Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od ZeeGun Yyeah některý modely jsou hrozný citlivky
WS by mi v 35°C minimálně začaly stagnovat, ale hemp jede i v 35 normálně až parádně..
Svilušky?? V jakym jsi dnu květu??
Docela nízké ec, nemyslíš že by HDF sežrala větší koncentraci??
To nejsou sviluchy-ty už jsou kaput.Takovy ty klasicky maly mušky-nevím jak se tem sviním říká...
Ad.nízké ec-dávám podle stavu a staří kytek (ne podle nejakych tabulek,návodů apod.)
Čest macho ,koukám ,že ti to ale pěkně nakynulo ,jen co je pravda.Dáváš něco na final ,nebo flushuješ jen na upravený vodě?
Ad:ty mušky co tam máš ,nemohly by to být smutnice??měl jsem s nima taky problémek v soilu ,tak jsem je trošku pohubil lepovýma deskama a jakž ,takž byl pokoj.právě ,že mi ty mrchy taky způsobovaly takový to žloutnutí ,sesychání a padání listů,koupil jsem si škůdce v substrátu mno,nevýhoda substrátů.
Jinak aspoň 400g přeju a příjemnej pohul!
Původní příspěvek od tekknou Čest macho ,koukám ,že ti to ale pěkně nakynulo ,jen co je pravda.Dáváš něco na final ,nebo flushuješ jen na upravený vodě?
Ad:ty mušky co tam máš ,nemohly by to být smutnice??měl jsem s nima taky problémek v soilu ,tak jsem je trošku pohubil lepovýma deskama a jakž ,takž byl pokoj.právě ,že mi ty mrchy taky způsobovaly takový to žloutnutí ,sesychání a padání listů,koupil jsem si škůdce v substrátu mno,nevýhoda substrátů.
Jinak aspoň 400g přeju a příjemnej pohul!
Hola hombre,no s šiškama jsem spokojenej moc-ale hlavne s tím co na fotkách videt nejde-provoneny a hlavne tvrdy
V te litající haveti se zase tak nevyznám,ale smutnice jsou dost možny.Ale neberu je jako nejaky velky zlo,hlavne se vyvarovat svilušek.Zalívám už jen vodou(neupravenou s pH 7,2)
Sesychání a žloutnutí je hodne o lidskym faktoru(zapomentí otevření ventilačky=vedro jak v saune,zapomel sem je taky občas zalít když bylo vyschlo atd..) a taky o teplote,která přes léto se zapnutym šestikilem v panelaku není zrovna košér.
Taky tipuju kolem tech 400g,špatne vyplnená plocha se na výsledku podepíše...na druhou stranu je tam vetšina fakt peknych šišek a neprosvícených spodků není moc.
Tuhle gentiku rozhodne naprat víc vedle sebe a neštípat(s příspevkem od vrrn v encyklopedii se nedá nesouhlasit)
Tímhle bych chtel ten thread uzavřít,bo další fotky budou už vypadat stejne jako dnešní a nemá smysl to dál fotit...
Další grow bude nepochybne zajímavejší(alespon pro me )
Jelikož mi nejde odpovedet na smysluplny Pm tak budu reagovat tady.
/////chtěl jsem se Tě zeptat jakou máš teplotu v místnosti kde pěstuješ, v posledním příspěvku od Tebe je patrno, že jedeš v paneláku. Já mám to samé a teplota v místnosti je 25°C. Jedu taktéž 600 w, elektronický předřadník a ruck iso 200, 680 m^3/h. A nemůžu se za boha dostat pod 30°C. Když dám naplno venťas, tak mám zase malou vlhkost, mám 2 zvlhčovačky(klasika, co tu má každej) na max,
Chci se zeptat jak to máš pořešené/////
Čus,s teplotou jsem mel problem taky přes cely leto,jediny smysluplny řešení v podmínkách kde pestuju-svítit v noci,přes den bych si to nejaznul...
Veškerá ventilace mi jede nonstop a s teplotama pod 30 jsem se dostal jen při ochlazení venku.Ty 2 zvhčovačky co tam máš sice neco málo srazí,ale...
Další nezbytnost je neustálej přísun čerstvyho vzuchu(např.otevřená ventilačka) přítah mám pasivní a podle me naprosto dostačuje.
Ventilace(RVK 660m3/hod) mi jede pořád zregulovaná na 1/3 výkon a další zvetšování už nevedlo k požadovanymu poklesu teploty.
Tak snad sem trochu pomohl.
Oběti komunismu 1948 - 1989:
- 205 486 odsouzeno
- 248 popraveno
- 4 500 zemřelo ve věznicích
- 327 zahynulo na hranicích
- 170 938 občanů emigrovalo
Dík za odpověď Machomane,
Já taky jedu ventilaci nonstop a teď jak se ochladilo, je to v pohodě. Taktéž jedu přes noc. Zatím jen testuju, do měsíce bych měl mít řízky, tak pak bude trýd(na icmagu).
Je zajímavé, že sdílíš podobný názor ohledně zvětšování výkonu ventilace s vlivem na teplotu v boxu. Já si myslím totéž. Nemyslím si, že pokud bych měl odtah 1500m3/h a víš, že by se to projevilo na výrazném snížení teploty. Je to však pouze domněnka a chtělo by to ověření v praxi. Podle mě je důležitá teplota okolí. Ale to by bylo na dlouhou debatu.
Díky ještě jednou, že jsi se ozval a nenechal mě na pochybách jak to sakra ti kluci tady chladí.
Měj se
přeju kvalitní úrodu
Elessar
Původní příspěvek od Elessar Dík za odpověď Machomane,
Já taky jedu ventilaci nonstop a teď jak se ochladilo, je to v pohodě. Taktéž jedu přes noc. Zatím jen testuju, do měsíce bych měl mít řízky, tak pak bude trýd(na icmagu).
Je zajímavé, že sdílíš podobný názor ohledně zvětšování výkonu ventilace s vlivem na teplotu v boxu. Já si myslím totéž. Nemyslím si, že pokud bych měl odtah 1500m3/h a víš, že by se to projevilo na výrazném snížení teploty. Je to však pouze domněnka a chtělo by to ověření v praxi. Podle mě je důležitá teplota okolí. Ale to by bylo na dlouhou debatu.
Díky ještě jednou, že jsi se ozval a nenechal mě na pochybách jak to sakra ti kluci tady chladí.
Měj se
přeju kvalitní úrodu
Elessar
P.S.: zítra smažu
Díky,nic nemaž na kosntruktivní otázky je radost odpovídat(pokud teda vím)
Silnejší ventilaci sem bral s tím,že nepojede na plnej výkon,ale že ji stáhnu regulátorem-takhle mit to vyhovuje a nemenil bych.
Jen bych jeste podotnul,že kvalitní ventilace jde ruku v ruce s kvalitníma výsledkama a ošidit ji se nevyplácí(totéž platí i o genetice)
To jsou smutnice použij na ně biolit létající hmyz maj to třeba v Kauflandu. Normálně jsem to stříkal po zalití na substrát a trochu do prostoru. Samozřejmě lepové desky žluté. Smrtnice kladou vajíčka do substrátu a ty se živí mladými kořínky málem mi to zabilo mateční kytky.
Ten biolit je opravdu hodně účiny a zamezí kladení na substrát a dalšímu množení mám to opravdu vyzkoušené. Zbavit se jich úplně je docela problém když je máš třeba v matkárně.
Koukni sem. http://www.greenhome.cz/clanky/smut...penem-substratu
Měj se T25