Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Konopí vede k psychickým poruchám
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5
Autor
Téma 
Marks
Nový Člen

Karma uživatele Marks - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 49

Je mi 25, nehulim moc dlouho, pravidelne asi rok, ale rekl bych, ze jistej druh psychicky zavislosti na travce vznika. Je to logickej vysledek toho, ze ta zhulenost vam da na nejakou dobu zapomenout na vsedni starosti, anebo se na ne divat z jinyho pohledu, ze si pripadate byt svobodnejsi (myslenkove) a mate spoustu jinejch pocitu, ktery vam nemusim popisovat.
Takze ja si myslim, ze cim mensi je rozdil mezi stavem zhulenosti a nezhulenosti, to znamena, pokud jste v pohode i bez travky, tim mene na ni budete(me) psychicky zavisli.
...koukam, ze tema je o psychickych poruchach a ne o zavislosti, tak sorry .....ale mazat to uz nebudu

Old Post 22-08-2002 v 11:36 AM
Marks je offline   Profil uživatele Marks   Find more posts by Marks   Foto galerie člena Marks   Click here to Send Marks a Private Message   Add Marks to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Příspěvek č. 50

Tenhle thread se jmenuje "Konopí vede k psychickým poruchám" a týká se nějakého článku. Podle mě ale vést k psychickým poruchám může vést ledacos (skoro bych mohl napsat cokoliv): láska (mnoho i málo), sex (mnoho i málo), práce (mnoho i málo), jídlo (mnoho i málo), úspěch, neúspěch..... Tento seznam by mohl být pěkně dlouhý.
Takže všeho s M(m)írou a konopí obzvlášť.

nemo

Old Post 25-08-2002 v 04:39 AM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Inkvizitor
Stálý Člen

Karma uživatele Inkvizitor - 17% Pěstitelská

2 PORSCHAK Příspěvek č. 51

Dávej bacha na všechny změny, né jen ty k horšímu ale i ty co (právě teď) vypadají k lepšímu. Po čase se ti třeba otevřou oči jinak a najednou můžou všechny výhody a změny k lepšímu stát za ... Dokud hulíš beze změn osobnosti máš to zadarmo, jakmile ale začneš ulítávat na něčem v sobě, nějak se měnit a zlepšovat, nebo třeba i jenom něco pěkného tvořit, konopí už tě má (tady také začíná vznikat první závislost, kdy si libuješ jakej si pašák, lepší než ten pan nezhulenej) a začínáš ject na dluh a ten dluh se musí někdy zaplatit. V okamžiku, kdy to začne stát za hovno komplet, už budeš hodně hluboko a bude tě stát velké úsilí i jenom přestat hulit. Je to jako úpis vlastní krví na smlouvu s ďáblem. Ale tohle vím jenom proto, že to mám z vlastní zkušenosti a bez ní bych věděl prdlajs, takže každý kudy chce sám. A jak napsal nejlépe NEMO, všeho s mírou.

Old Post 27-08-2002 v 12:31 PM
Inkvizitor je offline   Profil uživatele Inkvizitor   Find more posts by Inkvizitor   Foto galerie člena Inkvizitor   Click here to Send Inkvizitor a Private Message   Add Inkvizitor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Inkvizitor
Stálý Člen

2 hlosan Příspěvek č. 52

Máš pravdu, já jsem to nenapsal dost jasně. Měl jsem na mysli ty myšlenkovou past, kterou si na sebe nastrojí sám její autor. Například tím, když si myslí nebo říká nebo se prostě nějak stotožňuje s:

"Když jsem zhulenej, pomáhá mi to zapomenout starosti, tvořit hudbu, objevovat nové , vymýšlet kraviny, užívat si věci, lépe chápat film, lépe rozumět ostatním, být nějaký ... prostě můžes dosadit cokoliv co je jiné... něž když zhulenej nejsem"

A pozor, jen to neřešit, vysrat se na přemejšelní o kravinách tohoto typu (to je poslední dobou dost populární rada "zkušenejch smažek", ještě neznamená, že se mi určitě všechny trable ohledně hulení vyhnou. Nevyhnou, jen si jich všimnete ještě později než ti obezřetnější sebetraviči.

Jinak nic ve zlém, naprosto s tebou souhlasím. Šlo mi jen o poskytnutí určitého návodu, jak autoanalýzou své vlastní osobnosti a svého vlastního přístupu k hulení, může každý kontrolovat míru své závisloti a všech dalších projevů s tím druhotně spojených.

