Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Jističe
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
shaman1*
Stálý Člen

Karma uživatele shaman1* - 86% PěstitelskáKarma uživatele shaman1* - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 49

Zdarec pokud máš možnost konce vodičů pocínovat tak to udělej hlavně bych dbal na dotáhnutí všech šroubových spojů. V případě Wagosvorek ale bych byl opatrný protože pokud ji už jednou použiješ a drát z ni vytrkneš a poté zase zapojíš tak už je el. pevnost narušená drát tam sice drží ale kontakt uvnitř je už nepevný a je tam vysoké ryziko př. odporu .

Old Post 01-02-2007 v 11:02 AM
shaman1* je offline   Profil uživatele shaman1*   Find more posts by shaman1*   Foto galerie člena shaman1*   Click here to Send shaman1* a Private Message   Add shaman1* to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 50

ok, pocínování jsem bral jako samozřejmost. Ty wagosvorky mě napadly jako možnej upgrade.
Považuješ teda pocínovaný konce jako dostatečný; tzn. dutinky nejsou nutný?

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Old Post 01-02-2007 v 17:05 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shaman1*
Stálý Člen

Karma uživatele shaman1* - 86% PěstitelskáKarma uživatele shaman1* - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 51

Zdarec
Pocínování je nejlepší řešení u šroubových spojů jelikož svzek drátů drží při sobě a cín šroub zdeformuje na perfektní spoj. Hlavně dbát na to aby z takového spoje nečouhalo kus vodiče prostě aby kdyš se na to podíváš nikde nevylízal kus obnaženého drátu ze spoje mohlo by dojít k probytí kvůli vysokému napětí které vytváří tlumivka. Jinak ať ti to svítí.

Old Post 02-02-2007 v 05:16 AM
shaman1* je offline   Profil uživatele shaman1*   Find more posts by shaman1*   Foto galerie člena shaman1*   Click here to Send shaman1* a Private Message   Add shaman1* to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
streak light
Stálý Člen

Karma uživatele streak light - 41% Pěstitelská

Příspěvek č. 52

když budu chtít rozjet 3x4OOw výbojky , které jsou připojeny na jednu zasuvku , která je jištěna 10A jističem zároveň , o to jistič nebo ne?

Old Post 04-02-2007 v 21:14 PM
streak light je offline   Profil uživatele streak light   Find more posts by streak light   Foto galerie člena streak light   Click here to Send streak light a Private Message   Add streak light to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shaman1*
Stálý Člen

Příspěvek č. 53

Tak to obvodem poteče kolem 6 A v tomhle případě doporučuju oddělat kryt zásuvky a zkontrolovat jestli přívodní kabel k zásuvce je pořádně dotáhnutý.ALE OBVOD VYPNOUT JISTČEM!!! Vesměs kontrola všech kontaktů k lampám by nebyla na škodu. Prostě každý spoj musí být pořádně dotáhnutý jistíč bch doporučil kolem 6 A typ B to už ale by jsi nesměl na tento okruh nic jného dát. Jinak 10 A v pohodě když k tomu připočítám větráky atd.

Old Post 06-02-2007 v 11:56 AM
streak light
Stálý Člen

Karma uživatele streak light - 41% Pěstitelská

Příspěvek č. 54

A NEBBUDE to ani zlobit když se budou startovat všechny 3 zaráz??

Old Post 08-02-2007 v 19:39 PM
streak light je offline   Profil uživatele streak light   Find more posts by streak light   Foto galerie člena streak light   Click here to Send streak light a Private Message   Add streak light to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shaman1*
Stálý Člen

Příspěvek č. 55

Z hlediska obvodu a jíštění ne záleží na tom jističi pokud tam necháš těch 10 A tak určitě ne i ta 6 co jsem ti doporučil to udrží ale musí být typu B.

Old Post 09-02-2007 v 11:31 AM
pecar
Stálý Člen

Karma uživatele pecar - 74% Pěstitelská

Příspěvek č. 56

Nature...
Mám uplně stejný předřadník jako ty. říkáš že už je v něm tepelná pojistka?? A nemáš teda žádný problém s tou pojistkou T1,25A??
Myslíš, že bys mi mohl poslat nákres toho jak to máš zapojené?? Určtě si to nebudu dělat sám, ale jen tak pro představu.

Old Post 26-02-2007 v 11:56 AM
pecar je offline   Profil uživatele pecar   Find more posts by pecar   Foto galerie člena pecar   Click here to Send pecar a Private Message   Add pecar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 57

Nj, tak z tohoto topiku jsme naprosto zmaten, když jeden říká jističe jo a dtuhý, že v žádném případě. Je tu někdo třetí, co může napsat jak to teda je v praxi? Někdo kdo to třeba testoval?

Měl bych dotaz, co znamená v popisu jističe kA? Příklad: Jistič 1 pól. 2A, char.C, 10 kA.
Myslíte že by tento jistič byl vhodný na přívod do skříně, jejiž watáž je celkem 335W?

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 08-10-2007 v 11:48 AM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WhiTe
Stálý Člen

Karma uživatele WhiTe - 92% PěstitelskáKarma uživatele WhiTe - 92% PěstitelskáKarma uživatele WhiTe - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 58

Calzone : tak to ten údaj v kA je jmenovitá zkratová schopnost.. to ne nemusí moc zajímat ... měl by ti tam bez problému pasovat.. charakteristika C je do boxu ideální

Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.

