Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Hy3nA já začnu až nějak si vyčíhnu pěknou kukuřici a jelikož nevim kdy jí sázej oni tak ani envim, kdy budu já
Takže kukuřici sázejí začátkem prázdnin tot je začátkem července a to si myslím že je docela pozdě podle mýho ale co každej má svůj stzl pěstování.Já budu kupovat koncem dubna řezany a hnetka půjdou ven mno a nějaký seeds budu taky sadit a to bude hnetka první tejden v dubnu jako každej rok.Pěstu Zdarec
Původní příspěvek od Sailes jak se rika duben sazet budem...naky kytky uz mam doma za oknem no-namy jen tak ze zvedavosti..sazet budu asi tak na koncu dubna uvidime jaky bude pocasi ale rozhodne si chcu predpestovat kytky doma treba tak mesic budu sazet durbany a passion N1.. durbana spise pozdeji jeste se uvidi no kazdopadne vsem preju ad se vydari kytky a ad vas nevyberou corky!!
A NA PRVNÍHO MÁJE PŮDA ŮRODNÁ A MI UŽ TEŤ VÍME CO ZASADÍME ........není to tak pánové
Původní příspěvek od martin4688 Takže kukuřici sázejí začátkem prázdnin tot je začátkem července a to si myslím že je docela pozdě podle mýho ale co každej má svůj stzl pěstování.Já budu kupovat koncem dubna řezany a hnetka půjdou ven mno a nějaký seeds budu taky sadit a to bude hnetka první tejden v dubnu jako každej rok.Pěstu Zdarec
hm kukuřice-mám pocit,že sedlák sklízí kukuřici dřív než grower outdoor
to zase neni uplne pravda, da se vosefovat kukurice, ktera se sklizi kvuli zrnu nebo tak nejak, ted presne neim proc a na co :-D ale sklizi se az docela na podzim ;-) nebo aspon u nas na Morave to tak funguje..
Původní příspěvek od KOČKA hm kukuřice-mám pocit,že sedlák sklízí kukuřici dřív než grower outdoor
už se to tu řešilo, že se sázej kukuřice na 2 způsoby.
edit: sme pohledal.. citace JAHmaicana
"U nás se sadí dva druhy kukuřice, jedna je na siláž a druhá na zrno.
Na siláž se sadí blíž sebe a sklízí se dřív.
Na zrno dál od sebe ( aby se prosvětlily plody) a sklízí se až někdy v říjnu myslím.
Chce to tudíž čekovat pole a jak jsou sazeničky daleko od sebe.
na zrno se myslím uvádí kolem 20 cm a mezi řádky, tak abyses tam v poho vešel.
Ale taky bacha na to, že jí ještě pak asi když mám kněco pod 0,5 metru kropí nákou sračkou proti plevelu a to kyti taky nemusej rozdejchat, tohle už se mi stalo 2x a tak 50% nepřežilo..."
ahoj, ja uz mam nakliceno,ale bez zarovky se moc tahnou do vysky no v nejhorsim zaseju jeste jednou tak za mesic..ale doufam,ze se daji dokupy a zacnou na sobe holky pracovat!
to Hy3na: no a taky bacha na to,ze kdyz tam jezdi s tim postriem tak si vsimaji pres co jedou,tzn ze se pak taky stava,ze v srpnu uz tam kyti nejsou a traktoristi maji plne stodoly kvalitniho konopi
To Lowejoy:tak tak mě se zrovna tohle před dvěmy ley stalo,když jsem šel zalejt kyti.Měl jsem to vedle pole ze slunečnicí a zrovna jí vydláci stříkaly nějakou chemkou takže mě asi vyděli.....................
A když jsem přišel za týden tak tam byli jen dvě krásné díryyyyy
No zuřil jsem jako býkkkk....děs a hrůza.......
už se to tu řešilo, že se sázej kukuřice na 2 způsoby.
edit: sme pohledal.. citace JAHmaicana
"U nás se sadí dva druhy kukuřice, jedna je na siláž a druhá na zrno.
Na siláž se sadí blíž sebe a sklízí se dřív.
Na zrno dál od sebe ( aby se prosvětlily plody) a sklízí se až někdy v říjnu myslím.
Chce to tudíž čekovat pole a jak jsou sazeničky daleko od sebe.
na zrno se myslím uvádí kolem 20 cm a mezi řádky, tak abyses tam v poho vešel.
Ale taky bacha na to, že jí ještě pak asi když mám kněco pod 0,5 metru kropí nákou sračkou proti plevelu a to kyti taky nemusej rozdejchat, tohle už se mi stalo 2x a tak 50% nepřežilo..."
naprosto souhlasím:přece si nenecham hnojit a podobně od někoho-zemědělce-který užívá hnojiva na kukuřici-svoje rostliny
ale dyk pěstování v kukuřici je naprosto normální praktika, nevim co to tu z toho děláte, etda aspon u nás jo, a když si uděláš víc políček, tak máš věčí šanci, že tam něco bude nee.
jasne no taky natom nevidi nic divneho ze ti to treba i pohnoji hnojivem na kukuřici aspon je o praci z hnojenim postaráno mi by spiš nedalo spát to že se jednoho dne pujdu podívat na kytky a kukurice bude i snima fuč je třeba vědět kdy se jaké pole sklízí letos si planuju udělat 2 stromovky a stačí protože na zloděje mám velkou smůlu v posledních 2 letech
vzdávám to: všechny dobré rady ohledně kukuřice na hovno. utdoor zasadte zásadně co nejpozději,nechte si to polejt kdejakou sračkou,sklidte co nejrychleji,usušte v troubě a utrpte nějakou zákeřnou respirační chorobou. kukuřici jen na talíř.
Původní příspěvek od Hy3nA ale dyk pěstování v kukuřici je naprosto normální praktika, nevim co to tu z toho děláte, etda aspon u nás jo, a když si uděláš víc políček, tak máš věčí šanci, že tam něco bude nee.
jo jo chlapci v kukuřici je to v pohodě sadit to je sice pravda ale už to tam nikdy sadit nebudu jelikož už se mi stalo že jsem sadil 20 kytek do kukuřice a zjevně brzo a oni to stříkaly proti nějakýmu plevelu nebo tak něco a co to udělalo s kytičkama byly ůplně černý spálený od tý sračky listy skroucený a to hodně moc.A tenhle zásah nepřežily a to měly už 7 až 8 pater což si ymslím že už je dost silná kytka ale tahle sračka jim dala na prdel a to hodně .Takže kukuřice je u mě už ůplný pase a už tam nikdy sadit nebudu tot je můj názor ale at každej uzná za vhodný kam bude sadit tohle jsou moje skušenosti sázení do kukuřice.......................
Původní příspěvek od KOČKA vzdávám to: všechny dobré rady ohledně kukuřice na hovno. utdoor zasadte zásadně co nejpozději,nechte si to polejt kdejakou sračkou,sklidte co nejrychleji,usušte v troubě a utrpte nějakou zákeřnou respirační chorobou. kukuřici jen na talíř.
Hele kočka já si myslím že tvoje radi nejsou na hovno víš a každej má jiný skušenosti sázení do kukuřice víš já jsem třeba první dva roky kdy jsem začal sázet to bylo v pohodě a potom ejhle přišel tenhle skurvený chemický postřik a všechny kytky v prdely jak už jsem psal před tím.A každá rada je dobrá kočka každej si to přečte a udělá si obraz o tom jaký třo je sadit do kukuřice
Původní příspěvek od Undersehn Awas ja mam w planu zasadit naky nepovedeny rizky uz nak pristi tyden abych wedel jak to wypada a original sadbu bych widel hned z kraje dubna
Blázni!
Blázni, bl*i a děcka
anti OT: kukuřice je v pohodě, když člověk není hňup (nebo blázen-blb-děcko).. čili když ví, že to nesází do silážní a samo že až PO tom postřiku proti plevelu. jinak málo kde dosáhnete takovejch světelnejch podmínek jako v kukuřici! na druhé straně je ta zemědělská půda mega zasolená. taky to tam většinou hodně rychle vysychá na troud..
takže pokud kuku- tak 1) zjistit pole na zrno
2) zasadit až po potřiku (červen času dost)
3) přidat vlastní hlínu
4) na zem textýlii proti odparu