Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nemyslim si ze prumer 1m je malo.. spocitejte si plochu kterou to sestikilo bude osvetlovat obvod je 3,14 x 1 m takze osvetlovana plocha bude 3,14x0,8 = 2,512 m ctverecniho...coz je na sestikilo moc proto se dava do tohodle systemu treba 3x400w nebo alespon 2x600w kdyz mu ve finale zustane vevnitr volne misto s pruerem 60 cm coz je 30 cm na stranu od vbojky bude to idealni ak mu vyjde plocha na osviceni nejakych 1,5 m ctverecniho coz uz je prijetelny na jednu tuhle lampu...
Čau vypadá to hezky, jen nevím zda výběr více druhů modelů bude výhoda spíše bych jel stejný model abych přibližně srovnal dobu květu,výšku a šířku rostlin. A taky zvážil možnosti ventilace páč se blíží teplé dny a přecijen u toho vertikálu je velký problém s teplotou jak jsem zjistil sám . Jinak hodně zdaru
mám tam průměr 50 takže cca přes 40 cm od cooltuby mám. Plocha si myslím že je dostatečná a výběr modýlků luxusní. Nechme se překvapit. ventilace je pořešená ale ne dodělaná
Ahoj,
dal jsi si s tím pěknou práci, ale předělávat to stejně budeš určitě - tedy jestli budeš chtít pokračovat s vertikálním scrogem, sám časem v praxi zjistíš jákých chyb ses dopustil
Nevidím to si ce zdaleka tak divoce jako Wamparjan ale když se budeš podobně jako on snažit jít cestou horizontálního stadionu, tak budeš mít přinejmenším stejný efekt s méně práce ... je fukt, že Wamp to má tedy spíše vše ve stejné výšce a ne v účku-stadionu, přesto, že menší kytky dává správně doprostřed, tak prostor nemá zdaleka dokonale využitý ...
Aby jsme si rozuměli - opravdu není u horizontálu výhra mít kytky ve stejné výšce, hlavní je maximalizovat osvícenou plochu a při tom mít stále jakžtakž servisní přístup...
Bohužel má ale pravdu s tím, že kytky by měli být venku a ne uvnitř sítě a to bych viděl jako největší chybu - minimální vzdálenost od cooltuby s šestikilem je ve vertikálů 40 cm - možná spíše 45. Na větrání pak už nezáleží, většina kytek prostě to množství světla z méně 40 cm nedává, vybělává, vyhání antény a je řídká a má zkroucené listy (vypadá topodobně jako např. rybíz při napadení mšicema nebo broskev při krabatění listů - akorát bez červených fleků)
doporučuji, aby jsi si to nechal otevíratelné - díky těm malím okum tam nestrčíš ruku a nebudeš moci dostatečně dobře rozprostřít pálky ve stejné vzdálenosti od lampy po celém prostoru...
ale určitě se to ňáko dá - já jsem si tím prošel také a udělal jsem hromadu chyb proto ti držím palce a sám uvidíš jestli na to budeš mít po té hromadě práce stále ještě náladu...
ZDAR A SILU
a K+ za odvahu a snahu
p.s. snad to ňáko rozumně vychytáš s tím chlazením té cooltuby a odběrem vzduchu zeshora
2 hellboy: nějak jsi to moc nepochopil. květiny rostou zvenku.. Mám tam teplotu na pletivu 23 stupnu což je akorát. Ventilace z vrchu je pořešená neboj jen ještě nemám čas dodělat pacháč
Co se týče přístupu ke každý květince se dostanu stejně, ke každé mám přístup díky otočnému systemku a pořád mám prostor pod pletivem kde můžu prostrčit ruku dovnitř popřípadě z vrchu se tam taky dostanu.
Každopádně už se mi honí v hlavě myšlenka zpracování mikrodripu do vertikálu ve více řadách ale to uvidíme
Tak jsem se na to kouknul poradne a byl to jen opticky klam, ted uz jsem si vsiml, ze to cpes z venku, takze cajk to byla moje haluz
Jinak stejne trvam na tom, ze casem muze byt voser se s tim vyplejtat i kdyz to mas otocny a mas pristup ze zdola i ze zhora ... ja jsem to mel take otocne na kruhu a koleckach, mel jsem tam ze zdola vetsi pristup a nemel jsem to tak vysoke - takze ze shora take lepsi nez ty ....
mno a presto jsem si nekdy pripadal jako hadi muz a ruce jsem kroutil do te doby neznamych tvaru a krivek - zkousel jsem davat i vetsi ocka, ale v tech to tak lehce nedrzi...
Ale aby jsi me spatne nepochopil, vzdycky jsem to nejak zvladnul a kdyz si s tim clovek pekne pohraje a podari se mu vyplnit vetsina plochy, tak je to dost funkcni, prece jen ta plocha v kruhu je ohromna oproti horizontalu. Nicmene kazdej, kdo to je zalejval a natoz obiral a proplejtal tak nadaval jak spacek
stejne jsem u toho zustal a zkusil to vicekrat a nelituju toho ikdyz ne vzdy to vyslo uplne dle mejch predstav...
Je fukt, ze ted bych uz uprednostnoval mene narocny system na udrzbu, ale to je i nedostatkem casu a mista - coz ty oboji asi mas ja to nemel nikdy tak vymazlene jako ty
jen bachy at ti to neroste prilis do strany - mas to na vejsku dost vysoke a chces asi vyplnit co nejvic prostoru i na horu, holt budes trochu dele na vegu ...
s temi 40 cm to bylo mineno bez stinitka v cooltube ... bez cooltuby uz jsme opaloval
Heellboy: jojo přesně jak říkáš je to něco to vyplejtat ale zase ono když si k tomu sedneš s brčkem a kafíčkem po ránu tak je to taky něco jiného Už tam mám pár nedostatků který v příští várce budu chtít změnit. Jedná se hlavně o tu vegetační fázi. nejradši bych tomu udělal 3-4 patra a zkusit mikrodrip
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.