Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Guess to sa vyvratit neda, samozrejme mas pravdu.. toto je jediny pre mna dostatocncy dovod aby som si nerobil iluzie o svetlych zajtrajskoch.. ludia su proste nenazrane prasata, ako vravis, kazdy z tej s prepacenim zasranej luzy by okamzite tuzil po sukromnom palaci.. rad by som napisal ze za to moze konzum a media ktore nas ucia zivotnemu stylu mam viac -> som lepsi -> som ubercool. Ale asi to mame zakrenene niekde hlboko v tych nasich ubohych zcvrklych dusickach .
vřele doporučuju shlédnout alespon první půlhodinu někteří z vás se pak vyvarují bezzubích názorů
Taky se zeměřte na to, jak je prezentován člověk jako takový... podle toho musí vypadat i systém ve kterým žije...
pokud u toho někdo tu půlhodinu vydržíte, napište mi sem pls nějaké dojmy... rád je budu konfrontovat... DVORKA
Čtu to tu a prakticky každej má pravdu. Nějaká ideální společnost neexistuje, resp. ti co mají peníze a moc, ti to nechcou.
Představte si, že na světě nebude 50 druhů chleba, ale jen 3-5. Vyber si. Budeš mít to samé co týpek v Indii, v Austrálii, ČR, Zambezi, USA ... nezáviděli bysme si.
Nebylo by 500 druhů aut, ale 3-5(nebo jen 1). Všechny plus mínus stejné (no dobrá, pro přepravu materiálu by mohly mít firmy kamion či dodávku, ale jeden druh pro všechny).
Zmizela by závist (to je dobrej motor pro nenávist).
Peníze, co by se jinak narvaly do vývoje nových (zbytečných) druhů aut, by se dala investovat do jiných forem vývoje. Třeba vesmírných letů, alternativních pohonů, řešení problémů
Nežrali bysme 200 druhů ryb, ale třeba jeden měsíc by byl k dostání jen sleď a makrela. Další měsíc jen losos a já nevím pangasius. Mezitím by se ostatní druhy mohly množit, aniž by je člověk vychytal -> nezničili bysme si (jako hloupí lidé co jsme teď) ekosystém co nás živí.
Pokud by se ušetřilo na více věcech a opravdu by se dalo makat na alterntivním pohonu (voda, sluneční energie, elektromagnetický pohon (ten mám v hlavě) tak by mohly jezdit auta čistě.
Je toho tuna. Ale to by znamenalo: přestat chtít víc a víc (což je prakticky nereálné, pokud by nepřiletěli UFOni a řekli: ne ne ne, takhle to dál nejde. Vaši mocní a bohatí (bankéři) to dělají špatně, bu´d půjdete tak jak vám říkáme my, nebo bude konec.
Může mi někdo říct, proč mají nejbohatší lidi na světě xxx miliard peněz ? K čemu jim to jako je ? Prakticky k hovnu. Akorát si tím honěj ego (tihle patří do pekla se vším všudy).
Kua, dlouhej příspěvek
Jestli nemá hlavu ani patu, tož se nezlobte. Ale něco z toho vyčtete. Ale nemyslím si, že se člověk někdy změní. Obyčejný člověk toho nechce moc, jen klid pro sebe a svoje známé/rodinu.
to ortaniel: a kam by ses zařadil Ty ? ke kterému proudu lidí ? honit majetek za každou cenu nebo dobrovolná skromnost ? Já třeba ubec nemám potřebu se s někým materiálně srovnávat ,ale jinak -vědomostně snad ? takže tím trochu popírám tu teorii "lidství" mít za každou cenu všeho nejvíc a necitím se méněcenný . Chápu že určitý lidský vlastnosti jsou a jsou genově daný ,ale všeho s rozumem , musí někdo vládnout ?
Původní příspěvek od Ortaniel Čtu to tu a prakticky každej má pravdu. Nějaká ideální společnost neexistuje, resp. ti co mají peníze a moc, ti to nechcou.
Představte si, že na světě nebude 50 druhů chleba, ale jen 3-5. Vyber si. Budeš mít to samé co týpek v Indii, v Austrálii, ČR, Zambezi, USA ... nezáviděli bysme si.
Nebylo by 500 druhů aut, ale 3-5(nebo jen 1). Všechny plus mínus stejné (no dobrá, pro přepravu materiálu by mohly mít firmy kamion či dodávku, ale jeden druh pro všechny).
Zmizela by závist (to je dobrej motor pro nenávist).
Peníze, co by se jinak narvaly do vývoje nových (zbytečných) druhů aut, by se dala investovat do jiných forem vývoje. Třeba vesmírných letů, alternativních pohonů, řešení problémů
Nežrali bysme 200 druhů ryb, ale třeba jeden měsíc by byl k dostání jen sleď a makrela. Další měsíc jen losos a já nevím pangasius. Mezitím by se ostatní druhy mohly množit, aniž by je člověk vychytal -> nezničili bysme si (jako hloupí lidé co jsme teď) ekosystém co nás živí.
Pokud by se ušetřilo na více věcech a opravdu by se dalo makat na alterntivním pohonu (voda, sluneční energie, elektromagnetický pohon (ten mám v hlavě) tak by mohly jezdit auta čistě.
Je toho tuna. Ale to by znamenalo: přestat chtít víc a víc (což je prakticky nereálné, pokud by nepřiletěli UFOni a řekli: ne ne ne, takhle to dál nejde. Vaši mocní a bohatí (bankéři) to dělají špatně, bu´d půjdete tak jak vám říkáme my, nebo bude konec.
Může mi někdo říct, proč mají nejbohatší lidi na světě xxx miliard peněz ? K čemu jim to jako je ? Prakticky k hovnu. Akorát si tím honěj ego (tihle patří do pekla se vším všudy).
Kua, dlouhej příspěvek
Jestli nemá hlavu ani patu, tož se nezlobte. Ale něco z toho vyčtete. Ale nemyslím si, že se člověk někdy změní. Obyčejný člověk toho nechce moc, jen klid pro sebe a svoje známé/rodinu.
No hlavu a patu má, ale jinak je to nesmysl. Přečti si ještě jednou, co jsi napsal a zkus se zamyslet, jestli jsme tady už náhodou něco podobnýho neměli A rozhodně mi nepřijde, že by v tý době díky tomu nějak přebejvali peníze na něco jinýho. A to z jednoho prostýho důvodu. Lidi prostě ztratěji motivaci se snažit. Tzn. bude míň lidí pracovat, sníží se výkon a proto ani nebudou žádný peníze navíc. Proč by se někdo měl snažit, vzdělávat se a tvrdě makat, když se pak bude mít stejně, jako ten, co se celej život fláká? Tohle by naopak vytvořilo jen společnost plnou flákačů a parazitů. Teda do doby dokud by bylo na kom nebo na čem parazirovat.
Já seřadím ke skromným lidem. Stačí mi málo k životu. Už od dětství jsem nechtěl po máti kdejakou pičovinu, kdejakou hračku. Spíš naopak.
Naopak, lidi co chtějí mít víc a víc a druhým jen závidí jsou mi protivní a z těch megabohatých je mi zle. Hnus největší.
Nikdy jsem nikomu nic nezáviděl (kór když si to zasloužil). Naopak všem přeju úspěch. Ale jsem asi jeden z mála. Většina lidí je prostě jiná. A proto si myslím, že lidi nemaj šanci to zlomit.
Georg: Na co peníze ? Peníze jsou hloupost. O těch to vůůůbec není.
A máš recht, už to tu bylo. Jenže bohužel naroubováno na špatnou ideologii vedení lidu (pomocí strache, represí a zákazů). To nebyla ta správná cesta.
