Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Myslím, že tie problémy ti spôsobuje veľké množstvo hnojiva. Taká koncentrácia a už 3-krát hnojené, to mi pripadá na mladé rastlinky priveľa. Menej je niekedy viac. No možno sa mýlim, ale pripadá mi to tak.
Mno, asi máš pravdu, že toho tam rvu až dost a hlavně asi moc často-proto další zálivka bude pouze s enzymem a trochu root juice...ale hlavně ty mrzáčci nebyli zakořeněný a nedokázal sem jim tam vytvořit dostatečnou vlhkost..jinač ty ostatní se maj docela k světu ne?
Zdarec všem, ták dnes doznala skříň mnoha změn: konečně sem zanevřel na obyčejnou folii a pořídil diamantouvou, takže vylepeno!!Odstranil sem cooltube a naistaloval stínidlo powerplant (obdoba wings), zapojen nový 600 W předřadník a najel sem na 600W místo stávajících 400...nechám holky teď chvilku adaptovat na tuhle watáž a tak do týdne přepínám!! dnes opět hnojeno...
Myslím si, že se maj celkem k světu až na ty čtyři, který nedali start, sice žijou, ale budou pořádně pozadu, tak přemýšlím jestli má vůbec cenu je tam nechávat?! co byste dělali vy???jinak kyti v púrůměru 20cm-dnes ohýbáno koleny...
kámošova šalvěj to taky celkem dává, ikdyž má svěšený listy,ale vyjela jí nová větev takže myslím, že bude ok.
tak snad vše zatial
Ako vysoko nad vrcholkami máš tú výbojku? 600 w výbojka má efektívny dosah 100 cm. Ako vraví cajovnik, výbojka príliš blízko rastlín spôsobuje príliš vysoký tepelný stres a rastlinky nerastú tak, ako by mali. Toto je prada, spravil som takútu chybu, následne ju napravil a rastlinky sa pekne rozbehli. Menšia vzdialenosť medzi lampou a vrcholkami je dôležitá skôr pri kvete, aby sa maximálne využil jej potenciál. Akú značku/typ výbojky si kúpil?
No a tie 4 zabrzdené kúsky - zatiaľ ich nechaj, uvidíš, či sa spamätajú a ak nie, potom ich zober, aby zbytočne nezaberali miesto. Každopádne však treba brať na zreteľ, že základom pre prepnutie na kvet sú dobre narastené a rozvetvené rastliny. Prajem veľa zdaru!
Zdarec, výbojka je teď na pár dní daná asi tak 50cm nad vrcholkama, ale rád bych to po pár dnech snížil tak na 30cm-musje se zatím adaptovat na tuhle watáž a taky nemám pořádně naměřený teploty a nevím co to bude dělat až tam konečně dá m ten regulátor otáček(snad o víkendu-koupeno, ale nezapojeno) ataky bych tam rád dal flexo k výbojce aby to sálo to teplo...
já zasejc měl zato, že když je výbojka vejš při růstu, tak to rostlinky nutí hnát se za ním a jsou pak moc vytáhlí...možná se pletu...
no lampy mám na výběr 3: N-lite SuperHPS 600W, Osram Plantastar 600W(obě slizeň jetý) a pak tu mám novou 600 W Philips Master SON-T Pia Green Power a tu sem tam teď dal....ale fakt nevím která je lepší...co byste tam dali vy???
S těma mrzákama to uďělám přesně jak píšeš zatim je tam nechám, ale až se rozrostou silnější kusy tak pujdou z kola ven aby nezabírali místo...
Díky za připomínky mějte se
Hoja,
4 machoman: ok, dám na tebe a nechám tam green power, jinak na tu regulaci sem zvědavej, protože teď tam mám 19 st. při 600W tak uvidíme na kolik to stáhnu můj tip je tak 50%...
4 deth.:možná sem to přepískl když sem řekl, že 30cm, uvidíme, ale myslel sem si že čím níž tím líp pokud dokážu pokrejt celou plochu (což teď s novým stínítkem dokážu) a pokud udržím teplotu v normě (teď tam je 19°C při 50cm výšce, ale ufo naplno)...vše musím odzkoušet změřit apak se uvidí...nebo je ještě jinej faktor, kterym bych je mohl spálit nebo tak něco???????
némám žádný zkušenosti s 600W tak se možná mejlím, ale u 400W sem to fakt dával co neníž (třeba 15-20 cm a kdybych se dokázal se světlem dostat až do rohů a stran tak to dám i níž)...
fujtajxl:
Počas svietenia je 19 °C docela málo, optimum sa pohybuje medzi 25 - 30 °C. Skôr k tým vyšším teplotám, veľa growerov považuje 28 °C za optimum, pridávam sa k nim.
zdravas,
4 Ono : jasně, že je ta teplota nízká- o víkendu bych tam měl konečně nainstalovat ten regulátor na ufo a tím by se měl tento problém vyřešit!!!zas tak úplně špatně na tom nejsem co se informací týče- spíš nemám tolik praxe, koneckonců člověk se celý život učí a chyby jsou dokonalá škola... jináč 28°C se mi zdá bejt až moc-začínaj bejt venku docela vedra- já bych to rád nastavil na 25°C a noc by se mohla držet na těch 19°C- odzkouší se a uvidí se....
Aktualizace 21 den 18/6:
zálivka 1ml enzymes+, 1ml grow/bloom excelator, 0,7ml GH FloraGro,Bloom,Micro vše do litru upravené vody celkem dvanáctkrát...
sorry za fotky, měl sem po ruce jen mobil...
Konečně nainstalován regulátor otáček-funguje bez problémů-teď jede ufo tak na 70 %- ale musel sem zvednou trošku výbojku, abych tam měl 26°C...rovněž naistalováno odsávání od výbojky...
ještě jedno se omlouvám za kvalitu fotek-příště se polepším
zatial
zdar, to je jasne, dopřej jim pořádnou vlhkost. normálně ten prostor pro kytky přehod igelitem at ale neležína kvitích a per jim tam pod to zvlhčovačkou. Ja tak dělam mlhu a vhlkosti skoro 100% a to mas videt jak se jim to libí