A samozřejmě má teorie má i antitezi, která jasně říká, že hulíme přece proto, aby jsme nějakou změnu pocítili, jinak bysme přece nehulili.

Tráva je brána i past a je velmi nesnadné se v tom správně vyznat. Ti z dávné minulosti měli jediný způsob, který alespoň nějak obecně zabíral a sic, že užívali rostlinná psychoaktiva jen rituálně o nějaké významné události a s velmi významným časovým odstupem těchto akcí od sebe (minimálně 1/4 ročním) a až v dospělosti (cca nad 18-21 let). Vybraní čarodějovští uční možná častěji, ale zase pod dohledem a jen určitou etapu života, než užívání Síly buď úplně opustili a nebo uzavřeli obchod za nejvyšší cennu, za nesmrtelnost. Ta v tomto obchodu ovšem nehraje až tak výhodnou roli, ale to je samozřejmě podle gusta.

hehehe, tak kdo je víc psychicky narušenej hlosane?

[Edited by Inkvizitor on 27-08-2002 at 02:23 PM]

Old Post 27-08-2002 v 13:12 PM
Inkvizitor je offline   Profil uživatele Inkvizitor   Find more posts by Inkvizitor   Foto galerie člena Inkvizitor   Click here to Send Inkvizitor a Private Message   Add Inkvizitor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koco
Nový Člen

Karma uživatele koco - 0% Pěstitelská

to inkvizitor a hlosan Příspěvek č. 53

tak je tu asi zase viacej a viacej pruznosti v mysleni.
Chcel by som vam dat typ na taky pokus

1:takze ak budemat niekto naladu tak si vyskusajte to:
Ak niekam pojdes tak si obuj boty zo snurkami ale snurky si nezaviazuj!!!!!!! ak ti to bude vadit tak to vydrz a drz dokial ti stoho nezacne hrabat cca asi tak po 1 hod.
da sa to skusit aj zhuleny ale aj v civile,zhuleny je to asi lepsie

2:skus sa vydat po velmi tmavej respektive v uplnej tme (ak je podporena hustou hmlou tak v tedy to je original) neakou cestou alebo chodnikom kde nenajdes zivu dusu ano auto jednodecho tma nikde nik a klud .Po urcitom case sa zacnu diat veci interesantne a nemusis ist sam.

Mozno je to na smiech ,ale tieto testiki dokazuju hadá awhzwetkdzu fhwdifuzoqtlsdf asdfs ale na to nech pride kazdy sam .Inac ubespecujem ze si nerobim srandu.
caf ala tralala spadla a nevstala

koco

Old Post 27-08-2002 v 13:39 PM
koco je offline   Profil uživatele koco   Find more posts by koco   Foto galerie člena koco   Click here to Send koco a Private Message   Add koco to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Inkvizitor
Stálý Člen

2 koco Příspěvek č. 54

Co že dokazují ty tvoje testíky? Hada kde? Z rozvázaných tkaniček mi ještě nikdy hrabat nezačalo, jsem od malička línej, takže zrovna na tohle jsem si zvyknul už dávno. A ohledně toho druhé testu, tak podobné věci zkouším z různými záměry už od dětsví. Sám v lese a nejlépe přes noc, to je moje. Poslední dobou jezdím i na vandry úplně nalehko a místo spaní, bdím u ohně až do rozbřesku. Poprvé jsem to takhle zkusil v šestnácti na skautském táboře, kdy jsem byl poslán vykonat svou první vigilii v životě a najít svou vizi. Tehdy jsem ale ještě nedával tolik pozor a spíš jsem si tak vysnil, že budu Orlem. Po letech jsem tuhle vigilii zopakoval, získal vizi skutečnou a stal jsem se Černým Vlkem.

A ohledně pomocníků a látek rozličných k podobným rituálům přidaných, tak bez nich je to pracnější, s nimi snadnější, ale taky... další hodnocení, nechť si stanoví každý sám, ale já už se pomalu stavím na stranu BEZ.

Old Post 27-08-2002 v 15:32 PM
PORSCHAK
Stálý Člen

Karma uživatele PORSCHAK - 56% PěstitelskáKarma uživatele PORSCHAK - 56% Pěstitelská

Příspěvek č. 55

Páni, to je diskuze, škoda, ( no, vlastně proč škoda?), že jsem zrovna vyhučenej jako lůza, že s vámi nemohu rozvázat pravdyhojnou diskuzi.
Inkvizitor to jednou píše tak, podruhý zas jinak, tak já už nevim,
tyvolové, já jsem zmaštěněj, zase jsem dostal dardu.
Tak snad příště, zdar.

Porschakova paneláková 150W mini spižírna
Porschakův English outdoor 07

Více pravdy, více liberálnosti rovná se dekriminalizace konopí a jeho produktů.

Old Post 30-08-2002 v 18:38 PM
PORSCHAK je offline   Profil uživatele PORSCHAK   Find more posts by PORSCHAK   Foto galerie člena PORSCHAK   Click here to Send PORSCHAK a Private Message   Add PORSCHAK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Inkvizitor
Stálý Člen

Pohodička 2 PORSCHAK Příspěvek č. 56

To máš teda pravdu. Inkvizitor je už z toho hulení úplnej magor, má z toho v palici totálně vygumováno a tak kolikrát ani už neví, jak to sám myslí a jenbom tak plácá jednu hovadinu za druhou

Old Post 02-09-2002 v 09:11 AM
Graetar
Stálý Člen

Karma uživatele Graetar - 8% PěstitelskáKarma uživatele Graetar - 8% Pěstitelská

Pohodička Míra, aneb jak to vidím já :) Příspěvek č. 57

No teda, moc pěkná diskuse, lidičky. Louskám to od začátku... Inkvizitore, tys pravá bedna! V mém srdci máš káčko k dobru. Klobouk dolů!

Nevím, jestli se neopakuji, protože mám dojem, že už jsem to kdysi někam psal. Ale u závislosti bych rozlišoval dva stupně:
První typ závislosti je to, co se obecně za závislost pokládá, tedy závislost silná, neodbytná, kromě duševního se často pojící i s tělesným utrpením. Klasickým příkladem je závislost na opiátech (resp. obecně na chemii), nebo třeba alkoholismus. Snaha zbavit se závislosti končí deliriem, které ohrožuje zdraví, nebo i život. K překonání je potřeba obrovská porce odříkání, vůle a spolupráce okolí. Je to ten typ závislosti, o které si nemálo rodičů myslí, že se jí vyznačuje "ta marihuána".
Druhým typem je závislost "běžná, každodenní" (to je zase pitomost ). Pravidelná kafíčka, dvakrát týdně na pivko, ubalit jointa. Po vysazení takového "režimu" se sice mohou objevit věci jako podrážděnost, únava, ale rychle odeznívají a nejsou smrtící. Překonat se dají jen o trochu silnější motivací, než "asi už se na to fakt vykašlu". Problémem většinou bývají štědří přátelé, kterých je vzápětí nato neskutečně mnoho .

Konopí je docela zvláštní libůstka. Účinky se od kafe, i ranní procházky sice dost liší, závislostním potenciálem však spadá spíš do skupiny "bezpečných návyků". Jistě, najde se nemálo lidí, kteří hulí neustále, a mohou s tím mít i rozličné potíže. Ale zhusta tomu tak nebývá.

U každé z těchto věciček je nutno dodržovat Míru (taky už to tu někdo řekl). Je to jako s ohněm - dobrý sluha a špatný pán. Rozdíl je v intenzitě, s jakou se ta která droga zhostí některé z těchto rolí. Z heroinu nebo pika těžko naděláte sluhu, maximálně se s odřenou kůží vyvléknete z jeho opratí. Konopí je dobrý sluha, může o leccos obohatit, ale i tak se k němu nedá přistupovat příliš lehkovážně - ze sebepříjemnějšího každodenního hulení se může stát stereotyp a otročina, jež omezuje (ovšem taky ne vždy). Člověk pak pomalu zapomíná na posvátnou úctu k této rostlince a začíná ji brát jenom jako obyčejné zmašťovadlo. Mimochodem, něco podobného už jsem viděl i u čaje.

Zajímavé je, že skryté psychické poruchy, které konopí skutečně může vyvolat na povrch (stejně jako jiné látky), se pojí spíše s nadměrnou intenzitou dojmů při intoxikaci, než se závislostním potenciálem. V tom se podobá slabému halucinogenu. A i když může ganja psychické poruchy v některých případech katalyzovat, název článku "Konopí vede k psychickým poruchám" je zavádějící a lživý. Přesně by bylo, že "...může vést k psychickým poruchám". Jinak už by po zeměkouli pobíhaly stamilióny vyhulených cvoků...

Milujte se a množte se!

Old Post 20-10-2002 v 01:30 AM
Graetar je offline   Profil uživatele Graetar   Find more posts by Graetar   Foto galerie člena Graetar   Click here to Send Graetar a Private Message   Add Graetar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
No name
Nový Člen

Karma uživatele No name - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 58

smrt=konec vseho, muzete tu bejt 50 let nebo 100 a stejne umrete a to ze diky marihuane si takovehle veci uvedomuju je spis lepsi nez zit v ruzovym snu. Porad vsude ctu, ze lidi co palej maj psychicky problemy, tak to potom nevim kolik toho musej vyhulit treba takovi nackove.

Old Post 20-10-2002 v 11:20 AM
No name je offline   Profil uživatele No name   Find more posts by No name   Foto galerie člena No name   Click here to Send No name a Private Message   Add No name to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Graetar
Stálý Člen

Karma uživatele Graetar - 8% PěstitelskáKarma uživatele Graetar - 8% Pěstitelská

Organika Náckové Příspěvek č. 59

No name: Máš recht. Pokud by to platilo stoprocentně (jak je to v podstatě v tom článku) a obousměrně (psychické poruchy jsou způsobeny předchozím užíváním marihuany), tak by si náckové logicky museli k obědu dávat ganjové knedlíky se skunkovým zelím a hašišovým vepřovým, podlévaným hašišovým olejem

Milujte se a množte se!

Old Post 21-10-2002 v 09:06 AM
Graetar je offline   Profil uživatele Graetar   Find more posts by Graetar   Foto galerie člena Graetar   Click here to Send Graetar a Private Message   Add Graetar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Inkvizitor
Stálý Člen

Pohodička Náckové, drogy a příběh ze života Příspěvek č. 60

Zdravím všechny. Ohledně těch nácků možná nejste zas až tak daleko od pravdy. Nevím samozřejmě, jak je to jidne, ale ve městě odkud jsem já, existuje k počtu obyvatel úměrná nacionalistická partička mladých kožených hlav. Navenek je to klasika. Hlavně hodně keců, co jim perou do hlav ti chytří ( nebo spíš vychytralí? ) kožení, sem tam demonstrace, občas rubačka s pankáčema. Ale jsme malé město, takže skoro nulová anonymita nějakým agresivnějším projevům zabraňuje.

No a já jsem jednou náhodou zjistil, že ta samá partička, kterou vídám na ulici hulákat na hipíky a huliče slogany typu: "Žiďáci, hulíte?", "Feťáci!" či "Smradlaví hipíci, chcete do držky?" si pak za bukem taky pěkně vypaluje.

To jsem takhle jednou postával zvečera u jednoho domu, od města docela odhlehlého a najednou koukám, že sklepním okémkem prosvítá světlo. Voayer ve mě se chopil přiležotosti a já opatrně přistoupil blíž a co nevidím. Gaučík, TVbedna, vídeo, stolek, pizza, lahváče, papírky, vodňaska, pěkná palda, a.. a hlavně těch šest nebo sedum "na_ulici_hustejch" skínů v černým a s martensama se vyvaluje, jeden motá špeka a pak... no prostě hulej úplně stejně jako všichní... chá, chá

Old Post 21-10-2002 v 09:25 AM
Graetar
Stálý Člen

Příspěvek č. 61

Bingo!!! Takže kážou vodu a kouřej špeky?

Milujte se a množte se!

Old Post 21-10-2002 v 10:26 AM
Inkvizitor
Stálý Člen

Pohodička 2 Greater Příspěvek č. 62

No těch pár rozhodně. Ten příběh má navíc ještě pokračování. Tuhle partičku jsme jednou potkali v noci na náměstí. Naše partička hledala nějakou ještě otevřenou knajpu a zpestřovala si hledání stovkovou "raketkou" . Náckové hledali to samé a zpestřovali si to sprostým halekáním na nás. My byli dost zhulený, takže jsme se tomu řechtali jak svi.. a oni zas dost nalitý, takže se tomu řechtali úplně stejně. No a protože jsme žádnou hospodu nenašli, usedli jsme na rantl nějaké výlohy a jali se se motat další brčko. Skini přisedli k nám a ten nejodvážnější z nich mi vyrazil matroš z ruky na zem. Tak jsem mu poděkoval, podal mu ruku a představil se. On vytřeštil oči a zmateně se představil taky. No a pak se rozjela asi hodinová diskuse na téma, zda ve skutečnosti existují nějaké posouzenímožné a uchopitelné sociální či rasové skupiny a nebo spíš jen jednotlivci s konkrétními jmény a životními příběhy, nás právě zúčastěnné z toho nevyjímaje. Dost zajímavý, málem jsme nakonec zahulili všichni. Celá skinhedská partička už málem konvertovala k hipíkům ale ten nejodvážnější přece jenom tak náhlou proměnu v pohledu na svět nechtěl přijmout a tak se jen rozloučili a v klidu všichni odešli. No a my si dali to brčko a poslouchali, jak v dáli mizející tvrďáci rokují se svým šéfem snad slovy: oni.. tak... hodní...? Dobré... Proč my vlastně... ? ....

"Be kind to you local nazzi!"

Ale na větší paušalizaci bacha. Jsme malé město a jde jen o malinkou zkušenost. To že težkým botám někteří odrůstají a s přicházejícím rozumem opouštějí extrémistické postoje ještě neznamená, že je na jejich místě nenahrazují nevybití mladší.

Old Post 21-10-2002 v 11:59 AM
Janice24
Stálý Člen

Karma uživatele Janice24 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 63

ty jo,tak pred hodkou jsem vedela presne co chci napsat a ted nejak nestihama cist ani vsechny prispevky....ze by jeste vikendovy raus?:-)
no nic, k tematku....nikdo z myho okoli, kdo huli na tom neni tak, aby mel depky a proste sel z toho do kolen...ja sama jsem se diky huleni naucila byt tolerantnejsi k ostatnim lidem, zviratum aj....divam se na vsechno s odstupem, uz tolik nevybuchuju a nejsem tolik cholericka (jen jsem prohodila svyho pejska sklenenejma dverma, ale prisaham, ze ne schvalne, ale on ten kreten si nechtel sednout na zadek,tak jsem s nim trhla a v tom mžiku byli dvere napadrt:-(((((( a uz na nej nikdy nebudu zle kricet, ani mu davat pres hubu kdyz me zlobi.
znam ale cloveka (byvaly pritel),kterej zacal hulit asi ve trinacti,ale k tomu se pridali jeste dalsi veci, ktery ho moc nevzpruzili - prisel o oba rodice, sestra sjela k heraku a zustal sam totalne v prdeli - chlast, trava a sem tam asi i neco tvrdyho,jeho labilni povaha a skoncil v bohnicich a je uz asi 6 let zavislej na prascich. Takze: podle ZAVISLOST VZNIKNOUT MUZE,ALE NAKOLIK TO CLOVEKA OVLIVNI JE OTAZKOU I JINYCH VLIVU - rodina,pratele, prace, zazemi...zajmy atd. (depky mam tak leda z toho,ze nemam na najem a kdyz si dam speqa,tak mi to pripada docela smesny,celej ten svet v kterym ziju,aniz jsem o to nekoho prosila, ale jinak je mi OK:-)))))))))))))))))))))
hlavne,ze jsem nedokazal precist ty dlouhy prispevky a kdyz se podivat co jsem sepsala, tak nevim nevim....

Old Post 21-10-2002 v 13:06 PM
Janice24 je offline   Profil uživatele Janice24   Find more posts by Janice24   Foto galerie člena Janice24   Click here to Send Janice24 a Private Message   Add Janice24 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rude
Stálý Člen

Karma uživatele Rude - 74% PěstitelskáKarma uživatele Rude - 74% Pěstitelská

Příspěvek č. 64

pro Janice24:
promin, mozna sem to divne pochopil ,ale to cos napsala vo tvym psikovy? cituji- jen jsem prohodila svyho pejska sklenenejma dverma...
to ses trosku krava,ne?
opravdu se omlouvam za ten vyraz ale pokud pes proleti s neci pomoci sklenenejma dverma, tak to asi moc vomilem neni.....

Old Post 21-10-2002 v 13:47 PM
Rude je offline   Profil uživatele Rude   Find more posts by Rude   Foto galerie člena Rude   Click here to Send Rude a Private Message   Add Rude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:57 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás