Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » AEROPONIE - doporučené součástky
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
Kwjetoň
design the future..

Karma uživatele Kwjetoň - 97% Pěstitelská

Hydroponie Příspěvek č. 33

hulabalu:
záleží, jakou teplotu by měl ten roztok, a jestli používáš enzymy apod.
ale podle mě s kvalitní vodou a hnojkama který se nekazej by to šlo i na docela dobrý úrovni..

Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன
BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.

Old Post 17-01-2008 v 21:37 PM
Kwjetoň je offline   Profil uživatele Kwjetoň   Find more posts by Kwjetoň   Foto galerie člena Kwjetoň   Click here to Send Kwjetoň a Private Message   Add Kwjetoň to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hulabalu
Stálý Člen

Karma uživatele hulabalu - 87% PěstitelskáKarma uživatele hulabalu - 87% PěstitelskáKarma uživatele hulabalu - 87% PěstitelskáKarma uživatele hulabalu - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 34

mal by som este jednu blbu otazocku...Kolik litrovy rezervoar by bolo treba pre 4 kytky na konci kwetu kdyz chcem doplnat vodu raz do tyzdna?

Double Nlite 125w & AERO Scrog style (4xSWK)
---
Old System: 250w metla/sodik,substrat.
2xJH,4xG13 | 3xNL,3xMLI

Old Post 20-01-2008 v 23:12 PM
hulabalu je offline   Profil uživatele hulabalu   Find more posts by hulabalu   Foto galerie člena hulabalu   Click here to Send hulabalu a Private Message   Add hulabalu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele hulabalu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kwjetoň
design the future..

Příspěvek č. 35

záleží na lampě, ale myslim že kolem 30 litrů by mělo stačit i na 250..
možná i míň..

I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.

Old Post 20-01-2008 v 23:20 PM
Kwjetoň je offline   Profil uživatele Kwjetoň   Find more posts by Kwjetoň   Foto galerie člena Kwjetoň   Click here to Send Kwjetoň a Private Message   Add Kwjetoň to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hulabalu
Stálý Člen

Karma uživatele hulabalu - 87% PěstitelskáKarma uživatele hulabalu - 87% PěstitelskáKarma uživatele hulabalu - 87% PěstitelskáKarma uživatele hulabalu - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 36

jo parada, typoval som taky tak neco kolem...

NB 33 V1 SM 600 x 400 x 150 553 x 353 x 145 plné
zaslep. úchyt plné 340,-

http://www.stratus-bohemia.cz/Data/...NB_33_V1_SM.jpg

---
2xJH,4xG13 | 3xNL,3xMLI

Old Post 21-01-2008 v 00:03 AM
hulabalu je offline   Profil uživatele hulabalu   Find more posts by hulabalu   Foto galerie člena hulabalu   Click here to Send hulabalu a Private Message   Add hulabalu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele hulabalu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 37

Jedou tady vůbec někomu ty mlhovací trysky? Jediny co jsem se tady dočetl je to-že se ucpávají. Chtěl bych kombinaci mlhovacích a rotačních-napojeny na každym čerpadle zvlášt(2 čerpadla dohromady)

Na mlhovací bych použil čerpadlo s průtokem 4200l/hod a výtlakem 5,2m (4ks trysek a budou zhruba v 0,7m) Na rotační samo daleko slabší čerpadlo. Pokud budou ty mlhovací pracovat pod velkym tlakem,tak by se riziko ucpání výrazně snížilo.

Takže nějaky zkušenosti,rady apod? Díky.

Old Post 28-02-2008 v 12:29 PM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DEVIATIO
Stálý Člen

Karma uživatele DEVIATIO - 95% PěstitelskáKarma uživatele DEVIATIO - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 38

POZNATKY:

ja to pokade prezenu a chci to nejlepsi a povetsinou i nejdrazsi takze vam poradim...

okyslicovani: neni treba kdyz mate rotacni trysky
[nebo trisky-jakchcete:-D]
navic ty kameny dost hejbou s PH !!!

ty koreny co jsou ve vzduchu staci fakt cakat jakoby jen par kapickama,jak se dostanou do vody-budou brat ziviny z vody a kyslik z toho prostoru nad vodou,sama kytka uz si mnostvi korenu ve vode a nad hladinou upravi...

tryska: FAKT TY ROTACNI JSOU CAJK [zapomen na mlhovaci nebo snad to kombinovat !!!]

[GARDENA:ikdyz ta cena za kousek plastu-ale zase nikdo jinej takhle male nedela-zatim]

jdu se nachalovat,az me neco napadne,prihodim to sem...
jak rikam,neptejte se porad na to same,radsi si vemte priklad z kwjetone a jednoduchosti systemu aero a uz pestujte,zadne dumani nad hovadinama...

peace,DEVi

PH: doporucuju takovej bilej jakoby prasek od GHE : PH-
nastavite ph na 6,3 a uz se ani nehne !!!
+ ty hnojky od nich jsou dokonalost sama,dokonce maj i upravu pro tvrdou vodu jako jedina hnojiva...

Old Post 28-02-2008 v 19:34 PM
DEVIATIO je offline   Profil uživatele DEVIATIO   Find more posts by DEVIATIO   Foto galerie člena DEVIATIO   Click here to Send DEVIATIO a Private Message   Add DEVIATIO to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Machoman
Stálý Člen

Příspěvek č. 39

citace:
Původní příspěvek od DEVIATIO
POZNATKY:

ja to pokade prezenu a chci to nejlepsi a povetsinou i nejdrazsi takze vam poradim...

okyslicovani: neni treba kdyz mate rotacni trysky
[nebo trisky-jakchcete:-D]
navic ty kameny dost hejbou s PH !!!

ty koreny co jsou ve vzduchu staci fakt cakat jakoby jen par kapickama,jak se dostanou do vody-budou brat ziviny z vody a kyslik z toho prostoru nad vodou,sama kytka uz si mnostvi korenu ve vode a nad hladinou upravi...

tryska: FAKT TY ROTACNI JSOU CAJK [zapomen na mlhovaci nebo snad to kombinovat !!!]

[GARDENA:ikdyz ta cena za kousek plastu-ale zase nikdo jinej takhle male nedela-zatim]

jdu se nachalovat,az me neco napadne,prihodim to sem...
jak rikam,neptejte se porad na to same,radsi si vemte priklad z kwjetone a jednoduchosti systemu aero a uz pestujte,zadne dumani nad hovadinama...

peace,DEVi

PH: doporucuju takovej bilej jakoby prasek od GHE : PH-
nastavite ph na 6,3 a uz se ani nehne !!!
+ ty hnojky od nich jsou dokonalost sama,dokonce maj i upravu pro tvrdou vodu jako jedina hnojiva...

Díky,ale nic novyho jsem se nedozvěděl. Můžeš napsat spíš zkušenost stěma mlhovacíma?

Minimálně do doby než koženy prorostou pořádně až dolů nádoby mají ty mlhovací určitě smysl.Kdybych ten 90l kalfas ještě nadstavil kořeny by měly na výšku místa třeba 60cm i víc.Tam už by se ty mlhovací uživily.

Old Post 29-02-2008 v 09:23 AM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DEVIATIO
Stálý Člen

Karma uživatele DEVIATIO - 95% PěstitelskáKarma uživatele DEVIATIO - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 40

to bylo schrnuti toho co potrebujes,nikdo nerika ze je tam nemuzes dat a ze nebudou fungovat.Budou[nez se teda ucpou-vetsi tlak uz se tu resil] jen zkusenostma poukazujem na to ZE JE TO ZBYECNE a kdyz porovname kolik ti prispejou k dobru[vzhledem k pritomnosti rotacnich to prispeni je minimalni] a to kolik je s tim prace na vic a +jejich funkcnost tak opravdu bych od nich upustil...

btw ty koreny rostou fakt desne rychle takze jestli by ty tryska ficela trebas tri dny -mno je to na tobe...

nejdulezitejsi poznatek z toho cos tu odcitoval je tahle cast:
"radsi si vemte priklad z kwjetone[amazonu] a jednoduchosti systemu aero a uz pestujte,zadne dumani nad hovadinama..."
---------------------------------------------------------------------------------------
taky jsem premyslel nad tim oddelit rezervoar od korenu ale ted to vidim naopak,koreny se dostanou do vody a berou si co potrebujou...
hniti se nebojte,i bez ostatnich drahych pripravku.dokonce nepouzivam ani peroxid...
jde mi dolu jen skrz keramzit trocha svetla,musim poresit a prikejt kosicek,priste podumam nad necim jinym nez ten keramzit...
------------------------------------------------------------------------------------
mlhovaci tryska -po tisicate prvni: taky jsem nad nima premyslel ,ne ze ne, ale jak rikam vybodni se na zbytecnou investici a kup par rotacnich,dokonce jich tam ani nemusis cpat hafec-nad mnozstvim jsem taky provadel myslenkove pochody [MEGALOMANSKE]
a zjistil ze fakt staci malo.
-----------------------------------------------------------------------------------
dokonce jsem zprvu zkousel i trysku shrubbler:

http://www.antelco.com/metric/engli...bbler_photo.jpg

upustil jsem od toho bo se mi to zdalo nedostatecne ale ted vidim ze i ta by stacila,udelej si z toho obrazek sam kolik je treba tem korenum...
----------------------------------------------------------------------------------------
snad uz posledni vec tobe:
ptas se na rady,my ti je dame a ty se stejnak zeptas znova na to same."HOWK"

Old Post 29-02-2008 v 12:19 PM
DEVIATIO je offline   Profil uživatele DEVIATIO   Find more posts by DEVIATIO   Foto galerie člena DEVIATIO   Click here to Send DEVIATIO a Private Message   Add DEVIATIO to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kwjetoň
design the future..

Příspěvek č. 41

ahoj machomane, tak myslim že ty mlhovací trysky třeba nebudou bez významu, jen je pravda že s nízkotlakym čerpadlem se mnohem víc vyplatěj ty rotační, to je bez debat myslim
koukám že máš čerpadlo s trochu jinejma charakteristikama, no asi taky záleží na typu, ale imho by tadle mašinka mohla ty mlhovací trysky v pohodě protlačit, takže jestli už máš všechny propriety pohromadě, tak myslim že nejen já budu zvědavej jak to s nima poroste..

Old Post 29-02-2008 v 12:49 PM
hulabalu
Stálý Člen

Příspěvek č. 42

machoman: no ja vsude citam jak su tie mlhovacie trysky blbe a ucpavaju sa ale nak tomu nemozem uverit takze taky pojedem mlhovacky napojene na cerpadielko NewJet1200...

...jaxa budu ucpavat zalezi asi hodne od vyberu hnojky, asi bio hnojky nebudu pre tento system najlepsie, nebo sa mylim?

---
2xJH,4xG13 | 3xNL,3xMLI

Old Post 29-02-2008 v 14:02 PM
Machoman
Stálý Člen

Příspěvek č. 43

citace:
Původní příspěvek od DEVIATIO
to bylo schrnuti toho co potrebujes,nikdo nerika ze je tam nemuzes dat a ze nebudou fungovat.Budou[nez se teda ucpou-vetsi tlak uz se tu resil] jen zkusenostma poukazujem na to ZE JE TO ZBYECNE a kdyz porovname kolik ti prispejou k dobru[vzhledem k pritomnosti rotacnich to prispeni je minimalni] a to kolik je s tim prace na vic a +jejich funkcnost tak opravdu bych od nich upustil...

btw ty koreny rostou fakt desne rychle takze jestli by ty tryska ficela trebas tri dny -mno je to na tobe...

nejdulezitejsi poznatek z toho cos tu odcitoval je tahle cast:
"radsi si vemte priklad z kwjetone[amazonu] a jednoduchosti systemu aero a uz pestujte,zadne dumani nad hovadinama..."
---------------------------------------------------------------------------------------
taky jsem premyslel nad tim oddelit rezervoar od korenu ale ted to vidim naopak,koreny se dostanou do vody a berou si co potrebujou...
hniti se nebojte,i bez ostatnich drahych pripravku.dokonce nepouzivam ani peroxid...
jde mi dolu jen skrz keramzit trocha svetla,musim poresit a prikejt kosicek,priste podumam nad necim jinym nez ten keramzit...
------------------------------------------------------------------------------------
mlhovaci tryska -po tisicate prvni: taky jsem nad nima premyslel ,ne ze ne, ale jak rikam vybodni se na zbytecnou investici a kup par rotacnich,dokonce jich tam ani nemusis cpat hafec-nad mnozstvim jsem taky provadel myslenkove pochody [MEGALOMANSKE]
a zjistil ze fakt staci malo.
-----------------------------------------------------------------------------------
dokonce jsem zprvu zkousel i trysku shrubbler:

http://www.antelco.com/metric/engli...bbler_photo.jpg

upustil jsem od toho bo se mi to zdalo nedostatecne ale ted vidim ze i ta by stacila,udelej si z toho obrazek sam kolik je treba tem korenum...
----------------------------------------------------------------------------------------
snad uz posledni vec tobe:
ptas se na rady,my ti je dame a ty se stejnak zeptas znova na to same."HOWK"

Sorry chlape asi jsem to blbě napsal,pořád se nějak nechápem (kweton to pochopil hned a díky za jeho příspěvek)

Takže naposled:zajímá mě jen zkušenost s mlhovacíma tryskama,hlavně! použity čerpadlo,počet trysek,v jaké jsi je měl výšce a jak dlouho ty trysky jely,než se zasraly. Jo a budu tam mít nakonec jen mlhovací.

Zbytek(skoro všechno co jsi napsal) mě nezajímá. Ale i tak se snaha cení

Naposledy upravil Machoman 29-02-2008 v 15:12 PM

Old Post 29-02-2008 v 14:48 PM
Kwjetoň
design the future..

Příspěvek č. 44

citace:
Původní příspěvek od hulabalu
machoman: no ja vsude citam jak su tie mlhovacie trysky blbe a ucpavaju sa ale nak tomu nemozem uverit takze taky pojedem mlhovacky napojene na cerpadielko NewJet1200...

...jaxa budu ucpavat zalezi asi hodne od vyberu hnojky, asi bio hnojky nebudu pre tento system najlepsie, nebo sa mylim?

ahoj tak myslim si, že spíš než výběr hnojiv je důležitější správný čerpadlo s pořádnym výtlakem a určitě molitonovym filrem na sání..
víc než sraženiny hnojiv (bio bych do aera moc netahal, max nějaký doplňky a jen v případě nízký teploty a častý výměny roztoku) má vliv na ucpávání trysek spíš různej bordel co se ti dostane do roztoku (kořeny, prach, atd.)

jinak to čerpadlo, nemam přesně změřený hodnoty jaký by ty trysky potřebovaly, ale i nejsilnější atman co má 2000 l/h to prostě nezvládal (nedělalo to mlhu ale jen prskající kapičky), myslim že tam by bylo potřeba použít čerpadlo trochu jiný konstrukce než obyč. fontánový.. klidně to hodně předimenzovat, protože ty trysky na to jsou stavený..

no uvidíme co z toho vyleze machomanovi

zatim Q

Old Post 01-03-2008 v 09:38 AM
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 45

Kwjetoň: Záleží na tlaku, ne na průtoku.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 01-03-2008 v 20:56 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DEVIATIO
Stálý Člen

Příspěvek č. 46

Macho:
-Zbytek(skoro všechno co jsi napsal) mě nezajímá: to je sic KUL ale tenhle thread neni o tobe a pro tebe takze :-P

Ale i tak se snaha cení: nevsiml jsem si,spis naopak ;-D

PEACE DEVi

Old Post 02-03-2008 v 20:30 PM
eso1111
Stálý Člen

Karma uživatele eso1111 - 88% PěstitelskáKarma uživatele eso1111 - 88% PěstitelskáKarma uživatele eso1111 - 88% PěstitelskáKarma uživatele eso1111 - 88% PěstitelskáKarma uživatele eso1111 - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 47

Machoman
Prosím tě jakou má watáž to čerpadlo v tvém odkazu.Dík

Jinak mám něco podobného od firmi Alko a žere to 350W, výtlak 8000l/h

Deltadevěttetrahydrocannabinol

Naposledy upravil eso1111 03-08-2008 v 22:29 PM

Old Post 01-08-2008 v 22:32 PM
eso1111 je offline   Profil uživatele eso1111   Find more posts by eso1111   Foto galerie člena eso1111   Click here to Send eso1111 a Private Message   Add eso1111 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zombaj
Stálý Člen

Karma uživatele Zombaj - 87% PěstitelskáKarma uživatele Zombaj - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 48

azdravim mužu se jen zeptat jestli nekdo vý kolik utáhne čerpadlo s tlakem 4,5 baru trysek? jestli by to zvládlo třeba 30 možná 40 ? nevýte? kdyštak pm díky :-)

Have fun Indor

NFT na koleni
pjestujte pro radost a zážitky a ne pro peníze :-) vždyť tu jsme jen jednou a každej usměv je peknej a sorry za pravopis :-o

Old Post 21-09-2008 v 11:39 AM
Zombaj je offline   Profil uživatele Zombaj   Find more posts by Zombaj   Foto galerie člena Zombaj   Click here to Send Zombaj a Private Message   Add Zombaj to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zombaj! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:08 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás