Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
sa mi zda ze FAQ je niekde cast zaoberajuca sa chorobymi a zltnutim listov aj s fotkami ako to vyzera, tak skus pozriet... inak myslism ze hnojit este netreba... radsej neskor ked sa vschopia ako ich tyrat
zdarec prosím tě zajímalo by mě jestli jsi nějak řešil hlučnost ventilátorů, já používám TD 160 a připadám jsi jak kdybych tu měl 3 mražáky, uvítám jakoukoliv radu jestli je nějaká levná možnost jak to odhlučnit.. dík
Ja mam potrubni ventilatory Dospel euro 100m3(450kč) a nestežuju si mam je v portuby ca 50cm od pestirny v takovy tý fleksi trubce a pres ni mam 10cm izolaci a neni to tak zly.
Jinak mrkni na nakej šopik tam nakou inspiraci najdeš
Dej naky foto mam přiblizne stejny kyti jako ty 21 dni 12/12.
panther a fege - no gumy Ti pomůžou jenom proti šíření hluku k sousedům. 100 procentně pomůže použití sonoflexového potrubí - z vlastní zkušenosti minimálně 0,5 metru od větráku je nutnost, lépe 1 metr, obalit ventilátor molitanem nebo minerální izolací (materiálem nešetřit) a celej obalenec nacpat do lepenkový krabice nebo lépe do krabice z dřevěných desek (čím větší tloušťky stěn tím lépe) maximalisti tuto krabici ještě obalí slabou vrstvou molitanu nebo minerální izolace a dají do druhé krabice (ale to už je řešení pro trošku silnější ventilátory) a nakonec neuškodí promazat všechna ložista ventilátoru nějakym hodně dobrym mazadlem. Celou krabici doporučuju pružně zavěsit pod strop na již zmiňované gumy nebo minimálně položit na podkladní vrstvu molitanu nebo izolace.
další možnost je použití hlukového filtru, ale k tomu bych se uchyloval až k jako poslednímu možnému řešení, protože výkon se pak snižuje
další řešení je pachový filtr, který zároveň snižuje hluk
no a samozřejmě nakonec, ale to je snad jasný - ventilátor nesmí být pevně připevněn do stěny pěstírny (pokud ovšem nemá pěstírna pěkně tlusté zděné stěny).
Mno ja mam taky box 600w gib deLuxe. Už se nemůžu dočkat, až si poskládám skříň.. ten box půjde na chatu pro pěstění jen tak.. zatím je ten box hlučný(mám obyč. odtah cooltube). Myslíte, že by byl dobrý nápad 1000w a nějeký silnější odtah??