budes porad chtit hulit jen tvuj vypestek do zblbnuti?

S igorem soucitim a doufam, ze mu to dobre dopadne a doufam, ze da vedet, co a jak...

Lidi, mejte se radi, drzte pohromade, neodsuzujte ostatni za prohresky, ktere se lehce muzou stat i vam (vidina lehkych penez je opravdu lakava a neplati to jen u prodeje travky) a hlavne.... az priste budete chtit vzit devitku do ruky a jit nekoho ohrozovat (i kdyz jen v predstavach), dejte si speka, vse jeste jednou promyslete a pokud budete mit stale chut pouzit tu devitku, tak uz radsi nehulte, nedela vam to dobre...

Howgh

Old Post 18-07-2001 v 10:30 AM
Walhalla2000 je offline   Profil uživatele Walhalla2000   Find more posts by Walhalla2000   Foto galerie člena Walhalla2000   Click here to Send Walhalla2000 a Private Message   Add Walhalla2000 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mott
Stálý Člen

Karma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% PěstitelskáKarma uživatele mott - 78% Pěstitelská

Prodej a dane Příspěvek č. 37

Jestli je tu nejaky pravnik, tak by nam mozna pomohl. Nedavno jsem se s jednim teoreticky bavil o trestne cinnosti (napr. kradeze, ...) a pry ze kdyz ty veci prodate, spocitate zisk a z toho odvedete financaku dan, tak vas NESMI prasknout... a kdyz jo, tak je to nejaka procesni chyba a nesmi vas odsoudit... ale byla to jen akademicka diskuse. Stejne by to nakonec bylo anonymni udani... aby se tomu vyhli. Ma k tomu nekdo co rict?

Old Post 18-07-2001 v 12:41 PM
mott je offline   Profil uživatele mott   Find more posts by mott   Foto galerie člena mott   Click here to Send mott a Private Message   Add mott to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hihi
Stálý Člen

Pohodička ... Příspěvek č. 38

Walhalla2000:
Aji když jsi tu debatu celou tak dlouho četl, tak nejsem přesvědčenej o tom, že jsi pochopil to co jsem tím chtěl říct, tak to zkus ještě jednou. Nepotřebuju a ani nebudu držet s někým za jeden provaz, když neuznávám jeho jednání a sobeckost na úkor jisté společnosti! A nepřišlo by Ti fádní číst furt jedny a ty samý názory od všech?
Opakovaný problém s daněma sloužil pouze jako příklad, a souhlasím s Tvým postojem-ovšem to víme všichni.
Pleteš si pojmy, to už nebude "dealer," ale obchodník, se svým obchodem a hlavně nebude žádné společnosti (huličům) kazit pověst a škodit, protože až to tu bude tak už to budou lidi a aji stát chápat. Ale momentální situace je jiná! Jak sám dobře víš a o té tu mluvím.
Rozhodně nebudu nadávat nikomu a nikomu jsem ani nenadával, prezentoval jsem svoje názory a pokud Ti přijdou jako nadávky, tak za to já nemůžu.
A až budou prodávat v Cofeeshopech tak mi to vadit nebude, protože už se na mě a huličskou společnost nikdo nebude dívat tzv: přes prsty a postihovat mě za to, že kouřím a pěstuju marihuanu. A navíc nebudu mít problémy kvůli tomu, že si někdo myslel, že jsem dealer, protože se někdo takovej pohyboval v místě kde se pohybuju já a třeba sem mu byl podobnej (tohle je taky pouze příklad).
Kdo jiny má zkušenosti? Ale, ale, no přece huliči a pěstitelé, nebo ne? nebo jen dealeři? prodávat není nic těžkýho Teď si mě rozesmál. Rozhodně nebudu čekat na to, až mi stát vypěstuje, a nebudu čekat ani na to, až mi vypěstuje někdo jinej-dealer a vypěstuju si a vypěstoval sem si vždycky sám pro svou potřebu, víš, to umí Ti huliči a pěstitelé.
Ale klidně si zajdu do Cofeeshopu a něco good si tam kaufnu i když si myslím, že to nebudu kupovat, protože ten kafáč bude patřit nějakýmu mýmu kámošovi-huličovi, ne dealerovi a prostě spolu zahulíme.
Ne, budu chodit do kafáču s tím, že ne, že z toho platí daně, ale že mě za to nikdo nepostihuje-ale na to sis vlastně odpověděl sám a já sem Ti to jen zopákl No tak kamarádi a dobrodinci to rozhodně nebudou, a když jo, tak mi to nebudou prodávat, logika, ne?
Já neřekl, že jsem nikdy nic nekoupil, řekl, jsem, že jsem koupil tímto způsobem 2x a děkuju víc nepotřebuju. Víš taky Tě musím upozornit, že mám kamarády a s těma, kdyžtak posměňuju nějaký ty výpěstky, neboť taky mimo jiné určitě nepěstuju jeden vzorek, prostě a jednoduše řečeno-nebudu hulit jen svuj výpěstek do zblbnuti.
Walhallo2000: jak po mě můžeš chtít, abych měl rád někoho kdo mě momentálně podřezává větev, na které sedím?? Tak promiň, ale tenhle prohřešek se mi stát nemůže, vidina lehkých peněz je lákavá, ale jak pro koho a v jakým oboru, já třeba pracuju a moc se nenadřu. Jistě pochopíš, že Tvoje zaobírání se s devítkou je zbytečný, neboť to bylo myšelno v hodně nadnesené formě. Jak v jednom příspěvku, tak v druhým.
Takže to je asi tak vše, co jsem zatím napsal, uvítám reakci a následnou debatu
Mějte se good
Zdarec

Old Post 18-07-2001 v 13:06 PM
hihi
Stálý Člen

Dotaz ? Příspěvek č. 39

mott:
ale hoši daně probereme v jiným fóru, co takhle třeba účetní a daňové poradenství? O ty daně tu vůbec nejde, je to jen příčina-prachy! Ale pokud Vám o ně jde, tak nebudu překážet a vyklidím pole

Old Post 18-07-2001 v 13:10 PM
Walhalla2000
Grower Team

Karma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 40

2 hihi - musim na uvod ¨rici, ze taky nemam rad dealery. Nikdy jsem nic neprodal a co jsem neco koupil, uz je pekna doba... Ale jde o to, ze rikat, ze nam podrezavaji vetev. Vzdyt oni za to nemuzou, ze jsou v ilegalite. A i proto si na tom tak mastej kapsi. Kdyby mohl prodavat, kdazdej, kdo pestuje, tak by to urcite nestalo co to stoji... Oni nejsou svatouskove, ale nemuzeme na ne svalovat vsechnu vinu. Jsou i taci, kteri si zahuli (treba poprve), zachlastaj na to a jdou delat bordel. Ja osobne to nechapu, ale jsou taci... A i ti muzou za to, co se deje. A kdyz se nekde vyboura nejakej zhulenej, tak taky "pospini" povest ostatnich hulicu. A pritom neni treba rikat, ze kazdej, kdo ridi zhulenej je clovek, kvuli kteremu po nas jdou benga. Vzdyt i ja ridim obcas zhulenej... Nechlubim se tim! Jen konstatuju. V podstate jediny, co mne na dealerech vadi, je ty nehorazny zisky. Ale na druhou stranu, i spolecnosti oficialni, ktere maji neco, co chteji ostatni muzou hnat ceny kurevsky vysoko (technologie mobilnich telefonu)

Old Post 18-07-2001 v 14:49 PM
Walhalla2000 je offline   Profil uživatele Walhalla2000   Find more posts by Walhalla2000   Foto galerie člena Walhalla2000   Click here to Send Walhalla2000 a Private Message   Add Walhalla2000 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hihi
Stálý Člen

