Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
já bych to tu trochu dal dohromady:
- co se týče půdy - pokud máte nějakou levnou půdu která stejně nemá užitečný organismy spíš ty škodlivý (zárodky mušek apod) tak je to vhodný. ale pokud jste jako já orientovaní hlavně na organický pěstování tak je to zlo. prostě zabije nežádoucí hajzly ale i ty žádoucí který pomáhají takže pozor .)
rozmyslel bych si hlavně na co ho chci používat...
trochu sem vyzvídal a v Gshopu mi řekla že se to používá jako předstřik - tzn prvně postřik peroxidem s vodou a až potom stříkat normálně. to samý řekla o zálivce. připadá mi to minimálně divný, nwm co je na tom pravdy ale osobně budu používat na ty řízky jinak ne...
jo a taky jeden důležitej fakt - peroxid technický z drogerie prý není vhodný ! je potřeba koupit ten groušopáckej
jo a ty poslední otázky - nemíchejte to a radši se koukněte na začátek
pro srovnání - ten z ghopu je 30%, litr stojí 250,- a je na něm napsaná firma petr souček - penta - výroba a prodej čistých farmaceutických a speciálních chemikálií
ten z drogošky je technický, stojí asi pětkrát míň což o něčem taky svědčí ptal sem se různě a sice nedokázala odpovědět na tohle ale říkala že prostě za tu cenu to je peroxid asi ne tak čistý (nežádoucí látky - viz pár stránek z5) a tudíž ne tak kvalitní aby se dal používat pro rostliny, nanejvejš si s tim čistit spodky
Nikde žádnej problém, řási, sliz, ani náznak.Vzduchovací kameny se tak nezasírají jak když sem jel Enzymes+ místo H2O2.
Kytky rostou krásně, vůně hodně silná, palici nafouklí, kytka napohled zdravá.
Toť má zkušenost.
Mějte se
Caute nechci zakldat zbytecne nove tema kvuli jendomu dotazu a to ze mam v dripu celkem dost zelene rw kostky napovrchu bylo me receno ze to nevadi ale u nekterych se ukazal naznak plisne peroxid pouzivam pouze do nadrze a nikde jinde s rasama ani plisni nejsou zadne problemy muzete poradit co stym? Reseni by bylo je zakryt coz taky udelam ale nebude to postupovat dal? Dik
Zdravím všechny. Jedu už asi pět let NFT.
Peroxid používám 30%- na postřik 10 kapek/ litr , pravidelně-(každý druhý den) od řízků až do cca 14 dní do sklizně.
Rostliny jsou po nich silnější, zelenější, květy větší, nestalo se mi nikdy, že by spodní patra plesnivěla,atd.
Nemůžu si ho vynachválit-až na to,že je to žiravina jako prase, takže pozor na každou kapku bokem... :-)
Původní příspěvek od koogi Caute nechci zakldat zbytecne nove tema kvuli jendomu dotazu a to ze mam v dripu celkem dost zelene rw kostky napovrchu bylo me receno ze to nevadi ale u nekterych se ukazal naznak plisne peroxid pouzivam pouze do nadrze a nikde jinde s rasama ani plisni nejsou zadne problemy muzete poradit co stym? Reseni by bylo je zakryt coz taky udelam ale nebude to postupovat dal? Dik
Pokud to chytlo plíseň, tak zakrytí ti nepomůže, právě naopak. Nicméně podívej se, zda je to skutečně plíseň, zelená řasa se na tom drží, to opravdu ničemu nevadí, ale občas tam lehce krystalizují soli a z dálky se to zdá jako plíseň, podívej se pod lupou, jestli to mí klasickou vláknitou houbovirou strukturu. Pokud ano, zkus výše uvedené koncentrace H2O2, nebo vezmi nějaký postřik proti plísni, nařeď ho a zlehka aplikuj.
Teoreticky by se dal použít i previcur, zředit a vzít štěteček a tu plíseň na kostce potřít.
Zdravím.. .Chtel sem se zeptat, jestli můžu peroxydem udelat postrik korenů na vybělení. Mám je hnědý z vysokýho pH doufam ze to není plíseň. abych nemusel H2O2 lejt do roztoku kde mám i enzimy....
Původní příspěvek od futeW Mimochodem, na láhvi je napsána trvanlivost cca. rok. To jsem samozřejmě přešvihl. Dochází potom k nějakýmu rozkladu sloučeniny?
Může, na kyslík a vodu... Pokud nedojde k porušení láhve špatným uskladněním. Pokud je obsah čirý a nesmrdí po plastech, ničeho bych se nebál. Podobné informace jsou spíš formální záležitost.
Ahojte, mám zajímavej dotaz:
Dokázal by peroxid zabránit šířící se plísni ve skleníku rozprašováním do vzduchu, po listech, či otřením všech stěn ( v trochu vyšší koncentraci)??? Díky za názory ...
Pepas: můžeš použít na desinfekci se používá koncentrace cca 5 %. Pokud máš plíseň na stonku, tak se mi dobře osvědčily přípravky na bázi jódu (Jodisol, Jodonal).
Ředění 30 % H2O2 na 5 % je vodou, poměry H2O2 1 : 5 H2O
na předchozí stránce padl dotaz ohledně peroxidu a Trichodermy... já osobně si myslím,že při používání trichodermy či např. subculture je zaprvý používání peroxidu zbytečný - chránit rostliny mají právě tyto přípravky...zadruhý peroxid tyhlety šikovný houbičky jistojistě zabíjí - myslim,že peroxid nerozezná,jestli je plíseň pro kyti prospěšná či nikoliv ... KILLING EVERYTHING :-)