Kapitalismus co tu je teď (monetární systém přesněji) není teda o moc lepší. Akorát je tu mnohem víc značek pochybných kvalit. Už ani to pivo není co bývalo (protože se nedělá jak dřív 6 měsíců ale 6 týdnů (a navíc z granulátů). Kvalita je nejlepší recept hehe.
Původní příspěvek od Ortaniel Georg: Na co peníze ? Peníze jsou hloupost. O těch to vůůůbec není.
Naopak peníze jsou jednou z nejdůležitějších věcí na světě Všechno zboží a služby musí být nějakým způsobem oceněny, stejně jako třeba práce. Pokud by tomu tak nebylo, dřív nebo později by začlo docházet k plýtvání a k před tím zmíněnému parazitování na systému. A taková společnost by neměla šanci na přežití. Nebo víš snad o nějaké jiné alternativě, jak tohle vyřešit?
A k tomu pivu. V kapitalismu mají šanci jen takové produkty, které si lidé kupují
GeorgeJung: Ty si marný ..jediné co musí člověk je umřít. Ale rozhodně né se hnát za penězma. Jestli jsi na to ještě nepřišel, tak to je jen bezcenná věc. Barevné papírky.
Jak to prosím tě bylo před x tisíci lety ? Když lidi peníze neměli ? Rozhodně neplýtvali přírodou a nedrancovali ji jen proto, aby měli víc barevných papírků. A rozhodně neparazitovali. Žili v souznění se Zemí. To se o "civilizovaném" světě dneška rozhodně říct NEDÁ.
Jsem po noční, tak se mi to nechce moc rozepisovat a chci jít spát ale pro příklad uvedu jak to funguje v USA:
1) Je hlavní (soukromá - Rottshield, Rockefeller atd, taková sebranka hajzlů) banka, která jediná může vydávat peníze .. dřív to tak nebylo, ale v roce 1913 si to prostě bankéři bez svolení vlády (bylo před Vánoci a skoro nikdo tam nebyl a zbytek se uplatil) zanesli do zákona, že jen ONI můžou vydávat peníze. (v roce 1933 tuším, dokonce všichni občané pod trestem vězení museli odevzdat všechno zlato co měli .. té bance)
2) Tato banka půjčuje od té doby všechny dolary s úrokem Spojeným státům. Samo USA si to tisknout nemůže.
3) USA potřebuje někde vydělat. Může buď investovat a vydělávat(tím že půjde do války a bude těži ropu - snížit dluh), nebo půjčovat lidem a dát si k tomu svoje úroky. Aby splácela svůj nekonečný dluh vůči té soukromé bance.
4) Pokud sis třeba půjčil, potřebuješ to splatit, třeba podnikáním. Musíš mít co největší zisky a co nejmenší provozní náklady. Ty snížíš buď levnou pracovní silou nebo nekvalitním materiálem (moukou, vejci, mlíkem, cementem, čímkoliv levnějším nebo náhražkami - viz populární Éčka v jídle)
A jsme třeba u toho piva. Radegast třeba potřebuje vydělat co nejvíc, tak už nenechá to pivo ležet 6 měsíců, aby dobře zrálo, pivo z chmele nasálo tu hořkost atd atd, ale udělá se granulát + voda a nechá se to 6 týdnů (i míň ?) uležet a honem na trh. A tady se ztrácí kvalita (toto není případ malých pivovarů s malým výměrem(nebo jak se tomu říká), ti mají pivo poctivé.
To máš to samé kuřata z Lidlu. Nahoní se to kdejakým gyzdem(ani nechci vědět jakým), aby za x týdnů mohli kuře klepnout a nacpat do obchodu.
Před těmi 30 lety bylo možná jen jedno kuře z Xaverova, ale kurva bylo jaksi poctivé. Dneska aby ses bál vůbec něco žrát.
Jenže dnešní doba prostě velí, že si každej chce vydělat a mít tuny peněz. Tak to bude šidit. Nu což. Máme co jsme chtěli.
Původní příspěvek od Ortaniel GeorgeJung: Ty si marný ..jediné co musí člověk je umřít. Ale rozhodně né se hnát za penězma. Jestli jsi na to ještě nepřišel, tak to je jen bezcenná věc. Barevné papírky.
Jak to prosím tě bylo před x tisíci lety ? Když lidi peníze neměli ? Rozhodně neplýtvali přírodou a nedrancovali ji jen proto, aby měli víc barevných papírků. A rozhodně neparazitovali. Žili v souznění se Zemí. To se o "civilizovaném" světě dneška rozhodně říct NEDÁ.
Jsem po noční, tak se mi to nechce moc rozepisovat a chci jít spát ale pro příklad uvedu jak to funguje v USA:
1) Je hlavní (soukromá - Rottshield, Rockefeller atd, taková sebranka hajzlů) banka, která jediná může vydávat peníze .. dřív to tak nebylo, ale v roce 1913 si to prostě bankéři bez svolení vlády (bylo před Vánoci a skoro nikdo tam nebyl a zbytek se uplatil) zanesli do zákona, že jen ONI můžou vydávat peníze. (v roce 1933 tuším, dokonce všichni občané pod trestem vězení museli odevzdat všechno zlato co měli .. té bance)
2) Tato banka půjčuje od té doby všechny dolary s úrokem Spojeným státům. Samo USA si to tisknout nemůže.
3) USA potřebuje někde vydělat. Může buď investovat a vydělávat(tím že půjde do války a bude těži ropu - snížit dluh), nebo půjčovat lidem a dát si k tomu svoje úroky. Aby splácela svůj nekonečný dluh vůči té soukromé bance.
4) Pokud sis třeba půjčil, potřebuješ to splatit, třeba podnikáním. Musíš mít co největší zisky a co nejmenší provozní náklady. Ty snížíš buď levnou pracovní silou nebo nekvalitním materiálem (moukou, vejci, mlíkem, cementem, čímkoliv levnějším nebo náhražkami - viz populární Éčka v jídle)
A jsme třeba u toho piva. Radegast třeba potřebuje vydělat co nejvíc, tak už nenechá to pivo ležet 6 měsíců, aby dobře zrálo, pivo z chmele nasálo tu hořkost atd atd, ale udělá se granulát + voda a nechá se to 6 týdnů (i míň ?) uležet a honem na trh. A tady se ztrácí kvalita (toto není případ malých pivovarů s malým výměrem(nebo jak se tomu říká), ti mají pivo poctivé.
To máš to samé kuřata z Lidlu. Nahoní se to kdejakým gyzdem(ani nechci vědět jakým), aby za x týdnů mohli kuře klepnout a nacpat do obchodu.
Před těmi 30 lety bylo možná jen jedno kuře z Xaverova, ale kurva bylo jaksi poctivé. Dneska aby ses bál vůbec něco žrát.
Jenže dnešní doba prostě velí, že si každej chce vydělat a mít tuny peněz. Tak to bude šidit. Nu což. Máme co jsme chtěli.
A jdu spát.
No tvůj hlavní problém je v tom, že si pleteš honbu za penězi s funkcí peněz Mohl by si trochu specifikovat tu dobu před x tisíci lety?? Protože Peníze jsou tady prakticky od jakživa a když to nebyly peníze, tak to byly drahé kovy nebo cokoliv jiného, co usnadňovalo směnu, protože jinak to prostě nejde. A před tím lidi ani parazitovat nemohli, nikdo by se o ně nestaral. Neexistovala žádná sociální politika! Navíc lidí bylo tak málo, že prakticky všechny zdroje byly neomezené, což se o dnešní době říct rozhodně nedá!!
A k tomu příkladu. Zkus míň věřit nesmyslům, jako je zeitgeist, a radši si nastuduj něco o monetární politice a principech bankovního sektoru. Pak třeba pochopíš, proč si státy nemůžou sami tisknout peníze a že je to v zájmu nás všech.