Pohodička ??? Příspěvek č. 41

Kdyz se nekde vyboura zhulenej, tak na to neprijdou, ze je zhulenej, vim to ze zkusenosti, jednoho kámoše. Takže každej kdo řídí zhulenej, není člověk, kvůli kterýmu po nás jdou benga, neznám nikoho takovýho a ani žádnej takovej případ(ale možná je to moje nevědomost, tak mě kdyžtak pooprav). Myslím, že srovnávat něco takovýho s dealováním je blbost. Jsou to dvě rozlišný věci. Navíc ať řídím zhulenej nebo ne, tak je mi to jedno, řídím furt stejně>jediný kdy neřídím, tak je po jakýmkoliv chlastu.
Jistě, že nám podřezávají větev a dokonce i sobě, ale to je jejich věc (že si ju podřezávaj sami), mě jde o nás Huliče. Já jsem taky v ilegalitě, ale ve svojí a nepošpiňuju tím nikoho jinýho než sebe, proto po mě nikdo kvůli tomu, že si pěstuju nejde, ale kvůli tomu, že pěstuju a nějakej blbec může prohlásit, že to mám na deal může jít.
Vadijou Ti ty zisky?, to mě absolutně nezajímá (ty zisky). Mě vadí dealeři.
Prostě a jednoduše není co obhajovat, momentálně je to póvl, kterej škodí nám Huličům, až to budou obchodníci, kteří...ale to už sem psal minule. Dokážeš si představit, kdyby tu nebyli dealeři marihuany, jak by to vypadalo? Každej kdo by chtěl hulit, by si prostě musel vypěstovat a nebo říct kámošovi a ne kupovat. Tím pádem by tu nebyli:
Konzumenti-kteří vědí úplný hovno o ganji a pěstování a hafo z nich nikdy ani nevidělo rostlou kytku, ale myslím tím konzumenta, ne člověka, kterej začíná hulit.
Rádobyhuliči-kteří nejsou schopní, nebo jsou líní se postarat o úrodu na celou sezónu a radši si koupí od dealera, než by vydali tolik námahy.
Prostě a jednoduše bylo by to jiný víc klidový a nikdo by se do nás nesral, protože by nebylo proč.
Ale takhle se do nás serou, protože jim utíkají prachy.
No každopádně budu rád pokračovat v téhle diskuzi, i když si myslím, že z mojí strany jsem řekl všechno a už se spíš jen opakuju.
Mějte se good
Zdarec

Old Post 19-07-2001 v 11:45 AM
majklovec
Stálý Člen

Karma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% Pěstitelská

Příspěvek č. 42

hihi: Asi pořád nerozumím tvému postoji. Nejprve nebyli dealeři, nejprve byli konzumenti. Nejprve musí existovat poptávka pak může následovat nabídka.

Taky se mi nelíbí, že to někdo prodává, ale kdyby to nebylo nelegální, tak z nich budou úplně normální obchodníci.

Nemyslím si, že tě (mě) dealeři nějak ohrožují, nás ohrožuje špatný zákon (je pravda, že vzniknul pro potírání dealerů). Kdyby zákon zněl jinak a já se nemusel bát pěstovat (i když až tak moc se nebojím, vzhledem k tomu, že pěstuju), tak by prodávání ganji na "černém trhu" postupně vymizelo.

Vlastně s tebou v hodně věcech souhlasím.

.: kalkulačka spotřeby :. .:kalkulačka výkonu :. .: Maroc # Afghan :.
............: šlukovka ze žárovky :...........

Old Post 19-07-2001 v 12:33 PM
majklovec je offline   Profil uživatele majklovec   Find more posts by majklovec   Foto galerie člena majklovec   Click here to Send majklovec a Private Message   Add majklovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hihi
Stálý Člen

Pohodička To mě těší, že se shodujeme :o) Příspěvek č. 43

majklovec: jsem rád, že se navzájem shodujeme
Ale nabídka může být před poptávkou a naopak, ale to je jedno Je to nedůležitej detail.
Přesně tak, úplně normální obchodníci, kteří tím nikomu nebudou škodit.
Jistě, že mě neohrožují, nepohybuji se mezi takovýma lidma>ale potenciální riziko tu je.
Vidím, že moje příspěvky pár lidí pochopilo a to je pro mě hlavní.
Mějte se good
Zdarec

Old Post 19-07-2001 v 13:17 PM
papaja
Stálý Člen

Karma uživatele papaja - 89% Pěstitelská

Obecné Příspěvek č. 44

To Butch
pořád se argumentuje 250 za g holandský ceny atd..., proč ne indický nebo marocký ceny?????Chápal bych 50 za g

...

Old Post 19-07-2001 v 18:49 PM
papaja je offline   Profil uživatele papaja   Find more posts by papaja   Foto galerie člena papaja   Click here to Send papaja a Private Message   Add papaja to your buddy list     Navštiv homepage uživatele papaja! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walhalla2000
Grower Team

Příspěvek č. 45

majklovec (+hihi) - nemuzu nez uplne souhlasit s tim, ze nas neohrozuji dealeri, ale spatny zakon. Ty dealeri vzseli z toho spatneho zakona. Bez neho by tu nebyli.

A je pravda, ze tu budou vzdycky. Proc? protoze vzdy bude komu prodavat. Prvokonzumentum, linejm na pestovani a neschpnejm pestovani. A dalsim.

Pro ne bude pohroma, az se ganja legalizuje. Protoze jich pak 95% prijde na buben. Jen malinka cast tech nejvetsich si otevre svuj kofac a bude dal vydelavat tezky prachy.

Jenze pak uz jim to budeme vsichni prat a rikat si, jak jsou to uspesni mladi lide...

Ale i pak se tu budou snazit jiste individua dealovat. Viz holandsko. Dlouho sem nemohl pochopit, proc vedle kofacu taky na ulicich se pohybuji arabasove a nabizeji huleni... Uz to trochu chapu.

I ja si myslim, ze uz se ale opakuju. Vlastne mi prijde, ze oba mluvime o tom samem a pritom se "preme"... Zahulime a uvidime?

Old Post 20-07-2001 v 07:13 AM
dr.dre & Snooop
Nový Člen

Karma uživatele dr.dre & Snooop - 0% Pěstitelská

Pohodička neboj Příspěvek č. 46

udelej to takhle.
bez do lekarny kde se prodavaji caje a kup si sibylum marianske. tak se to jmenuje v SR. nevim jak u vas. kdy by si mnel mit nakej problem a oni si te zavolaji, tak ho tak 2-3 dny pij. a budes cistej. cisti to slusne telo od toxinu. to nato, ze kdyz budes rikat ze takove neco neznas nabo podobne. ale muzou te poslat na odber krve ci moce a tam ti to mohou zistit. a s timhletim cajikem budes cistej jak lalie. a to co jim mas rict uz bude na tebe, ale urcite se nepriznavej. delej blbyho a budes mit klid. drzime ti palce.

smoke with every day

Old Post 20-07-2001 v 14:44 PM
dr.dre & Snooop je offline   Profil uživatele dr.dre & Snooop   Find more posts by dr.dre & Snooop   Foto galerie člena dr.dre & Snooop   Click here to Send dr.dre & Snooop a Private Message   Add dr.dre & Snooop to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Muf
Stálý Člen

Karma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 47

Sranda by byla, kdyby byl někdo od přírody blbej a benga by si mysleli, že zapírá.
Kdo je víc blbej, vyhrává!

[Edited by Muf on 20-07-2001 at 11:27 PM]

Old Post 20-07-2001 v 22:25 PM
Muf je offline   Profil uživatele Muf   Find more posts by Muf   Foto galerie člena Muf   Click here to Send Muf a Private Message   Add Muf to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hihi
Stálý Člen

Pohodička .... Příspěvek č. 48

Walhalla2000:
Hned v prvních dvou větách si protiřečíš a nemyslím, si že jsem to tak chtěl říct, ale je to prakticky podobný.
Protože píšeš, že dealeři vzešli ze špatnýho zákona a bez něj by tu nebyli-to si myslím, že tak to není- a vzápětí píšeš, že tu budou vždycky bez ohledu na zákon a cokoliv jinýho. Nechci Tě chytat za slovíčka, ale...
Jinak si myslím, že to je naopak, kvůli dealingu vznikl ten zákon, ne kvůli zákonu vznikl ten dealing, ale vesměs je to tak provázaný, že přemýšlet nad tím, jak to bylo je zbytečný. Ale jinak je pravda, že nás ohrožuje špatnej zákon a dealeři, ovšem ne pouze v tomhle případě, ale to je už o něčem jiným.
Každopádně jim to nebudu přát a ani nepřát, bude mi to prostě jedno a jako vždy tomu nechám volnej průběh, protože už se mě tento problém po dekriminalizaci potenciálně nebude týkat a budu velice rád.
Mějte se good
Zdarec

Old Post 24-07-2001 v 08:51 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:19 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás