Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ten písek nevim nevim. je pravda že se používá k provzdušnění půdy ale já mám pocit že sou ty zrna moc malý a moc to neprovzdušní takže je potřeba asi nějakej special
Jn ja to se seminkama resim tak ze si vezmu nejaky podtacek nasipu do nej hlinu... pak pekne promocim (seminka nesmi ale plavat !!) a pak prekriju stackem... nebude vznikat unik vlhkosti ... je to asi nej metoda... (kostky sou taky dobre aletak je to podle me zbytecnost....
caute mam otazku mozem pouzit 2x ten isty substrat ? mal som 5 samcov a supol som ich do jedneho kvetinaca ... a zostala mi hlina a chcel by som do nej nasadit dalsie sadenicky ale v teh hline su pootrhovane korene s tych samcov .. nebude to vadit sadenickam ?
delux - mě to problémy nedělalo. akorát sem to hrubě probral od kořenů, nechal dva měsíce stát (tedka bych to nechal stát dýl) a dal k tomu jinou hlínu. jeden díl z osmi starý plus nová
ještě jsem přemýšlel že kolem kytek do zemi dám plastoví pás dokolečka stočeného aby živiny šli hlavně do kytky a neunikaly nebo to zakopat zrovna s velkým kýblem a udělat do něho díry
Na podzim jsem se díval na Receptář prima nápadů a tam bylo jak udělat substrát z listů. Prostě uděláte hromadu listí a zasypáváte obič. hlínou a prohrabujete, listí nesmí být suché, takže se musí zalívat. Když chcete aby to bylo ještě rychlejší tak si koupíte nějaký prostředek na humus a to má obsahovat nějakých deset bakterií na zrychlení rozkladu. Nesmí se na to sypat vápno protože to ty bakterie zabije a nesmí se to udupávat. Příští rok to určitě vyskouším.
Má se to rozkládat 4 měsíce.
NAzdarek, mozem sa spytat , ked pouzijes substraat na kaktusy a sukulenty , tak potom to asi potrebujes dost hnojit co>? navise hnojivo ti znizuje pH nie.?
Původní příspěvek od Amsterdam NAzdarek, mozem sa spytat , ked pouzijes substraat na kaktusy a sukulenty , tak potom to asi potrebujes dost hnojit co>? navise hnojivo ti znizuje pH nie.?
Určitě né dost, ale aby se holky měly dobře, tak přihnojovat budeš muset, uděláš dobře když si tendle substrát ještě trochu upravíš, například přidáním koňskýho trusu, perlitu pro provzdušnění a keramzitu pro držení vlhkosti, takovejdle substrát potom můžeš přihnojovat podle množství udávaného od výrobce, hlavně v květu budou holky hladový. Jinak hlína není při přihnojení, tak citlivá na změnu Ph, takže se nemusíš zase tak obávat nějakých velkých změn kyselosti.
Problémy s fórem, nebo potřebujete jen upravit své téma? Pošlete PM.
Amsterdam
uolne staci kdyz budes merit ph.zalivky ten testr stoji par korun a co namichas za substrat..no myslim ze to tady dost lidi precenuje neni to az tak podstatny..kytky zijou z toho cim je zalejvas..
Prosim vas o radi... tikajuceho sa mojho outdooru mam cca 140 semiacok takze musi to bit nieco lacnejsieho na tak vela rastiliniek a rospocet na pôdu mam len 15 eur
na policku mam celkom v pohode hlinu no chcel bi som ju zmiesat so zahradnickim substratom ( este neni kupeni.. ale bude sa muset pohibuvat cena kolo 20l - 3eura) plus slapacince,piesok.. a pocul som ze je dobri aj kokos na udrziavanie vlhkosti len neviem ci tam mozem dat klasicki kokos na konzumaciu ..... v tomto obore som neskuseni je to moj druhi out a chcem ho mat pochopitelne co najuspesnejsi ....
dano - hodně dobrá hlína je floria květinový substrát (50l za 170kč)...teoreticky stačí na 6 týdnů...potom to řeším rašelinou, perlitem, keramzitem a v neposlední řadě třeba kompostem nebo granulovanýma hnojivama...také rohoska nebo kostní moučka je levná záležitost
letos zkoušim vlastní levnej mix kterej by měl být velice účinný : ))
ad substráty na kaktusy a sukulenty - nejsou špatný ale ani nejsou nějak dobrý. rozhodně namíchat s něčim protože když zalívám tak voda zůstává na povrchu...navíc mám pocit že kvůli těmhle sem si dvakrát přinesl hmyz do domu
No jo já používám kaktusovej substrát spíš na maličký a na klíčení-kuli jeho propustnosti,-párkrát jsem to v těch humusech a černozemích přelil. Samo, že musí bejt v květináči s odtokem- neroste to sice jak raketa, alee za to pomalu ale jistě
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.