Old Post 09-10-2007 v 13:54 PM
WhiTe je offline   Profil uživatele WhiTe   Find more posts by WhiTe   Foto galerie člena WhiTe   Click here to Send WhiTe a Private Message   Add WhiTe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 59

Narazil jsem na problém. Žil jsem v tom, že můj 2A jistič třídy C mi na mou budoucí pěstírnu (250W) stačí, protože když jím sepnu celou skříň, tak skříň v pohodě naběhne a jistič nevyhodí.

Dneska jsem ale vyzkoušel spínací zásuvku a při sepnutí výbojky to ten jistič vyhodí.

Zásuvka je funkční, třeba ventilátor mi přes ní pustit jde.

Expiry mi řikal, že jak jsem nahazoval vždycky ten jistič, tak jsem ho tam vlastně v té poloze chvilku držel a než jsem ho pustil, tak se tam stabilizoval proud a proto se nevyhodil. To zní logicky a asi to tak je, ale záhada je, jak je možné, že když tu výbojku do toho proudu zapojím místo té spínací zásuvky já, tak jistič v poho běží dál...

Nebo když nechám jistič zaplý a odpojím hlavní přívod do pěstírny a pak ten přívod zapnu, tak se lampa taky v pohodě nastartuje a jistič se nevyhodí.

Tuší někdo v čem je zakopaný pes? Ty hodiny jsou klasické mechanické.

Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 18-11-2007 v 17:46 PM

Old Post 18-11-2007 v 17:40 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shaman1*
Stálý Člen

Příspěvek č. 60

Problém je v tom že ony spínací hodiny spínají ve stylu že odpojují střední pracovní a fázi nechají připojenou a pokud to máš uzemňené tak se nediv že jistič vyhodí

Old Post 20-11-2007 v 18:50 PM
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 61

shaman1*: A proč by měly vyhazovat jistič, i když rozepínají nulák?

Calzone: Dneska jsem rozebíral lampu z pouličního osvětlení. Byla tam výbojka 125watt - pojistka na plánku byla T6A (pomalá), uvnitř jsem dokonce našel 10A pomalou.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 20-11-2007 v 20:32 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shaman1*
Stálý Člen

Příspěvek č. 62

Protože ty hodiny připojují současně oba vodiče jak PE tak N a připojení výbojky je vlasně induktívní zátěž a induktivní zatěž jak známo způsobuje vznik el. oblouku a impedance smyčky už se o své postará
Prostě jde o toto jistič se odmrdá výbojem který vznikne proti zemi a naindukované napětí které by mělo odtéct do země se dostane na ochraný a zareaguje jistič.
!!!!!Ale pokud to napají síť TN-S ""dva dráty"" tak to jsem vedle jak ta jedle!!!!!

Naposledy upravil shaman1* 20-11-2007 v 22:06 PM

Old Post 20-11-2007 v 21:31 PM
Calzone
Stálý Člen

Příspěvek č. 63

shaman1*:
uzemněné to mám, ale to más nad každý ne? A ty hodiny odpojují fázy. Z naděje, že by to mohlo být tou spínací zásuvkou jsem si koupil jinou (digitální) a jestli to nepomůže, tak tam asi budu muset dát jistič 10A B co mi k výbojce doslova vnutili v obchodě ještě než jsem si koupil ten 2A C.
Nebo máš jiný návrh? Radši bych byl kdybych ten 2A jistič zprovoznil... Ale že to ručně sepnout jde a zásuvkou ne je mi fakt záhada.

Edit:
tak přepnutím digitální zásuvky do polohy ON se výbojka nastartovala bez potíží, ale pomocí načasovaného sepnutí vyhodila opět jistič.

Edit2:
párkrát se mi to podařilo nahodit pomocí časovače, takže to nědy funguje a někdy ne. :/

Edit3
tak jsem se domíval, že problém je v tom, že když spustím výbojku, vypnu jí a pak než stačí vychladnout jí hodinama zapnu, tak to vyhodí jistič (je to situace jak předřadník nemůže zapálit výbojku a vrčí). Všiml jsem si totiž, že mi to vyhazovalo jistič právě po krátké době od posledního vypnutí a po delší době mi ho to nevyhazovalo. No ale naposled jsem to zapnul po krátké době, předřadník večel a po chvilce se to nahodilo.

Musím do práce, potom ještě důkladněji otestuji, jsem ale klidnější. :)

Stres - Lidé a zvířata

Naposledy upravil Calzone 21-11-2007 v 11:48 AM

Old Post 20-11-2007 v 22:09 PM
shaman1*
Stálý Člen

Příspěvek č. 64

Dej tam pojistku a nechej tam klidně i ty staré hodiny a nebo pokud ti budou funkovat ty dygytály tak máš po problemu
Pojistka je rychlejší při problému odpojí do zdroje za 0,02 s a neovlivní ji napětové výkyvy jako jističe ""což je tvůj případ"
Jistič je uplně nevhodný pro jištění induktivních zatěží protože vznikají při rozpojování oblouky na kontaktech a pak "vznikne šleh do kondíku proti fázi se postaví proud" při rozpojení to může odepsat kondík rychlost odpojení je 0,4 s což znamená že při problému udělá ještě 20 period než se rozpojí a při charakteristice C ještě víc
Výhoda je že se dá opakovaně zapnout
Ale dej si tam co chceš nevadí to ale pokud ten jistič nenaddimenzuješ bude ti to dělat problémy pořád
Jistič alspoň 6A ale nedoporučuju je to jako by jsi dal dítěti syrku
A nebo pojistku typu T a bude to v pohodě

Old Post 20-11-2007 v 23:08 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 20:56 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás