Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny! Z důvody letošní úrody (neúrody) venku jsem dlouho uvažoval o zrealizování skřině a hned jak se ocitlo trochu více peněz po kupě tak jsem do toho kopl, rozhodnul jsem, že si léto vynahradím. Seskládal jsem to takto:
Rozměry:
150x140x60cm (v-š-h)
Osvětlení:
-a - wing medium
- 400 W Sunmaster Super HPS
Hnojky:
-biobizz rootjuice
-biobizz grow
-biobizz bloom
-biobizz top max
-biobizz bioheaven
+ dokoupim nějaký final
Ventilace:
-2x Ventilátor Ruck RK 100L - jeden přítah,druhý odtah
-pacháč 300 m3/h
-plus klipsňák na ofuk
Ostatní:
Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu SPS 818A
Regulátor otáček na klipsňák
Brons regulátor otáček ventilátoru s termostatem
Diamantová fólie
Květináče 6l
Teplo-vlhkoměr
Osazenstvo:
8x Blue Hen - kříženec Blueberry a Silver Haze 75% sativa, 25% indica
První problém s přítahem příliš teplého vzduchu jsem vyřešil přemístěním skříně blíže k oknu, do rohu dvou venkovních zdí. Přikoupil jsem flexi trubku a dotáhl přítah na parapet.
Vháním vzduch o teplotě kolem 19° a udržuju teplotu 26°.
Zvlhovačka bohužel ještě nestihla přijít - vlhkost okolo 40%
Ph metr nevlastním.
Pro lepší představu přidávám pár prvních fotek.
1den/růst, 18/6,
hlína hodně klesla bohužel jsem neměl po ruce další na dosypání, takže počkám až se holky zakoření a poté chybu napravím. Přepínat budu po 9-10 dnech jednak z hlediska časových a navíc jsem zvolil genetiku, která se dorůstá vyšších rozměrů a na to já nemám prostor.
Hnojím: rootjuice 4ml/l
bioheaven 2ml/l
Odjíždím na hory, takže další zpravodajství za týden
Hodně zdaru vám i vašim kytičkám v roce 09.
Doporučuji spíš počkat až kořeny prorostou ten květináč a potom dosypat tu hlínu na dno, protože pokud jí dáš na vrch, tak tam bude k ničemu, pač z toho stonku stejně žádné nové kořeny nevyraší a ty co tam jsou směrem nahoru nerostou.
ček uznávám že přítah je ted zbytečně silnej, ale při koupi těch komponentů jsem myslel i na budoucnost, takže pokud skříň někdy rozšířím určitě nebudu přítahu litovat, navíc přítah reguluju otáčkoměrem, takže vtom žádný problém nevidím
Takže venku nám mírně přituhlo, což alespoň mi maximálně vyhovuje. Jednak můžu dneska konečně odjet na hory a jednak je teď skříň mnohem míň hlučná. Táhám vzduch o teplotě kolem 15° a udržuju 24°.
Konečně došla zvlhčovačka, takže vlhkost ve skříni je kolem 65%. Jedna věc mi ale ted nedá spát. Zvlhčovačka je umístěna hned pod přítahem a připadá mi že vlkhkost se točí jen kolem prvních dvou řad květníku a dál už se ten dýmec nedostane. Potřebuju poradit jestli to nějak řešit a nebo se na to vysrat a nechat to tak, však ta vlhkost tam je. Přikládám foto pro lepší uvědomění.
5. den růst 18/6
Včera jsem podtuhé zahnojil:
rootjuice 4ml/l
bioheaven 2ml/l
Dneska jsem taky zastříhával ač stím zdůvodu mého prvního indooru nemám žádné zkušenosti. Doteď jsem jel jen venek a tam jsem všechno řešil pouze zohýbáním.
Zastříhával jsem to od oka a podle instinktu nad třetí řadou + jsem střihl vršek někde v půlce. Můj instink vycházel z toho co jsem si přečetl tady ve FAQ a od zkušenějších členů tak uvidíme
AEROMAN: myslím, že na tom záleží jak si to kdo veme. Pasivní díra s odtahem je lepší než nic, ale aktivní přítah ti zařídí i zároveň ofuk+chlazení. At si to každý řeší jak uzná za vhodné ani jedna varianta se nedá vyvrátit.
Detailní foto Blue Hen po zastřihnutí - je to focené telefonem