Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
me se hodne osvedcilo michani kokos,obyc hlina na pokojovky,raselina a hlina na sukulenty(vsechno stejnym dilem)a jeste perlit vod oka(.hlavne kvulitomu,urcite vsichni znate kdyz je puda hodne sucha, tak je problem to zalejt ,tvori se kaluze,tvori se prohlubne a dlouho to trva nez se voda vsakne(stimhle slozenim se mi to nikdy nestalo voda se krasne vsakne a zbytek protece). a urcite vsichni malo wataznici znate ze puda ne a ne proschnout ani za 6dnů.zde nastava problem(ma se stridat mokrej a suchej cyklus, to by ovsem nebyl problem,problem je hnojeni kdyz bych cekal nez puda vyschne tak bych hnojil tak jednou za 10dni coz mi moc nevyhovuje. stim slozenim co sem napsal mi puda vyschne max do 3dnu a hlavne je tařka nemozny ji prelejt.snad nekomu muj navod bude .mejte se !ZAU!
uolne staci kdyz budes merit ph.zalivky ten testr stoji par korun a co namichas za substrat..no myslim ze to tady dost lidi precenuje neni to az tak podstatny..kytky zijou z toho cim je zalejvas.. [/B]
Dovolím si nesouhlasit.
Myslím si,že pokud pěstuješ klasicky v zemi je kvalitní substrát to nejdůležitější
a přihnojování je už jenom takový přilepšení.
Čau.
kouří táta kouří máma kouří dcera kouří syn proč by nemohl prach a broky hulit taky Temelín ?
30% zahradnický substrát B
30% substrát pro kaktusy a sukulenty
20% agroperlit
20% Plagron Biohumus
?? Je to vhodná kombinace ??
Možná je zbytečný míchat tam ty dva druhy substrátu, to si radši zainvestuj do Keramzitu a taky ho tam trohu přihoď, určitě jsou i vhodnější kombinace a substráty, ale takle určo taky sklidíš
Problémy s fórem, nebo potřebujete jen upravit své téma? Pošlete PM.
Mám dotaz,jakej substrát použít pro semínka,který přepěstovávám doma v kelímku. A jakej substrát použít,když chci potom vysadit malý rostlinky ven?
Nejvíc se mi libí tato varianta:
40%.......Zahradnický substrát pro kaktusy (idelaní PH 6-7)
27%.......Lignocel(normalní lisovanej kokos) ((udrží vlhko))
23%........bio humus(hovínečka kalifornskejch žížal)
10%.........perlit (místo písku)
Co vy na to? Nebude tahle varianta příliš silná (moc hnojiva)pro semínka v kelimcích? A nebude naopak příliš chudá pro rostlinky přesazené ven do země.Myslím si, že pro rostlinky venku by to mohlo být idealní pokud je sem tam něčím přihnojím. Ale raději se dvakrát zeotám, než to jednou posrat :-)
Díky za rady.
caw..
Chcel by som dat out"..na stromy a rozmyslam dat do substratu vo vedrach dážďovky..(žižaly)
Neviem ci je to dobry napad, ale teoreticky by to mohlo fungovat...prevzdusnovali by podu a pretvarali ju na humus....
Nemate tu niekto skusenosti z tymito zvieratkami ? alebo co si o tom myslite ? dik..
Původní příspěvek od kolumbus caw..
Chcel by som dat out"..na stromy a rozmyslam dat do substratu vo vedrach dážďovky..(žižaly)
Neviem ci je to dobry napad, ale teoreticky by to mohlo fungovat...prevzdusnovali by podu a pretvarali ju na humus....
Nemate tu niekto skusenosti z tymito zvieratkami ? alebo co si o tom myslite ? dik..
Zdravím.
Já používám do substrátu kompostovanej kozí hnůj ten je plnej hnojňáků (taková malá dešťovka),když to nebudeš přehánět s chemickejma hnojkama
tak vtom kýbly v pohodě vegetěj celou sezonu.
Zrovna dnes jsem vysypával zapomenutý kýble od loňska a bylo jich tam plno.
Jo jo jsou to velcí pomocníci.
kouří táta kouří máma kouří dcera kouří syn proč by nemohl prach a broky hulit taky Temelín ?
Původní příspěvek od strk cau mate nekdo zkusenost s Plagron royal mix?
Přímo zkušenosti s ním nemám, ale vím že je předhnojenej na docela vysokým Ec, šetrnější k malým rostlinkám, či klonům, nebo co budeš sadit by byl Light mix, taky od Plagronu a myslím, že vychází i cennově líp.
Problémy s fórem, nebo potřebujete jen upravit své téma? Pošlete PM.
70% substrat
20%kokos + neco malo perlitu
10% biohumus od plagronu.
Ale chtěl bych se zeptat, nejsem si jistej kolik tam dát toho biohumusu a jak je to potom s hnojenim. Chtel bych potom kytky regulerne hnojit plagronovskejma hnojkama, ale nevim jestli bych je tim neprehnojil. Ale rikam si, ze kdyz je to venku, tak se toho hodne vsakne.
Ten biohumus je tam na obohaceni, jelikoz mi prijde, ze ten obicejnej substrat z obchodu nema moc vyzivnejch latek.