Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
co myslíte - dala by se namíchat taková hlína, která by postupně uvolnovala všechno potřebné po celou periodu života kytky? a přitom s dobrými výsledky a bez potřeby flushingu...
konkrétně mám na mysli něco takovýho:
jako základ ošetřená a vzdušná hlína
+
rašelina (nasaje dobře vodu a kontrolovaně pouští živiny, 1:20)
+ vápno ( dolomitický vápenec stojí 5 kg....okolo 40 Kč v drogérii - na kyselost)
+ kravský hnůj (NPK 1.5, 0.85, 1.75) a jiný (outdoor)
+ zelený písek (mikroživiny, 0, 1.5, 5, po celou dobu, 1:30)
1kg/18 Kč
+
kostní moučka (fosforečné hnjivo s pomalým uvolnováním, 13,2 – 15 % P, 1:100)
...kyselá!
50,-/500g
Keramzit (provzdušnění podle potřeby)
samozřejmě při sestavování dbát na řadu věcí (PH a tak)
Ahoj hlinár. Nebolo by to zlé, ale s tým flushingom - to neviem. Každá odroda a každé podmienky si pýtajú inú spotrebu živín. Takže by sa mohlo stať, že rastlina nespotrebuje všetky živiny, čiže flushingu sa nevyhneme. Čo myslíš?
jo máš pravdu, tohle mě nenapadlo ale zase když tam budou ty živiny ke konci furt hodně (což pochybuju, míchat se to bude tak na míru) a budu zalejvat, nerozpustí se ještě ty živiny - čili flushing is neflushing?
Původní příspěvek od RespectFlowers jo máš pravdu, tohle mě nenapadlo ale zase když tam budou ty živiny ke konci furt hodně (což pochybuju, míchat se to bude tak na míru) a budu zalejvat, nerozpustí se ještě ty živiny - čili flushing is neflushing?
Jen se chci zeptat jak chcete přesně na míru každé odrůdě namíchat takový substrát? Není jednodušší prostě přihnojovat už tak kvalitní substrát např. z GShopu? Popřípadě jakýkoliv jiný.
Problémy s fórem, nebo potřebujete jen upravit své téma? Pošlete PM.
no na míru spíš podle podmínek (jako ladit to přesně podle modelu nevim nevim to by nikdo nezvládl tak dokonale to mít )
jako zkoušet vlastní věci o tom to je větší radost
mě osvědčilo se- cca 1/5 kompost nebo něco rozkládajícího se
2/5 stavební odpad, suť, stará bílá omítka
2/5 černozem nebo rašelina s Ph 6,0 a vic +trochu říčního písku nikdy neuškodí=maximum spokojenost-doporučuju všem
mě osvědčilo se pro outdoor- cca 1/5 kompost nebo něco rozkládajícího se
2/5 stavební odpad, suť, stará bílá omítka
2/5 černozem nebo rašelina s Ph 6,0 a vic +trochu říčního písku nikdy neuškodí=maximum spokojenost-doporučuju všem ale chce to alespoň 15litru směsi na kytičku, pokud nechcete mít tedy bonsaje
Dobrý je tenhle postup pro květináčový pěstování-okoukal jsem to v jednom zahrádkářským časopise-je to v podstatě drenáž:
1) na dno cca10 litrovýho květináče nasypu štěrk(aby se zabránilo přelití) cca 3cm
2) vystelu květináč netkenou textilií-dá se levně koupit v zahradnictví
3) na textilii nasypu jemný-říční písek kvuli propustnosti vody, na ni rovnou nasypu substrát dle potřeby a zasřihnu přečnívající textilii
květináč by měl mít na dně pochopitelně otvor pro odtok vody-na něj to chce šikovně větší kamínek
výhoda krom prakticky toho, že nelze přelít,-že se snadno přesazuje-vytáhne se opatrně jen textilie za konce s obsahem,-odtrhne se a tím se odtrhnou i malé přečnívající kořínky (správně by se měli malinko ostřihat-tím toto odpadá)-rychlejc zakoření v zemi nebo ve větší nádobě
koukam ze muj thread ma celkem uspech, je videt ze co pestitel to nazor. ja moc sofistikovanej nejsem-
substrat pro pokojove rostliny propecenej v troube a
pisek z plaze doma proplachnutej sladkou vodou...