Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
teď sem si všiml, že halfmoony už máš xD
tak plomiň
bylinkám zdar
k tomu filtru, pokud tam je max zatížení 150, tak bych ho asi nepřekročoval, každopádně se můžeš na tom samým místě(kdes to koupila) zeptat jaký je nejvhodnější řešení..?
já osobně sem filtr nikdy nepoužil a asi nepoužiju (ikdyž nikdy neříkej nikdy...)
kdybych měl filtr tak bych ho dal do growboxu co by byl maximálně utěsněný a s pasivním přívodem vzduchu(jen odfuk jež má za následek odněkad brát vzduch... nacucává vzduch zvenku bez potřeby větráčku...)
takže bych měl filtr(menší) na pasivním přífuku(ve tvém případě mřížce a ďourách) a větší na aktivním odfuku...
nevím jestli ten filtr není zbytečný u provrtaný skříně?
když tak uvažuju tak má nějaký efekt mno něco to pohltí zbytek aroma co utíká dírkama a tou mřížkou která je asi jako přítah tam ti to aroma stejně uteče... méně či více, záleží na síle odfuku.. (fyziku sem nikdy nemusel dalo by se to určo spočítat)
zkus se poptat někoho kdo pacháče používá, jestli se dá překročit ten odtah nebo v tom shopě
ať to dobře dopadne
Původní příspěvek od MNAU
Uz to brzy necham predelat na to UFO to na 100% jinak to asi nepujde. Akorad nevim jakou silu toho UFA si mam objednat ale jak pise Termix ta 160m3/h by mohla stacit a nebo radsi to silnejsi to tech 225m3/h no fakt nevim ale u filtru co mam je psano max.zatizeni 150m3/h. Kupovala jsem to vse v Praze ale objednam si to UFO po internetu a tam mi nikdo neda radu, tak a ted tedy jakou silu?Diky moc jeste jednou za rady fakt dik.
Čau MNAU,
takže k tomu UFU, moje první UFO bylo právě 160m3 a k tomu ten samej filtr, jako máš ty a musím říct, že jsem s tím moc spokojenej nebyl, protože ten filtr tomu dost ubírá, což se u mě projevovalo právě hlavně na teplotě (když jsem filtr odstranil byla teplota ok). K tomuto UFU jsem reg. otáček neměl a stejně by byl k ničemu, protože stejně by běžel skoro furt naplno. Takže po nějaký době jsem se nas**l, tu 160m3 prodal a koupil místo toho rovnou 355m3 UFO (předimenzovanou ventilací rozhodně nic nezkazíš, spíš naopak) a regulátor ot. a musím říct, že za 1 to byl strašnej rozdíl v hluku (obě ty UFA jsem měl/mám na takovejch těch gumách /pavouk/, čímž se to krásně ztiší), když jsem to nastavil zhruba stejně jako tu 160m3, tak ta 355m3 je MNOHEM tiší, ale i když na květu potřebuju větrat víc kvůli vlhkosti mám ještě jednou takovej výkon k dispozici a to je paráda, takže bych ti tu 160m3 rozhodně nedoporučoval, kór když rozdíl v ceně je pár stovek. Problém je s tím filtrem, kterej asi budeš muset vyměnit taky, protože takhle by ti to z toho vytáhlo to uhlí a za chvíli by to pěkně smrdělo, nebo bys to musela regulovat na půl výkonu a to zas nevím, jestli ti pomůže s tou teplotou. Každopádně 35 st. je moc a vem si, jakej problém bys měla v létě, kdy je venku 30. Ale vzhledem k tomu, že ventilace je jedna z nejdůležitějších věcí bych na ní nešetřil a těch pár stovek obětoval, rozhodně nebudeš litovat. A na to, jestli to má 100, nebo 125mm díru se vykašly, protože v každém OBI atd. koupíš redukci za cca 80,- Kč. Akorát počítej s tím, že pokud nasadíš tu redukci přímo na UFO a uděláš ze 125mm 100mm, na to flexo a dáš to naplno bude slyšet víc průtok vzduchu, kterej nestišíš jinak, než ubráním ot., nebo možná pomůže to zvukotěsný flexo, ale s tím žádnou os. zkušenost nemám. Takže doufám, že ti to pomůže při výběru, zatím se měj a hodně úspěchů při pěstování
23
edit: a taky mě zarazilo, jak píšeš o těch dírách na přítah, že jsou nahoře........, jestli to tak fakt máš, tak já bych je nějak zadělal a udělal nový někde u spodku a ten odtah samo nahoře. To ti imho taky pomůže snížit o něco teplotu, protože takhle to nasaje studenej vzduch nahoře a ke kytkám se ho moc nedostane. A ani jich tam nedělěj moc, stačej bohatě 2 o průměru 100mm, ale hlavně DOLE u kytek. HOJ
Jednoducha odpoved kamo myslim to naprosto vazne. Mam par svejch pestitelskejch zkusenosti kterejm proste verim a hlavne, existujou taky takovy veci jako technicky parametry. Kdyz si prostudujes tuhle zmet cisel a pismenek tak bys (pokud nejsi uplny vyliz) mel pochopit jaky ventilator je lepsi. Nebo treba jak je na tom s otackama, kolik zere a jakej ma prutok.
Hodim ti sem dva grafy....
Jeden patri Euru 100 coz je dle myho naprosty smelo,kdyz vezmes v potaz cenu okolo 400
Druhej patri k Sunonu (220V) hned z prvniho kouknuti ti musi bejt jasnej jakej je lepsi, nemluve o tom ze hlavni velicinu (prutok) ma skoro dvakrat vetsi Cena 200kc
Tak co pochopil si rozdily....
Pokud by v tobe preci jenom byl jeste zbytecek neduvery... mrkni se sem nebo si sam najdi prislusny informace.
vsechny usporky s integrovanym predradnikem topej, cim vetsi wattage tim vic topi.. reseni je koupit (vetsinou ale mnohem drazsi) set usporky bez predradniku a externi predradnik primo k ni urceny.. Prodavaj se takovy napriklad 200w nurture. Mezi vyhody patri ze s externim predradnikem sou lampy skoro studeny, predradnik se soupne mimo skrin a vevnitr nam to pak nic nezahrejva . Dalsi vyhoda je vetsi zivotnost, lampa se vysviti, predradnik stale funguje, vymenime pouze lampu(vetsinou takovej predradnik prezije 8vysvicenejch lamp). Jedina nevyhoda je asi vyssi cena takoveho setu (kolem 2800kc za 200w komplet)
Ahoj vsem.Diky za karmy ale jeste jsem nic nedokazala a uz mam 3 ty ctverecky ale furt se peru s problemama at to jsou musky,vlhkost teplota atd. ale resi se.Musky jsem pospreyovala(Karate je svinstvo) a dala ty mucholapky zluty(jak to ma Termix) zatim je klid od musek(asi jsou to ty Smutnice).Dal jsem objednala ten vetrak a udelala jsem kompromis a koupila jsem Ventilátor Ruck RK 125 (275 m3/h) za 2500Kc (fuj to je penez) a ty redukce. A jak pise Plha tak jsem doobjednala folii (nejak minule nevystacila).Jinak kyticky se maji skvele akorat WW te se nejak nechce kvest stejne tak Durbanu co mam na zahradce to je divny,vidte? V sobotu sem dam fotky a i toho Durbanu venku protoze v sobotu se bude montovat ufo(to zni blaznive -montovat ufo).Jeste se me tady nekdo ptal na Ec a Ph ,vim jen ze Ec je hnojivo(sila) a Ph kyselost nebo zasaditost a to je vse. Hnojim Guanem a Vermikompostem a to zamicham s kokosem a tak nejak basta a "zalevam" a dohnojuji Guanem (2 polevkove lzice na kyticku kazdy 10 den).No to tak asi vsechno.Zapomnela jsem na nekoho?Tak zatim ahoj.
pokud nechces mit v tvojem substratu ruznou havet, tak si procti tento thread, udelej co se tam pise a mas klid. Osobne vyzkouseno a funguje to - mikrovlnka je nejlepsi
pro -Ra-:
kolegyne botanicka mi rikala, ze existuje druh musek, ktere ziji ve hline, letaji z ni ale jsou neskodne. rozpoznat oproti tem spatnym se daji jenom poradnou lupou, nebo si pockat, az sezerou cast korenu nebo listu a je jasno, ze to nejsou ty neskodne.
urcite se to da tady na G dohledat
pro MNAU:
citace:
Jeste se me tady nekdo ptal na Ec a Ph ,vim jen ze Ec je hnojivo(sila) a Ph kyselost nebo zasaditost a to je vse.
3 zelene kostky a tato veta mi nejak nejdou dohromady , at ti to roste!
Pamatujte si,že jste lidi a že se musíte dívat i skrze temný mrak v daleký prostor a vědět,že ZDE trvá všechno jen do času.....
Realita nemá konec v onom bodě, na němž končí naše vědomosti... Profes. Werner Jäger, filolog out06/ukradeno, in/ sklizeno, OG FaQ, dávkování B´cuzz hnojiv
Tak jak vidím je to tu zas samej nevyřáděnej bejk...
K teplotě já osobně měl docela problémi když jsem začínal s mím tajným growem tak teplota se pohybovala okolo 40°C po upravách to bylo 34 °C a teď co se mi povedlo udělat ofuky odhlučnit tak mám výborných 27-28°C. Kytim 40tky vůbec nesvědčili kroutili se lístky u 34°C to byl zase pomalejší růst teď už je to ok...
No skříňka je pěkná, nemám k ní žádné připomínky , tedy až na to že já bych jí dal na výšku. Hlínu si mohla trochu víc vychytat, nějakej ten perlit by se tam určitě neztratil. Mno jinak káčko za pěknou první fotku .... Growerka s takovym pozadím ... - nevim proč všem vadí že se to karmuje, kdo má ten má kdo nemá ten nemá. OMG moralisti.
btw. Příspívej taky sem
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
zdar no jakoze kytky pekny, zdaji se me trosku svetly na to ze sou pod tema usporkama, to bude asi tou teplotou..
hlavni co ti muzu poradit jak pestovat v v zemine kokosu je nezalivat pouze dat napit ... a to se dela nejlip dripem... ono pokud tam nemas perlit a ten substrat neni dost vzdusnej tak se v nem drzi moc vody a v moc vlchkym substratu se lihnou vselijaky svinusky a plisne tak na to bacha ...
Nezalivat jen dat napit a predejdes vsem problemum v substratech a to me holka ver ja si jedu jen kokos
toto si procti
tohle je sice pestovani v rockvolu ale takhle se pestuje i v kokosu ale s EC se neleti az do takovych vejsek
a PH okolo 6.2 ale cim stejnejsi zalivku dodavas tim lip maj sa a at to roste...
vrnn: zdar holka nevim do koho jedes? kdyz si pestujes v kvalitni HLINE od cehokoliv co pises zalejvej to mestskou vodou s ph 8 treba !
Tak ahoj vase rozhadanost dosla tak daleko ze odstranuji osudovou fotografii.Vidim ze se tady rozdelili lide do tri skupin.Zacneme tou nejmin skodlivou a nebudu jmenovat.
1. tak zvani samci: okomentuji,zkritizuji,pochvali atd.(ale pouze "cast mne") Nejmin" skodlivi " az letargicti pohodari s emocemi na muj vkus !!! MOC !!!reknou a jdou dal.
2. samecci: ovladajic sve emoce a maji je pod kontrolou a to i sami sebe ti take okomentuji,zkritizuji,pochvali atd. (ale obe casti, mne i growu) ti take jsou relativne "neskodni " pohodari s emocemi ale rizenymi normalnim rozumem a to jsou normalni lide.Mezi ne patrim i ja.Ti take napsali i PM.
3.samcosamecti mutanti: striktne ovladaji sve(dobre) emoce avsak zlobe,rypalstvi a zavisti nechaji volny prubeh. Ti jsou "nebezpecni" protoze nekomentuji,nekritizuji,nepochvali atd.(vubec nic) a jen skodi a rypou je jich plna Ceska vlada a mnohy z nas.Jejich ctizadostivost nezna mezi.Ty rada nemam.
Fotku jsem odstranila aby je "nepoburovala" a je mi jich lito,opet jsem ustoupila hlouposti a prosim o odstraneni vsech prispevku tykajic se me zadinky.Vase MNAU.
PS:
Pozdeji sem dam aktualni fotky a budem pokracovat.
A abys neřekla že sem samcosamec
Určitě bych dal ten druhej ofuk na druhou stranu newim na co dva takhle nad sebou ? prostě zajistit co nejlepší míchání vzduchu a navíc kiti by se měli tak třepotat ve vzduchu silnější stonky=větší šišky ale to platí spíš na růstu . Na smutnice sem použil přípravek Dursban smíchá se to s vodou a zalyje . Mělo by to hubit larvy smutnic v hlíně . Na ty co už se vylýhnou Biolit ve spreji sejmout za letu pač 1 ta swině dokáže naklást až 70 vajec .
btw: kolik máš výšku skříně v příštím kole bych zvolil ScrOG . Pokuď máš čas každej den ohejbat , kažpádně je to rozdíl když máš z větve 1 vrcholovku nebo 3 .
A eště jedna věc podlě mě na kwět je nejlepší HPS ale pod spořifkou se dá taky vypěstovat . Ale sodík je sodík i když v tomhle prostoru by byl možná problém uchladit . GL ať to kwete ...